پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- فرمانده است و سربازانش، فرمانش را نمی‌خوانند؛ از دستوراتش سرپیچی می‌کنند و درمانده‌اش کرده‌اند. این آقای اسحاق جهانگیری، رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی است که بارها و بارها در جلسات مرتبط با این حوزه، صدای فریادش به آسمان بلند شده است؛ گاهی این فریادها رسانه‌ای می‌شوند و گاهی دیگر نه.

یک بار هم که داستان رسانه‌ای شد، صدای وزارتخانه اقتصادی مرتبط را درآورد. اسحاق جهانگیری در وزارت امور اقتصادی و دارایی، به‌شدت از شیوه اجرای اقتصاد مقاومتی در این وزارتخانه گلایه کرد و تمام کاسه‌و کوزه‌های معاونان وزیر را در هم شکست؛ آنها که پاورپوینتی آماده کرده بودند تا با افتخار از مراحل اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بگویند.

اما این تمام داستان نیست؛ اکنون فرمانده می‌گوید که حتی پیاده‌نظام‌ها هم حرفش را نمی‌خوانند و مدیران کل در وزارتخانه‌ها هم، اعتقادی به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ندارند. او روز گذشته به وزارت کشور رفته بود تا در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی حضور یابد و پای درد دل بخش خصوصی بنشیند و مشکلاتشان را حل و فصل کند، اما خود سر درد دلش باز شد و گلایه‌هایش را از شیوه اجرای اقتصاد مقاومتی روی میز ریخت.

وی با انتقاد از عدم تمکین برخی افراد و دستگاه‌ها نسبت به تصمیمات ستاد اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند که ستاد اقتصاد مقاومتی را تشکیل دهید تا نافذ الکلمه باشد. ما نیز این ستاد را ایجاد کردیم؛ اما زمانی که به یک مدیر کل مصوبه ستاد را می‌دهیم او این مصوبه را اجرا نمی‌کند.  جهانگیری می‌گوید که تیم اقتصادی دولت تلاش می‌کند تا فضایی ایجاد شود که در آن سرمایه گذار بیاید و اقتصاد مقاومتی اجرا شود، اما هستند برخی افرادی که هر جوری بخواهند می‌تازند و کل زحمات او و تیم اقتصادی دولت را در یک منطقه هدر می‌دهند. وی می‌افزاید: این در حالی است که چنانچه قرار است اقتصاد مقاومتی اجرا شود و ادامه پیدا کند،‌ همه باید به صحنه بیایند. این گلایه‌ها در شرایطی است که جهانگیری معتقد است، اگر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی براساس اراده رهبری شکل گرفته است، نباید کسی در عمل با آن مخالفت کند و فقط یک نفر باید بگوید که چه کسی مخالفت کرده و چه کسی اخلال ایجاد نمی‌کند؛ هر کسی مناسبی را برای این ستاد بگذارند اما در آنجا اگر او گفت امام جمعه یا صداوسیما یا قوه قضائیه یا سازمان بازرسی فلان کار را انجام داده است، باید حرف او حرف باشد.

صحبت‌های رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی در شرایطی است که به‌طور قطع، نمی‌توان نمره قابل قبولی به عملکرد دولت در اجرای این سیاست‌های مدنظر مقام معظم رهبری داد و شرایط را به گونه‌ای تفسیر کرد که این سیاست‌ها در حال اجرایی شدن‌اند؛ درحالی‌که به نظر نمی‌رسد اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حتی در دولت دوازدهم هم اگر قرار باشد کابینه همان افرادی باشند که اکنون هستند، به سرانجامی برسد.

تمام اینها در شرایطی است که مقام معظم رهبری بارها و بارها نسبت به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکیداتی را مطرح کرده و خواستار اجرای هر چه دقیق‌تر این سیاست‌ها شده‌اند که اقتصاد ایران را به سمت درون‌زایی و برون‌نگری هدایت می‌کند.

شاید هم صحبت‌های معاون نخست رئیس‌جمهور را به توان فرار به جلویی دانست که او و هم‌قطارانش برای فرار از انتقاداتی مطرح می‌کنند که احتمالاً پارلمان نشینان در روزهای رأی اعتماد به او و کابینه پیشنهادی وارد خواهند آورد.

به هر حال، اقتصاد مقاومتی با وجود ابلاغ در سال‌های فعالیت دولت یازدهم، تنها در حد حرف و شعار باقی ماند، به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها از بی‌توجهی به آن انتقاد کردند. دولت یازدهم در دو سال نخست خود مشغول نگارش برنامه برای اقتصاد مقاومتی بود که در نهایت با اضافه شدن آن به لایحه برنامه ششم توسعه و تعویق در رسیدگی به آن از سوی بهارستان‌نشینان، عملاً به هوا رفت. اقدامات مختلف دولت مانند واردات بی‌رویه، اجرا نکردن قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و رونق خام‌فروشی هم درست برخلاف اقتصاد مقاومتی انجام شد و صدای بسیاری از منتقدان را در آورد.