ابراهیم رضا زاده افزود: ممنوعیت ومحدودیت‌های صادراتی به عراق پیش از این نیز برای دیگر محصولات ایران از جمله لبنیات اعمال شده بود.


وی همچنین اظهارداشت: حمایت از تولید داخلی مهمترین دلیل عراقی ها از ممنوعیت صادرات برخی محصولات کشاورزی ایران به این کشور است.

رئیس میزعراق در سازمان توسعه تجارت ایران گفت: براساس اعلام رسمی تا اطلاع ثانوی برخی محصولات کشاورزی از قبیل کاهو، شلغم، چغندر، کلم و گل کلم به عراق ممنوع شده است.

وی در ادامه افزود: سال گذشته از محصولات مزبور 48 هزار تن معادل 16 میلیون دلار به کشور عراق صادر شد.

رضا زاده اظهارداشت: در حال حاضر ممنوعیت صادرات سبزیجات و لبنیات (شیر خشک، ماست و خامه ) در مجموع کمتر از سه درصد صادرات ایران به عراق را تشکیل می دهد.

وی همچنین گفت: ارزش صادرات لبنیات (شیر خشک، ماست و خامه ) ایران به عراق 165 میلیون دلار بود که متاسفانه با محدودیت و ممنوعیت مواجه شده است.

رئیس میز عراق در سازمان توسعه تجارت ایران ضمن اشاره به کشت فراسرزمینی در عراق افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در ایران و وفور آب در عراق شاید درشرایط فعلی به صرفه باشد شرکت ها و کشاورزان ایرانی در این کشور کشت و کار و محصولات تولیدی خود را به ایران صادر کنند.

وی تصریح کرد: هم اکنون قیمت تمام شده تولید برخی از محصولات کشاورزی در ایران بسیار بالاست بنابراین در بلند مدت واردات این محصولات به صرفه و صلاح مملکت است.

رضا زاده بیان داشت: طرف عراقی از کشت فراسرزمینی استقبال می کند حتی حاضر به ارائه زمین بصورت رایگان به شرکت ها و کشاورزان ایرانی هستند.

وی گفت: سازمان توسعه تجارت به دنبال برگزاری همایشی در جهت اتخاذ راهکارهای جایگزین برای عبور از موانع و چالش های پیشرو صادرات ایران و عراق است تا در بلند مدت بتواند حضور خود را در بازار عراق تثبیت کند.

رئیس میزعراق در سازمان توسعه تجارت ایران افزود: کشت فراسرزمینی یک راهکار مناسبی برای حفظ بازار عراق در بلندمدت است منتها بایستی تمامی جوانب این موضوع از حیث خودکفایی، اقتصاد مقاومتی و موارد مشابه دیگر مورد مداقه و بررسی قرار گیرد.