رئیس شورای رقابت در گفتگو با پارس:
خودروهای حاشیه ساز اخطار دریافت کردند/ خروج تدریجی بازار خودرو از رکود و افزایش تقاضا
پس از ابلاغ ضوابط تعیین قیمت خودروهای داخلی در اردیبهشتماه امسال، شورای رقابت با دعوت از مدیران خودروساز به بررسی وضعیت بازار خودرو در ششماهه نخست امسال پرداخت.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- رئیس شورای رقابت گفت: خودروسازان ملزم شدهاند تا هر چه سریعتر طرحی را برای شورا ارائه و اعلام کنند که چگونه میتوانند از شکلگیری بازارهای حاشیهای برای اینگونه خودروها جلوگیری کنند.
رضا شیوا رئیس شورای رقابت در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، اظهار داشت: تعیین دستورالعمل و ضوابط قیمتگذاری و نظارت بر بازار کالاهای انحصاری مانند خودرو ازجمله وظایف ذاتی شورای رقابت است.
وی افزود: بر این اساس پس از ابلاغ ضوابط تعیین قیمت خودروهای داخلی در اردیبهشتماه امسال، شورای رقابت با دعوت از مدیران خودروساز به بررسی وضعیت بازار خودرو در ششماهه نخست امسال پرداخت.
وی اضافه کرد: براساس نتایج بررسی شورای رقابت، 2خودروی پژوپارس و تندر90 ایرانخودرو درگیر افزایش قیمت و حاشیه بازار شده بود که شورای رقابت با اخطاری شدید، از ایرانخودرو خواست تا هرچه سریعتر مشکل حاشیه بازار این خودروها را رفع کند.
رئیس شورای رقابت با اشاره به پاسخ خودروسازان به این اشکال گفت: گرچه خودروسازان با استناد به آمار و نمودارها تأکید داشتند که میزان تولید و عرضه خودروهای مذکور طی ششماهه نخست امسال افزایش داشته اما خروج تدریجی بازار خودرو از رکود و افزایش تقاضا موجب شکلگیری حاشیه بازار این خودروها شده است.
شیوا افزود: طی 3ماه گذشته، برخی خودروهای مونتاژی تازهوارد مانند ساندرو استپ وی یا برلیانس دچار بازارهای حاشیهای شد که شورای رقابت با دریافت شکایتهایی از مشتریان این خودروها مبنی بر عرضه چندنرخی و تفاوت چند میلیون تومانی قیمت آن در بازار آزاد، ساماندهی بازار این خودروها را در دستور کار قرار داد.
وی اضافه کرد: گرچه اینگونه خودروهای مونتاژی جدید دارای قیمت بیش از 50میلیون تومان، بازاری نسبتا رقابتی داشته و مشمول ضوابط قیمتگذاری شورای رقابت نیست اما این شکایتها موجب شد تا شورای رقابت فکری به حال حاشیه بازار اینگونه خودروها کند.
رئیس شورای رقابت درخصوص راه حل این مشکل گفت: ب مقرر شد تا در نخستین گام، شرکتهای عرضهکننده خودروهای مذکور حداقل طی دوره یکساله، ارائه این خودروها را با کارت ملی در دستور کار قرار دهند و از عرضه بیش از یک خودرو به هر مشتری خودداری کنند.
شیوا افزود: واقعیت آن است که عرضهکنندگان اینگونه خودروها قادر به پیشبینی میزان تقاضای بازار برای خودروهای جدید مانند ساندروی استپ وی نیستند و به همین دلیل همه سهمیه پیشبینی شده برای فروش نقدی و پیشفروش این خودرو ظرف مدت چند ساعت به فروش رسید.
رئیس شورای رقابت خاطرنشان ساخت: اشتباه دیگر عرضهکنندگان این خودرو آن بود که محدودیتی برای عرضه بیش از یک دستگاه به هر مشتری بر مبنای مشخصات خریدار، درنظر گرفته نشده و به همین دلیل برخی دلالها و واسطهها برای کسب سود بیشتر چند خودرو خریداری کرده و به شکلگیری تفاوت قیمت حدود 8میلیون تومانی آن در حاشیه بازار دامن زدند.
شیوا اظهار داشت: با این شرایط خودروسازان ملزم شدهاند تا هر چه سریعتر طرحی را برای شورا ارائه و اعلام کنند که چگونه میتوانند از شکلگیری بازارهای حاشیهای برای اینگونه خودروها جلوگیری کنند. شورای رقابت منتظر طرح عرضهکنندگان اینگونه خودروها برای رفع معضل افزایش قیمتها در حاشیه بازار آزاد و عرضه چندنرخی است تا برخوردی مناسب با اینگونه تخلفات داشته باشد.
چی شد پراید 8میلیونی یکدفعه شد 22 میلیون؟ سال 91 تو زمان کودتای هاشمیها علیه دولت دهم،باند مافیای خودرو با کلک وشیرینی اساسی مصوبه ای از محمدرضا رحیمی معاون اول گرفت وعامل مافیا در وزارت صنعت زمان غضنفری ساده لوح یعنی محسن صالحی نیا (هوادار آتشین اکبر هاشمی) فوری وتلفنی(از ترس پیگرد) قیمت نجومی را به مدیرهای دولتی ابلاغ کرد.ایشان بعدازدولت دهم با برداشتن نقاب، رسما تابلو هاشمی رابالا بردوهمچنان معاون صنایع وزارت صنعت ماند وهنوز هم است.البته با رشوه خودروسازها،تیلیاردر شده ودر عوض نمیزاره هیچ استاندارد زیست محیطی والایندگی وایمنی برای خودروهای بی کیفیت داخلی ،اجرایی شود.مرگ ومیر سرنشینان کم درامد مصرف کننده پراید{در تصادفات}ازنمونه جنایات این شخص است