پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- نماینده مردم زاهدان گفت: با توسعه سواحل مکران در سیستان‌وبلوچستان و تجهیز و آماده‌سازی آن، می‌توان در بخش‌های اقتصادی، صنایع، صادرات و گردشگری گام‌های بلندی برداشت و سود بسیاری به استان سیستان و بلوچستان و کشور رساند.

حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: با توجه به این‌که کشور ما از طریق دریای عمان به اقیانوس هند متصل است و صدها هزار کیلومتر مرز آبی داریم، این امر می‌تواند از نظر استراتژیکی و سوق‌الجیشی نه فقط برای منطقه که برای جهان هم مهم باشد.

وی افزود: این درحالی است که متاسفانه ما تاکنون از سواحل مکران بهره‌برداری درستی نداشته‌ایم، حال آن‌که می‌توانیم از این طریق شرایط ایجاد هزاران شغل در بخش‌های صنعت، کشتیرانی، صادرات، صید و صیادی و گردشگری را فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: اهمیت این سواحل در بحث ترانزیت و صادرات کالا از آن جهت است که وجود بندر شهید بهشتی چابهار باعث می‌شود مدت زمان رسیدن کشتی‌های تجاری به کشورمان نسبت به بندرعباس بیش از 10 ساعت کاهش یابد که این امر مورد توجه و خواست همه کشورهای منطقه و بسیار حائز اهمیت در دنیای تجارت امروز است.

نماینده مردم زاهدان با اشاره به ایجاد پتروشیمی در چابهار گفت: با تاسیس پتروشیمی، چابهار به منطقه‌ای شبیه عسلویه تبدیل خواهد شد و یکی از قطب‌های اقتصاد نفتی می‌شود.

شهریاری افزود: اما سواحل چابهار ظرفیت‌های گردشگری بی‌نظیری هم دارد که در دنیا منحصربه فرد است، مثل سواحل زیبای مرجانی و کوه‌های مریخی نزدیک سواحل چابهار که می‌تواند گردشگران زیادی را جلب کند.

نماینده مردم زاهدان یادآور شد: همه این ظرفیت‌ها دست به دست هم داده تا سواحل مکران را آماده یک توسعه تمام عیار کند؛ توسعه‌ای که اتفاقا مقام معظم رهبری هم چند سال پیش روی آن دست گذاشته و بارها برآن تاکید کردند.

شهریاری افزود: اما این توسعه پس از گذشت سال‌ها هنوز محقق نشده که دلیل آن هم از سوی دولت‌ها، کمبود و نبود منابع مالی عنوان شده است.

وی اضافه کرد: البته این ظرفیت‌های مهم درصورتی به ثمر خواهد نشست که زیرساخت‌های آن فراهم شود و یکی از مهم‌ترین این زیرساخت‌ها موضوع توسعه راه‌های هوایی، زمینی و ریلی است که متاسفانه سیستان و بلوچستان در هر سه بخش عقب افتاده است.

نماینده مردم زاهدان فرودگاه چابهار را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: در بحث راه‌های هوایی تنها فرودگاه چابهار، فرودگاه نظامی در کنارک است، درحالی که این منطقه به یک فرودگاه بین‌المللی احتیاج دارد که سال‌های سال با احداث آن مخالفت می‌شد.

شهریاری افزود: البته در دولت یازدهم، مجوز تاسیس این فرودگاه از طریق پیگیری ستاد فرماندهی کل قوا اخذ شد، اما با توجه به کمبود منابع مالی دولتی، منتظر حضور سرمایه‌گذار بخش خصوصی هستیم.

نماینده مردم زاهدان درخصوص راه آهن در این منطقه گفت: راه ریلی سال هاست از دولت هشتم که بحث ایجاد راه آهن زاهدان- چابهار کلید خورده، اما هنوز ریلی روی زمین ننشسته و قطاری تردد نکرده است.

وی افزود: رئیس جمهور روز گذشته و در سفر خود به سیستان و بلوچستان اعلام کرد که ساخت این راه‌آهن به 4000میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که منتظر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی یا فاینانس خارجی هستیم که این خود کار را سخت و زمانبر می‌کند.

وی اضافه کرد: در بحث جاده‌ای هم شاید سیستان و بلوچستان تنها استانی باشد که حتی یک کیلومتر آزادراه ندارد و مقدار بزرگراه‌های آن هم شاید فقط 250 کیلومتر باشد، در حالی که سیستان و بلوچستان پهناورترین استان کشور است که البته علت این مشکلات و عقب ماندگی‌ها هم همواره کمبود منابع عنوان شده است.

نماینده مردم زاهدان خاطرنشان ساخت: ضرب‌المثلی در استان ما هست که می‌گوید «شو رفتن بی‌بی از بی چادریه»، این حکایت سیستان و بلوچستان است و معنای آن این است که نه تنها دلیل عدم توسعه سواحل مکران که دلیل عقب‌افتاگی کل استان، نبود و کمبود منابع مالی استان است.

شهریاری افزود: در یک مورد که مربوط به سال 95 می‌شود بودجه عمرانی مصوب استان حدود 2000میلیارد تومان بود که تنها 21 درصد آن اختصاص یافت و آن هم به صورت اسناد خزانه و تو خود بخوان حدیث مفصل از این مجمل.