اقتصاد ایران در تنگنا
با توجه به شرایط فعلی و سیاستهایی که از سوی دولت اعمال میشوند، پیشبینی من برای سال۹۲ افزایش نرخ تورم است. ضمن این که به علت ادامهدار بودن تحریمها و گستردهتر شدن آن، در زمینه صادرات همچنان مشکل خواهیم داشت و از بین آنها تحریمهای نفتی بیش از همه آن را تشدید می کند.
به گزارش پارس به نقل از اقتصاد ایرانی، همه این عوامل، افزایش نرخ ارز را به دنبال خواهد داشت. اقتصاد کشور از دو جهت تحت تاثیراست. یکی سیاست خارجی و دیگری سیاست های داخلی اقتصادی و البته این دو با یکدیگر ارتباط دارند اما در بسیاری موارد، سیاست های داخلی مستقل است. سیاست داخلی از جمله سیاست هدفمندی یارانه ها و حواشی آن، به سیاست خارجی و تحریم و بازار ارز ربطی ندارد.
البته باید گفت که سیاست های داخلی اقتصاد فقط به دولت فعلی مربوط نیست بلکه به سیاست-های کلی نظام برمی گردد؛ مسائلی از قبیل انرژی هسته ای سیاست کلی نظام است و این ها همه موجب توسعه تحریم ها می شود و فقط به دولت فعلی برنمی گردد. بعضی کارشناسان معتقد هستند که یک جنگ اقتصادی رخ خواهد داد و بعضی دیگر معتقدند الان این جنگ رخ داده است. همین که ما نمی توانیم با کشورهای خارجی، آن طور که باید و شاید، تجارت داشته باشیم یعنی جنگ اقتصادی رخ داده است.
اکنون وضعیت مردم خوب نیست و این جنگ اقتصادی تا حدی آثار خود را نشان داده است. بحث اقتصاد مقاومتی که این روزها بحث داغی در مجامع است، در دوران جنگ اعمال می شود. صحبت از اجرای این اقتصاد به معنای این است که ما اکنون در جنگ هستیم.
در ماههای آینده انتخابات را هم پیش رو داریم؛ خود انتخابات به نفسه تاثیری بر وضع اقتصاد ندارد؛ مگر آن که جریانات و اخباری که در ماه های پیش از آن منتشر می شود، تاثیراتی اجتماعی و مردمی داشته باشد و این موضوع بر اقتصاد تاثیر بگذارد. بعد از انتخابات هم بسته به دولتی که روی کار می آید و سیاستی که پیش می گیرد، اوضاع اقتصادی تغییر خواهد کرد.
ارسال نظر