به گزارش پارس، وی  در گفت وگو با « تسنیم» در خصوص تحویل سکه های پیش فروش شده زمستان سال گذشته اظهار کرد: « تمام کسانی که سال قبل در دور سوم پیش فروش سکه برای مقاطع ۶ ماهه اقدام به پیش خرید سکه کرده اند می توانند ظرف چند روز آینده برای تحویل گرفتن سکه های خود به شعب بانک های عامل مراجعه کنند. »

وی افزود: « بانک مرکزی آمادگی کامل برای تحویل سکه های پیش فروش شده پیش از شهریورماه را دارد و به همین دلیل ظرف چند روز آینده بسترهای اجرایی لازم در این خصوص فراهم خواهد شد. » به گفته رییس کل بانک مرکزی « خریداران سکه های پیش فروش شده در زمستان سال قبل در صورت تمایل نسبت به تحویل سکه های پیش خریدی در روزهای آینده می توانند اقدام کنند. »

دور تازه پیش فروش سکه طلا هشتم اسفند سال گذشته آغاز شد و تا بیست و هشتم این ماه ادامه یافت. این سومین فاز پیش فروش سکه محسوب می شود که به نسبت سه دوره قبلی با استقبال کم شهروندان روبه رو شد؛ تا جایی که بانک مرکزی ترجیح داد مرحله جدید پیش فروش سکه را متوقف کند.

بنا بر آمار موجود که از سوی بانک مرکزی ارائه شده، طی چهار مرحله پیش فروش سکه و تا آخرین روز سال گذشته ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار سکه پیش فروش شده است.

سهم فاز چهارم (اسفند ۹۱) حداکثر ۵۰۰ هزار سکه برآورد می شود. در دو فاز نخست ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار سکه به فروش رفته است. بانک مرکزی بهای سکه پیش فروشی را با سر رسید ۶ ماهه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان تعیین کرده بود که با قیمت بازار تفاوت چندانی نداشت. بهای خرید آزاد هر قطعه سکه طرح قدیم پس از تعطیلات نوروز یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود. استقبال ناچیز مردم بانک مرکزی را وادار کرد یک هفته بعد قیمت های پیشنهادی را ۵۰ هزار تومان کاهش دهد.

این اقدام نیز به دلیل افت بهای طلا در بازار چندان موثر نبود. ضمن این که خریداران مجبورند هنگام تحویل گرفتن سکه ها، ۶ درصد مالیات بپردازند. بنا بر برآوردها، حجم نقدینگی به حدود ۴۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده است و روند رو به رشد افزایش نقدینگی، یکی از عوامل موثر در بالا رفتن میزان تورم محسوب می شود. مرکز آمار ایران در گزارشی که دهم فروردین منتشر شد میزان تورم در دوازده ماه منتهی به اسفند ۹۱ را نسبت به دوره مشابه سال پیش ۳۱/۵ درصد اعلام کرده است.

نوسان قیمت ها در بازار

بهای ارز دیروز هم دوباره نوسانی شد و البته روند افزایشی قیمت آن تا ظهر بیشتر دوام نیاورد و قیمت ها در مسیر بازگشت تا ساعت ۱۵ اندکی از قیمت باز شده نیز پایین تر ایستاد. برخی عوامل افزایشی و کاهشی موثر بر بازار ارز را می توان از لابه لای اخبار بازار سهام و بازار پول پیدا کرد. در عین حال مسائل منطقه ای نیز همچنان مورد توجه بازار قرار می گیرد.

روز گذشته بلوکی دیگر از سهام شرکت های وابسته به پتروشیمی برای عرضه در بورس دچار مشکل شد و بالابودن قیمت این سهم عملا عرضه آن را به بعد از انتخابات موکول کرد. دیروز مقرر شده بود که تعداد ۴۵۰ر۱میلیون سهم معادل ۵ درصد از سهام شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) متعلق شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی عرضه شود، اما به دلیل عدم توافق خریدار و فروشنده عرضه سهام این شرکت انجام نشد.

خریداران برای این سهام قیمت ۲۵۰۰ ریالی را در نظر گرفته بودند این در حالی است که فروشنده قصد داشت سهام این شرکت را به قیمت ۳۲۰۰ ریال به فروش برساند. از آنجا که تا پایان وقت معاملات، توافق بر سر قیمت سهام صورت نگرفت و کشف قیمت انجام نشد. در بروز این اتفاق مصوبه اخیر مجلس در خصوص رد پیشنهاد حذف تزریق ۲۶ درصد از درآمد پتروشیمی ها به صندوق توسعه ملی نیز مهم ارزیابی شده و تعلل برای خرید و ارزنده بودن این سهم زیر سوال رفته بود.

بازار سهام دیروز هم در این مسیر نزدیک به ۲ درصد افت تجربه کرد و ۸۳۴ واحد دیگر کاهش یافت. بازار ارز از این منظر نیز دچار افزایش قیمت انتظاری شد. در این مسیر همچنین برخی تردیدها در خصوص نتیجه مطلوب دیدار جلیلی و اشتون در استانبول بر تنور افزایش قیمت ها در بازار می دمید.

در عین حال خبر تحویل پیش از موعد سکه ها توسط بهمنی قدری از انتظار قیمتی بازار کاست و در اوج قیمت سکه، ۱۰ هزار تومان آن را ارزان کرد. روز گذشته قیمت هر قطعه سکه تا ۱ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان هم بر تابلوها خودنمایی کرد.

تا این سطح بهای سکه نسبت به روز دوشنبه تقریبا ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان افزایش داشت. پس از آن قیمت دوباره تا یک میلیون و ۳۱۰ هزار تومان هم افت کرد. نیم سکه دیروز ۶۹۰ هزار تومان فروخته شد که نسبت به روز دوشنبه تغییری نداشت. ربع سکه البته نسبت به روز دوشنبه ۱۰ هزار تومان ارزان تر شد و به ۴۲۵ هزار تومان رسید.

در بازار طلا دیروز بهای هر گرم طلای ۱۸ عیار تا ۱۲۳ هزار و ۲۷۰ تومان بالاتر رفت. قبل از ظهر بهای آن تقریبا از این سطح ۵۰۰ تومان ارزان تر بود. دیروز البته اتفاق دیگری نیز در بازار رخ داد. دیروز طبق یک سنت به مناسبت سالروز وفات امام هادی (ع) بازار طلا تعطیل بود و برخی تاخیرها در اعلام قیمت و نوسان قیمت نیز به این مساله ربط داشت.

طلا در بازارهای جهانی

طلا در بازارهای جهانی دیروز اندکی افت داشت. در بازار های جهانی بالا ماندن ارزش دلار در مقابل ارزهای عمده افت قیمت طلا را موجب شده است. در عین حال برخی به دلیل اعلام بهبود نرخ شاخص خرده فروشی در آمریکا تداوم برنامه تسهیل مقداری را پایدار می دانند که این اتفاق می تواند به افزایش قیمت طلا بیانجامد.

در مقابل اعلام برخی شاخص ها ی اقتصادی از جمله همین شاخص خرده فروشی در آلمان در ماه آوریل فشار زیادی بر قیمت طلا وارزش یورو داشته است.
قیمت طلا به کمتر از ۱۳۰۰ دلار می رسد

همچنین شرکت معدنی آنگلوگلد در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرد احتمال کاهش قیمت جهانی طلا به کمتر از ۱۳۰۰ دلار در هر اونس طی ماه های آینده وجود دارد.

به گزارش سایت طلا به نقل از فاکس بیزینس؛ رییس جدید شرکت معدنی آنگلوگلد تاکید کرد: شرکت های معدنی جهان باید خود را برای قیمت های کمتر طلا آماده کنند و بر اساس برآوردهای انجام شده احتمال کاهش قیمت طلا به کمتر از ۱۳۰۰ دلار در هر اونس در ماه های آینده وجود دارد.

بر اساس این گزارش، رییس شرکت آنگلو گلد تصریح کرد: صنعت جهانی طلا با شرایط و دوران سختی روبه رو است. ما باید به قیمت های پایین طلا عادت کنیم و خود را برای این دوران آماده نماییم. شرکت آنگلوگلد تصمیم گرفته است برای مقابله با روند نزولی قیمت جهانی فلزات گرانبها به خصوص طلا بخشی از دارایی های خود را بفروشد. این شرکت همچنین سرمایه گذاری های خود را برای اجرای پروژه های جدید معدنی کاهش داده است.

این شرکت همچنین قصد دارد تا پایان امسال معدن طلای خود را در کشور آفریقایی نامیبیا به فروش رساند. قیمت جهانی طلا پس از رشد متوالی در ۱۲ سال گذشته از ابتدای امسال تا کنون به شدت کاهش داشته است.