عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با پارس:
عدم تمایل دولت به دریافت مالیات از ثروتمندان و صاحبان درآمدبالا
کشورهای پیشرفته درآمد خود را از طریق مالیات به دست میآورند، اما نحوه درآمد در کشورهای نفتخیز کمی متفاوت است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دولت تمایلی به دریافت مالیات از ثروتمندان و صاحبان درآمد بالا ندارد، از اینرو کارمندان و حقوقبگیران باید این بخش را پوشش دهند.
دکتر محمد قلی یوسفی عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: قانون بودجهریزی در کشورهای توسعهیافته به این گونه است که برای تأمین امنیت بخشهای اقتصاد، فرد، اجتماع، سرمایهگذاری و مواردی از این قبیل درآمدهایی را در نظر میگیرند تا اقتصاد شکوفا شود و بتوانند با درآمدهای به دست آمده از این محل برنامههای خود را به مرحله اجرا دربیاورند.
وی افزود: کشورهای پیشرفته درآمد خود را از طریق مالیات به دست میآورند، اما نحوه درآمد در کشورهای نفتخیز کمی متفاوت است.
وی اضافه کرد: کشورهای نفتخیز مانند ایران در طول سالهای گذشته نتوانستند وابستگی خود را از ثروت فروشی و درآمدهای نفتی کاهش دهند و همین امر سبب شد تا این موضوع اهرم فشاری برای درآمد این کشورها توسط کشورهای ابرقدرت شود. اکنون نیز که شرایط اقتصادی ایران در وضعیت مناسبی قرار ندارد باز هم شاهد وابستگی بیش از 35 درصد بودجه به نفت هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی یادآور شد: در کشورهای توسعهیافته بخش خصوصی حرف اول را میزند تا تولید و اشتغال رونق داشته باشد، اما مشاهده بودجه سال 97 نشان میدهد تفاوتی با بودجههای سال گذشته ندارد و همچنان آن ناکارآمدیها برقرار است.
قلی یوسفی افزود: انتظار میرفت تیم اقتصادی دولت هزینههای غیرمولد را کاهش دهد تا ارقام بودجه بیشتر از سال گذشته نشود، اما متاسفانه شاهد هستیم که هزینههای افزایش یافته همه بر دوش مردم گذاشته شده است.
وی اضافه کرد: در ادوار گذشته هم شاهد بودیم زمانی که دولت به درآمد نیاز داشت و راه فروش نفت بسته بود، مالیات بنگاههای تولیدی را افزایش میداد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: دولت تمایلی به دریافت مالیات از ثروتمندان و صاحبان درآمد بالا ندارد، از اینرو کارمندان و حقوقبگیران باید این بخش را پوشش دهند.
قلی یوسفی افزود: اکنون فقر نسبی تبدیل به فقر مطلق شده و بیکاری کمرشکن است. در این شرایط دولت به جای دریافت مالیات باید از آن صرفنظر کند، اما این موضوع هم در بودجه مغفول مانده و بودجه سال آینده بدون توجه به شرایط کلی کشور بسته شده و ظاهرا اولویت تأمین هزینههای دولت بوده است.
وی اضافه کرد: در طول سالهای گذشته شاهد بودیم که بودجههای مولد مانند بودجههای عمرانی نیز پرداخت نمیشد و مشاهده منابع و مصارف بودجه در سال آینده هم نشان میدهد که همین روال ادامه خواهد داشت.
www.hourgasht.ir
salam
merc
دولتی که از بطن سرمایه دار و دلال بوجود امده چه انتظار