ماریا قادری فرح، کارشناس نظارت بر مواد غذایی در خصوص پیشگیری از بیماری های ناشی از نمک، قند، شکر و چربی درایام نوروز گفت: برای کاهش مصرف نمک و برای بهبود غذا بهتر است به جای نمک از سبزی‌های تازه و معطر مانند ترخون و شوید، سیر، لیموترش،آب نارنج، آویشن، و ... استفاده شود.

وی افزود: توصیه می‌شود مصرف مواد غذایی شور مانند آجیل شور، انواع فراورده‌های غلات حجیم شده (پفک)، چوب شور، چیپس، خیار شور، و انواع سبزیجات شور مانند کلم شور و ماهی دودی کم شود و از مصرف غذاهای فرایند شده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر پرهیز و از پنیر و دوغ کم‌نمک در برنامه غذایی روزانه استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: در میان‌وعده‌ها از میوه‌های تازه یا بیسکویت‌های سبوس‌دار به جای کیک‌ها و شیرینی‌های تر که پرچرب و شیرین هستند، استفاده کنید.  مصرف نوشابه‌های گازدار و آب‌میوه‌های صنعتی را کاهش داده و به جای آن آب، دوغ کم‌نمک و آب‌میوه‌های تازه بنوشید. همراه با چای از 3یا2 عدد توت خشک یا کشمش به جای قند و شکر استفاده کنید و در میهمانی‌ها و پیک‌نیک‌ها و یا مسافرت‌ها به جای خرید شیرینی‌های قنادی که حاوی شکر زیادی هستند، از کیک‌ها و شیرینی‌های ساده خانگی، با میزان شکر کمتر و حاوی میوه‌ها و سبزیجات تازه، بخارپز یا پخته شده مثل هویج، آلبالو، گیلاس و سیب و ... استفاده کنید.

این کارشناس نظارت بر مواد غذایی در خصوص نحوه کنترل چربی بیان کرد: لبنیات کم‌چرب را جایگزین لبنیات پرچرب کنید. به عنوان مثال پنیر کم‌چرب را به جای پنیر خامه‌ای مصرف کنید. از غذاهای آب‌پز، بخارپز، تنوری و کبابی به جای سرخ کردن آنها استفاده کنید. مصرف غذاهای آماده را به دلیل وجود روغن و نمک زیاد کاهش داده و مصرف انواع میوه و سبزی را افزایش دهید. روغن مایع را به طور مستقیم از داخل بطری به غذا نریزید و آن را با قاشق اندازه‌گیری کنید و از آب‌لیمو، آب‌غوره همراه روغن زیتون به جای سس مایونز در سالاد استفاده کنید. از گوشت‌های کم‌چرب به جای گوشت‌های پرچرب استفاده کنید و پوست مرغ و چربی‌های گوشت قرمز را حذف کنید.

وی در پایان گفت: روغن مواد غذایی سرخ شده را با گذاشتن در صافی و کمی فشار دادن ماده غذایی و یا قرار دادن روی یک دستمال تمیز  از آنها جدا کنید و مصرف امعاء و احشاء مانند کله‌پاچه، زبان و مغز را کاهش دهید.