به گزارش پارس به نقل ازمشرق، دومین گروه سنی با نرخ بیکاری بالا، جوانان ۲۵ تا ۲۹ ساله هستند که ۲۰ درصد آنها بیکارند. در مجموع، در گروه سنی ۱۵ تا ۲۴ سال بیش از ۲۹ درصد جوانان کشور بیکارند.

در میان استان ها هم استان لرستان با بیکاری ۵۹ درصدی جوانان، رتبه اول بیکاری را در سطح کشور دارد. استان گیلان با ۵۴ درصد و ایلام با ۴۶ درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

وضعیت بیکاری در این استان ها نشان می دهد سفرهای استانی هم نتوانسته مرهمی بر زخم بیکاری باشد و عدم توجه به تولید ملی هم مزید بر علت شده است و یقینا اگر قانون هدفمندی یارانه ها دقیق اجرا میشد امروز شاهد این آمارهای نگران کننده نبودیم.

در مجموع، نرخ بیکاری در کل کشور در پاییز سال ۱۳۹۱ نیز ۱۱.۲ درصد اعلام شده است.

اشتغالزایی میلیونی

مقامات دولتی معتقدند دولت توانسته است در بازار کار حدود ۵ میلیون فرصت جدید شغلی ایجاد کند و از این طریق جوانان زیادی امکان ورود به بازار کار کشور را پیدا کرده اند. قضاوت منطقی این است که نباید گفت به صورت مطلق دولت هیچ گونه شغلی ایجاد نکرده و همه منابع صرف شده در این بخش به انحراف رفته است، اما مجموعه اقدامات و آمارهای ارائه شده از سوی استان ها درباره عملکردهای سالانه اشتغالزایی؛ نتوانسته است نیاز واقعی بازار کار را پوشش دهد.

تعداد بیکاران کشور در سال ۸۴ (آغاز فعالیت دولت نهم) ۲ میلیون و ۶۷۴ هزار و ۸۶۶ نفر بوده است و این تعداد در پایان سال گذشته به ۲ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۱۵۸ نفر افزایش یافته است!

آمارهای بیکاری همچنین تعداد شاغلان کشور در اولین سال فعالیت دولت نهم ۲۰ میلیون و ۶۱۸ هزار و ۵۷۹ نفر بوده که در پایان سال ۹۱ به ۲۱ میلیون و ۱۶۰ هزار و ۸۸۷ نفر رسیده است و در این فاصله ۸ ساله، آمار شاغلان تنها ۵۴۲ هزار و ۳۰۸ نفر افزایش نشان می دهد.

این آمار بیکاری در حالی است که دولت مدعی است در هفت سال گذشته بیش از ۶ میلیون شغل ایجاد کرده است! از دو سال قبل هم رئیس جمهور شعار ریشه کن کردن بیکاری را سر می داد که البته دیگر مدتی است یادی از این شعار خود نمی کند.