به گزارش پارس نیوز، 

 مقام معظم رهبری امسال را به شعار حمایت از کالای ایرانی مزین ساختند تا توجه مسئولان و مدیران به واحدهای تولیدی و صنعتگران داخلی افزایش یافته تا به دنبال آن بخش زیادی از مشکلات اشتغال و بیکاری جامعه حل شود.
برای تحقق شعال امسال در کنار توقع مردم برای تولید محصولات با کیفیت و همراه با قیمت مناسب، بدون شک باید شاهد برآورده شدن انتظارات و خواسته های به حق تولیدکنندگان و صنعتگران از سوی مسئولان بود تا آنان بتوانند در یک فضای مناسب به فعالیت بپردازند و کالایی را تولید کنند که در بازارهای داخلی از آنها استقبال شود.

**مسئولان عزم جدی خود را برای حمایت از کالای ایرانی نشان دهند
عضو اتحادیه صادرکنندگان استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: حمایت از کالای ایرانی باید در 2 بخش دستوری و علمی و نیز کارشناسی صورت بگیرد.
مهدی جباری ادامه داد: البته در بخشنامه های دولت به وزارتخانه ها و شرکت های تابعه دولتی و نیمه دولتی که دارای حجم خرید سالانه لوازم مصرفی و سرمایه ای هستند به طور اجبار اقدام لازم جهت تهیه و خرید کالاهای ایرانی صورت گرفته است که در این خصوص باید از مسئولان قدردانی کرد.
وی اضافه کرد: برای مبارزه با قاچاق کالا نیز باید قوانین سختگیرانه تری وضع شود و با نصب تجهیزات حرفه ای در گمرکات کشور از ورود هرگونه کالای قاچاق جلوگیری کنیم چرا که این پدیده شوم بلای جان تولید ملی است.
به گفته جباری، در عین حال نیز باید از برگزاری مزایده کالاهای متروکه در انبارهای گمرک جلوگیری شود تا راه ورود مجدد کالاهای خارجی به بازار کشور مسدود شود.
وی با اشاره به استفاده از روش های کارشناسی علمی و اقتصادی برای حمایت از تولید کنندگان و صنعتگران داخلی، اضافه کرد: این کار باعث تقویت زیرساخت های موجود شده و در بلند مدت نیز این هدف بزرگ را از شعار سال به وظیفه ملی تبدیل می کند.
این عضو اتحادیه صادراتی استان قزوین همچنین گفت: اقدام های عملی مانند لغو قوانین مزاحم کسب و کار، تخصیص مشوق های صادراتی و تسهیلات ارزان قیمت بانکی، ایجاد راه های ورود سرمایه‌گذاران جدید داخلی و خارجی، ثبات نرخ ارز، کاهش سود سپرده های بانکی و تنش های سیاسی موجب کاهش قیمت تمام شده و بالا رفتن قدرت رقابت کالای ایرانی با کالاهای مشابه خارجی می شود.
جباری اضافه کرد: با انجام اقدامات یاد شده این پیغام را به مصرف‌ کننده ایرانی می‌دهیم که اگر شما با خرید خودتان از ما حمایت کنید ما هم با افزایش کیفیت و ماندگاری محصول به حفظ سرمایه و پول شما کمک می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با این حمایت ها امکان صادرات بیشتر برای کالای ایرانی فراهم می‌شود و با فروش بیشتر و بالا رفتن تیراژ تولید هزینه‌های سربار واحدهای تولیدی نیز کاهش یافته و این موضوع رونق بیشتر واحدهای تولیدی و افزایش اشتغال را به دنبال خواهد داشت.
جباری در پایان افزود: این کار در نهایت موجب می شود که درآمد دولت از طریق اخذ مالیات و عوارض گمرکی افزایش یافته و ما نیز به سوی سالم تر شدن اقتصاد کشور حرکت کنیم.

**حمایت مسئولان از تولیدکنندگان پررنگ تر شود
یکی دیگر از صادرکنندگان نمونه استان قزوین نیز اظهار کرد: حمایت چندانی از تولیدکنندگان توسط مسئولان مشاهده نمی شود وباید در این زمینه شاهد پررنگ تر شدن کمک ها از سوی مدیران باشیم.
مهدی عبدیان اضافه کرد: از مسئولان ناامید هستیم ولی امیدواریم مردم وارد عمل شده و تا آنجا که می توانند حمایت از کالای ایرانی را در دستور کار خود قرار دهند.
این صادر کننده برتر استان قزوین اضافه کرد: تولیدکنندگان نیز باید کالای با کیفیت تولید کرده و شهروندان نیز تا آنجا که ممکن است اجناس باکیفیت داخلی را خریداری کنند.

**رفع قوانین دست و پاگیر در حوزه تولید خواست صنعتگران است
یک عضو دیگر اتحادیه صادراتی استان قزوین نخستین درخواست صاحبان واحدهای تولیدی از مسئولان را رفع قوانین و مقررات دست و پاگیر ادارات و دستگاه های دولتی دانست و گفت: این مساله مانع هرگونه شکوفایی واحدهای تولیدی می شود.
علیرضا پازوکی اضافه کرد: امروزه فشارهای مالیات برارزش افزوده، بیمه های اجتماعی و سایر دستگاه ها مانع تنفس واحدهای تولیدی و کارخانجات شده و متاسفانه بسیاری از تولید کنندگان از این وضعیت ناراضی هستند.
به گفته وی، امیدواریم در سال حمایت از کالای ایرانی شاهد نگاه تسهیل گر و یاری دهنده دستگاه ها و مسئولان به واحدهای تولیدی و در نهایت شکوفایی اقتصادی و اشتغالزایی در استان و کشور باشیم.

**حمایت از کالای ایرانی در بخش صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد
یک صادر کننده نمونه دیگر استان قزوین نیز بیشتر توجه به تحقق این شعار را متوجه مسئولان دانست و افزود: امیدواریم با نام گذاری صورت گرفته از سوی مقام معظم رهبری، زمینه توجه و تمرکز بیشتر به تولیدکنندگان و صادرکنندگان نمونه استان فراهم شود.
عبدالله آقا علم بیگی با بیان اینکه حمایت از کالای ایرانی در بخش صادرات نیز باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد و زمینه برای رشد صادرات کالاهای کشور فراهم شود، ادامه داد: چون بیشتر محصولات صادراتی این استان کشمش،خرما و پسته است امیداواریم کشاورزان نیز با توجه به شعار سال برای تولید محصولات با کیفیت، یاور ما بوده تا در نهایت کالای با کیفیت ایرانی در دسترس مشتریان در داخل و خارج قرار گیرد.
وی همچنین گفت: با این وجود برای تحقق بخشیدن به شعار سال همه سیاست گذاران اقتصادی و سیاسی کشور به همراه تولید کنندگان و مصرف کنندگان باید گام های اساسی و محکمی در این زمینه بردارند تا در این آزمون بزرگ که همه در آن سهیم هستند نمره قبولی خود را با حمایت همه جانبه از کالای ساخت داخل در پایان سال دریافت کنند.
استان قزوین سه هزار و 600 واحد تولیدی، 15 شهرک و ناحیه صنعتی دارد.
3013/8054