به گزارش پارس به نقل از فارس، مرتضی شریفی، مدیر کل مراکز خدمات گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری یادداشتی را در اختیار این خبرگزاری قرار داده است که به این شرح است: « نامگذاری سال ۱۳۹۲ با عنوان" حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی" توسط مقام معظم رهبری ریشه در تحولات داخلی، منطقه ای و بین المللی دارد. برجسته سازی موضوعات مهم و استراتژیک در نامگذاری هایی که معظم له از آغاز دهه چهارم انقلاب در پیش گرفته اند، خط کلی برنامه ریزان و مجریان کشور را در این سال ها تعیین و هدف گیری مشخصی را برای وحدت نظری و عملی مسئولان و مردم ترسیم می نماید.

دغدغه و مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد و تأکید ایشان بر نامگذاری سال های اخیر با محوریت موضوع اقتصاد، حاکی از آن است که اگر به شعارهای اقتصادی که رهبر معظم انقلاب مطرح می کنند عمل نکنیم در چند سال آینده باید به سمت ریاضت اقتصادی برویم.

با این وصف و با نگاهی به عقبه تلاش های اقتصادی در کشور و نحوه اجرای رهنمودها و سیاست های اقتصادی ابلاغی ایشان توسط مجریان متوجه می شویم که هر چه تلاش مسئولان و مردم در راستای تحقق منویات حضرت آقا بیشتر شده، شیطنت ها و تحریم های اقتصادی دشمن نیز به اوج خود رسیده و مشکلاتی را برای کشور بوجود آورده است.

بنابراین برای شکست تحریم اقتصادی دشمن، ایجاد یک جهش اقتصادی مطلوب برای جبران عقب ماندگی ها، مهار و کنترل کامل روند اقتصادی، کاهش فشار بر مردم و افزایش رفاه عمومی، نیازمند به حرکت حماسی و جهادی در سال جدید هستیم.

در این بین باید تمام تلاش ما بر این امر استوار باشد که وابستگی بودجه به درآمد نفتی به حداقل برسد. همانگونه که مقام معظم رهبری بارها اشاره کرده اند، ما باید به نقطه ای برسیم که هر گاه اراده ای کردیم بتوانیم در چاه های نفت را ببندیم. از آنجایی که اقتصاد ایران به درآمدهای حاصل از صادرات نفت وابستگی بالایی دارد و نوسانات قیمتی جهانی نفت در طول زمان، متغیرهای کلان اقتصادی نظیر تولید ملی، سرمایه گذاری های ناخالص، اشتغال و درآمدهای ارزی را تحت تأثیر قرار داده است، به منظور تنوع بخشیدن به منابع رشد اقتصادی، درآمدهای ارزی و همچنین ایجاد فرصت های مختلف شغلی در کشور، توسعه صنعت گردشگری از اهمیت دو چندانی برخوردار می باشد.

با توجه به این شرایط و اینکه ایران طبق آمار سازمان جهانی جهانگردی دارای رتبه پنجم جاذبه های طبیعی و رتبه دهم جاذبه های باستانی و تاریخی است و همچنین جمعیت جوان رو به گسترش، نرخ موجود بیکاری، لزوم افزایش درآمد ارزی توجه بیش از پیش به این بخش می تواند زمینه رسیدن به اشتغال کامل، افزایش درآمد ارزی، معرفی تمدن و فرهنگ ایرانی به جهانیان، تعامل گسترده و سازنده با کشورهای دنیا، در هم شکستن مرزهای قومی و اقلیتی را فراهم کند.

بر اساس تجربیات حاصله در این زمینه معتقدیم که هر یک نفر جهانگرد که وارد کشور می شود برابر با صدور صدها بشکه نفت برای کشور ایران سودآور می باشد و تحقق این امر مهم و حیاتی، مشارکت تمامی افراد و مسئولان دست اندرکار بخش توریست و صنعت جهانگردی را می طلبد.

هر چند عده ای فقط به درآمد اقتصادی حاصل از گردشگری می اندیشند. اما خود اشاعه فرهنگ ملی و دینی در بلندمدت درآمدزا نیز هست. برخلاف ادعای کسانی که توریست ها را از نظر فرهنگی برای ما مشکل آفرین می دانند، به هیچ وجه نیاز به رهاسازی فرهنگی نداریم، بلکه با شناختی که از توریست پیدا می کنیم آنها بسیار راحت خود را با شرایط ما تطبیق می دهند. واقعیت این است که غربی ها از شرایط حاکم بر غرب و انگاره های فرهنگی آنجا خسته شده اند لذا جذابیت فرهنگی برای توریست ها همان نانوایی سنتی ما، گلیم بافی و کارگاه های سنتی ساخت ابزار و آلات کشاورزی با ابزارهای اولیه و با دست و دیدن بازارچه های سنتی به سبک بسیار قدیم معماری، این معنا و مفهوم ندارد که بخواهیم با مدرن سازی آنچه متعلق به فرهنگ ملی و دینی ماست دچار رهاسازی فرهنگی شویم، چون جهانگردان غربی از مظاهر مدرنیسم غرب دلزده شده اند و این بهترین فرصت برای نشر فرهنگ جمهوری اسلامی ایران که متأثر از اسلام ناب محمدی (ص) است در سراسر جهان خواهد بود.

امروزه، قابلیت های صنعت توریسم همه را به این باور رسانده است که این صنعت راه میانبری برای توسعه هر چه بیشتر اقتصادی در کشورهای در حال توسعه و تولید ثروت در کشورهای صنعتی است؛ چرا که توسعه گردشگری، بخصوص افزایش تعداد جهانگردان بین المللی، باعث رونق طیف وسیعی از فعالیت های اقتصادی یا منطقه ای میزبان می شود. لذا با توجه به مطالب بیان شده، صنعت توریسم نقش بسزایی در درآمدزایی، اشتغال زایی، فقرزدایی، توسعه زیرساخت ها و کارآفرینی دارد، به امید روزی که ایران در بخش صنعت توریست در دنیا حرف اول را بزند. »