پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری طرحی با عنوان «جریان‌سازی جنسیتی بر اساس برنامه عمران سازمان ملل متحد» را در دستور کار قرار داده است.

بعد از پروژه طرح «2030» جهت پذیرش هنجارهای گفتمان لیبرال سرمایه داری این بار نیز طرحی با عنوان «جریان‌سازی جنسیتی بر اساس برنامه عمران سازمان ملل متحد» در دستور عالی ترین مرکز تحقیقاتی ریاست جمهوری قرار گرفته است.

با وجود خیلی بیکاری جوانان بیکار و عدم تدبیر دولت در این زمینه در قسمتی از این طرح آمده است: «علی‌رغم افزایش تعداد زنان در نیروی کار، پیشرفت زنان در فضای کار هماهنگ با تعداد زنان شاغل و تحصیل‌کرده نیست.» و بایستی برای آن اقدام شود.

«ترویج برابری جنسیتی» از دیگر عناوین این طرح ذکر شده است.

مانند سند «2030» در این طرح نیز تاکید شده است: «این سند حاوی تحلیل جنسیتی مشکل‌ها، فرصت‌ها و استانداردهای مشخص برای اقدام است که باید توسط دولت‌ها، سازمان ملل متحد و جامعه مدنی و در موارد مربوطه بخش خصوصی اجرا گردند.»

در این طرح در مورد نحوه چگونگی همکاری جهت برابری جنسیتی با الگوی گفتمان لیبرال سرمایه داری اینگونه آمده است: «  شریک اصلی برنامه عمران در هر کشور دولت ملی و نماینده مقیم و هماهنگ‌کننده مقیم و مدیر کشوری بوده که به تضمین ادامه گفتگو و اطلاعات درباره مسائل برابری جنسیتی با وزارتخانه‌های همکار، مسئولین اجرا، گزارش‌دهی اهداف توسعه هزاره و دستگاه ملی برای زنان توجه خاص خواهد داشت.به‌منظور ارتقای کارآمدی، برنامه عمران اقدامات ذیل را انجام می‌دهد:

1-به‌عنوان بخشی از بحث‌های مطروحه برای افزایش کارآمدی عملکرد نماینده مقیم و هماهنگ‌کننده مقیم و تقویت چارچوب پاسخ‌گویی خود، برنامه عمران دستاوردهای مد نظر جریان‌سازی جنسیتی خود را مشخص کرده و در پی یافتن سازوکارهای افزایش پاسخ‌گویی برای نتایج برابری جنسیتی است.

2-برنامه عمران ملاحظه‌های برابری جنسیتی و ابعاد مدیریت جریان‌سازی جنسیتی در دوره‌های هماهنگ‌کننده مقیم را می‌سنجد.

3-هماهنگ‌کننده مقیم در مطابقت با تعهدهای سرتاسر سیستم سازمان ملل متحد موارد زیر را انجام می‌دهد:

1-3تضمین توسعه و اجرای راهبرد برابری جنسیتی برای دفتر هماهنگ‌کننده مقیم.این راهبرد تضمین کرده که تیم کشوری سازمان ملل متحد ملاحظه‌های برابری جنسیتی را در چارچوب فعالیت‌های عمومی با برنامه‌ریزی مشترک در صورت لزوم انجام می‌دهد.

2-3تضمین کارآمدی منابع متخصص جنسیت، افراد پیگیر امور جنسیت و کارگروه‌های جنسیت از طریق ایجاد حوزه‌های وظایف صریح، تضمین آموزش کافی و باثبات و افزایش حمایت و مشارکت کارکنان ارشد.

3-3تضمین پیشرفت مستمر در سازوکارهای پاسخ‌گویی و گنجاندن نتایج برابری جنسیتی مورد اجماع دولت‌ها و شاخص‌های حساس به جنسیت در چارچوب‌های راهبردی»

شباهت جنسیتی و ایجاد فرصت های برابر با توجه به فرهنگ بومی، ملی و دینی ایران، موضوع جدیدی نیست اما اینکه با هنجارهای غربی این مسائل سنجیده شود موضوع قابل تاملی است. ضمن اینکه برای هیچ قشری در جامعه اعم از مردان و زنان دولت حسن روحانی اقدامی برای رفع معضل بیکاری و رفع فقر انجام نداده است.