عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت در گفتگو با پارس:
اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی نیازمند اصلاح ساختار/ در اقتصاد مقاومتی، الگوی ما کره شمالی نیست
آنها به هیچوجه نمیخواهند مانند کره شمالی در کشور را به روی دیگران ببندند و اقتصاد خود را در سطح بسیار نازل و فقیری نگه دارند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت گفت: برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی نیاز به اصلاح ساختار داریم
موسی غنینژاد عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: در اینکه برای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی نیاز به اصلاح ساختار داریم شکی نیست وگرنه باید با همین اندک نفت و گازی که تولید میکنیم و صنایع کمبازده و آسیبپذیرمان به حیات اقتصادی کشور ادامه دهیم که طبیعتاً چنین راهی جزو اهداف اقتصاد مقاومتی نیست.
وی افزود: اگر میخواهیم به معنای واقعی اقتصاد مقاومتی را در کشور اجرایی کنیم بهتر است که راه جهانی شدن و حضور در بازارهای جهانی را یاد بگیریم و به آن سو برویم. انگار برخی از سیاستگذاران و نخبگان ما از رفتن به بازارهای جهانی میترسند و وحشت دارند.
وی اضافه کرد: این در حالی است که اصول اقتصاد مقاومتی این تکلیف را بر گردن اقتصاد ما گذاشته که با اقتصاد جهانی همکاری کنیم. ما تا به حال در کشور با توجه به درآمدهای نفتی تفکر توزیع منابع را داشتهایم نه خلق ثروت.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت خاطرنشان ساخت: در حال حاضر با توجه به کمبود درآمدهای نفتی بهتر است راه خود را عوض کرده و به جای توزیع منابع به صادرات آن فکر کنیم. تفکر اقتصادی مبتنی بر هزینه و فایده است و منظور از هزینه هم هزینه فرصت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت با اشاره به اینکه دو نوع برداشت از اقتصاد مقاومتی گفت: ما در دنیا دو نمونه یا دو برداشت متفاوت از اقتصاد مقاومتی داریم که بررسی تفاوتهای این دو میتواند چراغ راه ما در اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی باشد.
غنینژاد افزود: نخست تجربه کره شمالی است که اقتصاد مقاومتی را در داخل جغرافیای خود تعریف کرده و با اعمال محدودیتهایی شدید آن کشور به منطقهای تبدیل شده که مردم آن به اندازه خودشان میکارند و میخورند. این کشور در حوزه اقتصاد نه کاری به کسی دارد و نه کسی محتاج یا وابسته به آن است.
وی اضافه کرد: دیگری تجربه کره جنوبی است که اقتصاد مقاومتی را به گونه دیگری تعریف کرده بدینصورت که با ابزار اقتصادی و تولیدات صنعتی خود امنیت ملیاش را حفظ کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت با اشاره به نگاه تصمیم گیران داخلی به اقتصاد مقاومتی گفت: حال ممکن است این سوال برای شما به وجود بیاید که در ذهن مقامات عالیرتبه نظام کدام الگو بیشتر مورد توجه است. آنگونه که بنده از دور نگاه میکنم و بندهای اقتصاد مقاومتی را مورد بررسی قرار دادهام، به نظر میرسد الگوی کره جنوبی بیشتر مدنظر مقامات ارشد حکومتی است.
غنینژاد افزود: آنها به هیچوجه نمیخواهند مانند کره شمالی در کشور را به روی دیگران ببندند و اقتصاد خود را در سطح بسیار نازل و فقیری نگه دارند.
وی اضافه کرد: بلکه با توجه به موقعیت ژئوپولتیک ایران این نظر را دارند که اقتصادی طراحی کنند که با استفاده از مزیتهای نسبی بتواند علاوه بر تامین نیاز داخلی بخشی از تولیدات خود را نیز به بازارهای جهانی عرضه کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت در توضیح اینکه داستان کره جنوبی چه بود و چگونه توانست خود را به یکی از اقتصادهای نوظهور دنیا تبدیل کند گفت: سابقه مقاومسازی در اقتصاد از نظر تاریخی به ژاپن بعد از جنگ برمیگردد.
غنینژاد افزود: نخبگان تصمیم گرفتند تا در عرصه اقتصاد خود را به نقطهای برسانند که محصولاتشان در دهههای 70 و 80 میلادی در بازارهای آمریکا نفوذ پیدا کرده و از نظر اقتصادی بر این کشور غلبه کنند.
وی اضافه کرد: ژاپن با در پیش گرفتن چنین روشی توانست خود را به عنوان معجزه اقتصادی بعد از جنگ معرفی کرده و اقتصاد خود را به اندازهای رشد دهد که در اقتصاد جهانی جایگاه والایی داشته باشد. این مصداقی از اقتصاد مقاومتی است که ژاپن از دهه 60 آغاز کرد و توانست خود را به یکی از قدرتهای بزرگ اقتصادی دنیا تبدیل کند.
بااقتصادکره جنوبی وژاپن نمی شودبجنگ تحریمهای امریکارفت چون این کشورها،اگرمستقل بودنداقتصادی نداشتندکره شمالی هم بدترازاین دو،شماتفکرلیبرالیراترک کن مشکلات حل میشودجنگ اقتصادی امریکامدیریت انقلابی می خو اهدنه الگوی ژاپن وکره امریکایی کاربایددست کاردان باشدشعاری حل نمی شود
بی وجدانها جوانان ما دارند نابود می شوند فقر وبیکاری بیداد میکند
مانه مثل کره شمالی دل وجرات داریم نه مثل کره جنوبی صاحب اقتصادپر ازبرنامه هستیم مسولین ایرانی فقط حرف میزند وهیچ عملی ندارندهمه بفکر اقوام اولا وخویشاوندخود هستن انان که سیر باشند ملت سیرندحا لاهر بلایی که می خواهد سر جوانان این ملت بیاید نمونه استان لرستان تمام مدیران و دست اندرکاران در شهرها از خرم اباد می ایندازنا دورد بروجرد همه اش از اقوام مسولین خرم ابادی هستن این نمونه اش
چطورماهرجاکه مدیرت انقلابی ومردمی تکیه برجوانان ،ماننداداره جنگ صنعت هسته ای موشکی هوافضاوووو،، داشتیم احتیاج به الگوی ژاپنی وکره ایی نبود چگونست این دوره نسخه اقتصاد دولتهای زیرسلطه امریکا پیچیده میشود
یه نکته اساسی! ایران از نظر فرهنگی با اون فرهنگ کار ماشینی مردم ژاپن و آلمان فاصله بسیار زیادی داره فقط در بحث وجدان و تعهد کاری کارگر یا کارفرما تفاوت به یک قرن هم می رسه اوصلا کار در کشوری مثل ژاپن بالاترین ارزش هست و اون یک هدف در زندگی هست و کسی که کار نداشته باشه خودشو یک خائن به وطن و بی مصرف می دونه! ... در شرایطی که در کشوری مثل ایران و اکثر کشورهای جهان سوم و خاورمیانه کار وسیله هست نه هدف و ریشه خیلی از مشکلات همینجاست..حالا بگذریم در ایران اوضاع رو به حدی خراب کردن مسئولین هر کسی یه مدرکی گرفته کار کردن برای اون تبدیل شده به عار....
ای کاش مثل کره شمالی حداقل تکلیفمون روشن بود - اقتصاد ما نه سوسیالیستی هست نه لیبرالی و نه فئودالی و نه اسلامی اقتصاد ما فقط به درد رانت خوارها و آقازاده ها میخوره و لاغیر
اقتصاد مقاومتی باید بگونه ای تعریف کنیم که فشار تحریم بر دوش همه آحاد ملت بصورت یکسان باشد نه عده ای با دریافت حقوق های کلان که به دو برابر حقوق اوباما هم بوده بار گرانی و دیگر مشکلات اقتصادی بر دوش بقیه مردم باشد اگر عدالت بین جامعه باشد همه مردم با هم تلاش خواهند کرد مشکلات از بین برود ولی اگر به این گونه باشد نتیجه ای حاصل نخواهد شد لذا تعریف دیگر اقتصاد مقاومتی زمینه حضور همه مردم با انگیزه خوب به منظور مشارکت در طرح های اقتصادی در توسعه کشور میباشد.آیا سعی کردیم به این هدف برسیم ؟