پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- معاون اسبق وزارت بازرگانی گفت: براساس تجارب گذشته، یعنی قبل از اجرایی شدن برجام باید نسبت به انتخاب شرکای تجاری خودمان بیشتر دقت کنیم.

محمدصادق مفتح معاون اسبق وزارت بازرگانی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: به این صورت که آن گروه از کشورهای دوست را که قبلا نیز با ایران ارتباط مناسبی داشتند بیشتر درنظر داشته باشیم و در میان کشورهای دیگر با ریزبینی بهتری گزینش کنیم.

وی افزود: برای انتخاب شرکای تجاری می‌توانیم به گسترش روابط تجاری آنها با ایالات متحده که دشمن شماره یک ایران است، توجه داشته باشیم به این دلیل که روابط اقتصادی آنها می‌تواند تعیین‌کننده ارتباط کشورها با ایران باشد.

وی اضافه کرد: دقیقا مثل آنچه امروز میان ایران، اروپا و آمریکا وجود دارد. چون روابط اقتصادی اروپا با آمریکا بسیار گسترده است و احتمال اعمال نفوذ آمریکا بر اتحادیه اروپا دور از ذهن نیست تا فشار اقتصادی بر ایران بیشتر شود.

معاون اسبق وزارت بازرگانی با اشاره به موضع مقام معظم رهبری، در خصوص اینکه جنگ ایران و آمریکا جنگ معمول نیست گفت: جنگ ایران و آمریکا، تقابل دو دیدگاه است که همین عاملی است برای اعمال نفوذ گسترده و کارشکنی‌های این کشور علیه ایران.

مفتح افزود: بنابراین باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که این سیاست خصمانه شیطان بزرگ نسبت به ایران بی‌اثر بماند.

وی اضافه کرد: برای جلوگیری از این اتفاق باید اقتصاد ایران فقط به توانمندی‌های داخلی متکی باشد و با استفاده از آنچه در اختیار داریم نسبت به گسترش روابط خارجی اقتصادی گام برداریم؛ دقیقا همان‌طور که مقام معظم رهبری در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید کرده‌اند.

معاون اسبق وزارت بازرگانی با اشاره به مزیت های اقتصادی ایران گفت: مواد اولیه بسیار متنوع، انرژی ارزان و نیروی کار متخصص و ارزان قیمت، امتیازاتی است که ایران اکنون در اختیار دارد و باید با مدیریت دقیق اقتصادی از این امتیازها به نفع استقلال اقتصادی کشور استفاده کنیم.

مفتح افزود: به این ترتیب که هرچه اقتصاد کشورمان کمتر به خارج وابسته باشد، کارشکنی‌های احتمالی آمریکا در دوران مختلف تاثیرگذاری کمتری خواهد داشت.

معاون اسبق وزارت بازرگانی تاکید کرد: باید اقتصادی داشته باشیم درون‌زا و برونگرا و به این ترتیب محصولاتی را تولید کنیم که کشورها به آن نیاز مبرم داشته باشند به این طریق می‌توانیم چانه‌زنی بالایی در معادلات سیاسی و اقتصادی داشته باشیم؛ یعنی خلاف آنچه تاکنون انجام شده است.

مفتح افزود: به عنوان مثال تازمانی که غرب به انرژی ایران نیاز داشت همواره به سمت ایران حرکت می‌کرد، اما زمانی که جایگزینی برای محصول ایران به دست آورد، دقیقا برعکس عمل کرد و به دنبال کارشکنی رفت.