آمریکا رقیب جدید تولیدکنندگان نفت اوپک است!
آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرد ظرفیت مازاد تولید نفت اوپک در دو سال آتی ۲۵ درصد افزایش میِیابد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، آژانس بین المللی انرژی در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد: ظرفیت مازاد تولید نفت اوپک در دو سال آینده به دلیل کاهش تقاضای نفت این سازمان بر اثر افزایش تولید نفت شیل در آمریکا، ۲۵ درصد افزایش خواهد یافت.
این آژانس در گزارش میان دوره ای خود درباره بازار نفت اعلام کرد: پیش بینی می شود ظرفیت مازاد تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت در سال ۲۰۱۵ به هفت میلیون و ۱۸۰ هزار بشکه در روز برسد. این رقم در حال حاضر پنج میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه در روز است.
این آمار با کسر تقاضای پیش بینی شده نفت اوپک از میزان کل ظرفیت تولید این سازمان محاسبه می شود.
آژانس بین المللی انرژی افزود: اوپک با فشار نزولی از سوی ارتقای نفت و گاز شیل در آمریکای شمالی مواجه است که احتمالا جایگزین بخشی از نفت اوپک خواهد شد.
این آژانس اضافه کرد: به گفته وزارت انرژی آمریکا، این کشور در هفته منتهی به سوم مه هفت میلیون و ۳۷۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد که بالاترین رقم طی ۲۱ سال گذشته است.
این افزایش تولید به دلیل ارتقای تولید ذخایر شیل است که آمریکا را تا سال ۲۰۲۰ به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان بالاتر از عربستان قرار خواهد داد.
نفت برنت برای تحویل در ماه ژوئیه حدود ۱۰۲ دلار در هر بشکه معامله می شود.
تحول ذخایر نفت و گاز شیل در شرایطی است که کشورهای عضو اوپک به دلیل میادین پیر و مسائل امنیتی برای افزایش تولید خود با مشکل مواجه هستند.
آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: انتظار می رود خطرات روز افزون امنیتی، بی ثباتی سیاسی و رژیم های مالی غیر جذاب در تعدادی از کشورهای عضو اوپک به رشد ظرفیت تولید این سازمان لطمه بزند.
عربستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده اوپک همچنان بیشترین سهم را از حیث ظرفیت مازاد در اختیار دارد.
این کشور تا سال ۲۰۱۸ میلادی تولید خود را با ۳۸۰ هزار بشکه در روز افزایش به ۱۲ میلیون و ۳۵۰ هزار بشکه در روز خواهد رساند و این ظرفیت جدید تا حدود زیادی تولید از دست رفته در میادین پیر را جبران خواهد شد.
همچنین شرکت نفت عربستان سعودی قصد دارد که به برخی میادین قدیمی خود تا زمان افزایش میزان استخراج با تکنولوژیهای جدید، استراحت بدهد.
آژانس بین المللی انرژی برآوردهای میان دوره ای خود را در زمینه ظرفیت مازاد موثر کاهش داد.
این ظرفیت به معنی میزان نفت تولیدی قابل عرضه در بازار ظرف ۳۰ روز است.
اعضای اوپک شامل الجزایر، آنگولا، اکوادور، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات و ونزوئلا هستند. وزرای نفت اوپک در تاریخ ۳۱ مه در وین برای مذاکره درباره سیاست های تولید و همچنین انتخاب جانشین دبیرکل این سازمان گردهم خواهند آمد.
ارسال نظر