بنابر اعلام بانک صادرات ایران ، «حمید تهران‌فر» قائم مقام این بانک در ششمین همایش «سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری و تولید» در موسسه عالی بانکداری در نشست «اصلاح نظام بانکی؛ چالش‌ها و الزامات» درباره تامین مالی اقتصاد کشور گفت: در مشکلات امروز، بانک‌ها منفعل فرض می‌شوند در حالی که صنعت بانکداری قواعد و اصول خود را دارد که باید به آن توجه شود و مدیران بانکی بتوانند تصمیم بگیرند تا بتوان نظارت درستی نیز بر بانک‌ها داشت.

وی بر رعایت مقررات کفایت سرمایه تاکید کرد و گفت: امروز بانک مرکزی باید دنبال متخلفان نرخ سود و سرکوب نرخ سودهای اعلامی باشد.

قائم مقام بانک صادرات ایران درباره تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی نیز گفت: یکی از مشکلات تعداد زیاد پروژه‌هایی است که هر روز اعلام می‌شود که در مواردی چگونگی و محل تامین منابع مالی مورد نیاز آن‌ها مشخص نیست.

وی افزود: حتی در همین دولت که از ابتدا بنای مهار تورم داشت و موفق هم شد، اما با این وجود بزرگ‌ترین پروژه‌های کشور با تامین مالی از سوی نظام بانکی کلید خوردند.

تهران‌فر گفت: اگر از بودجه سنواتی و برنامه‌های سالیانه تکالیفی که به دوش نظام بانکی گذاشته می‌شود، حذف کنیم، چیزی از آن باقی نمی‌ماند.

قائم مقام بانک صادرات ایران یادآورشد: در همه کشورها بانک‌ها در زمینه پرداخت تسهیلات تبلیغ می‌کنند در حالی که در ایران برای جذب سپرده‌ها تبلیغ می‌شود که نشان می‌دهد حجم سپرده‌ها متناسب با نیازها نیست.

وی گفت: برای نمونه منابع مالی خودکفایی گندم از نظام بانکی تامین شد؛ یا در زمینه وصول مطالبات مشکل این نیست که بانک‌ها دنبال آن نیستند بلکه در حالی که همه مسئولان کشور در این زمینه ورود کرده‌اند، موانع در مسیر اجرای آن بسیار است.

تهران‌فر با اشاره به وضعیت مطالبات معوق نظام بانکی اضافه کرد: بدهکاران بانکی به جای اینکه برای استمهال بدهی خود به بانک مراجعه کنند، به سراغ مراجع دیگر از جمله نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و نظایر آن می‌روند.

قائم مقام بانک صادرات ایران افزود: فروش اموال و املاک بانک‌ها به سادگی امکان‌پذیر نیست و گاهی بانک مجبور است تا ٣٠ تا ۴٠ درصد زیر قیمت بازار آن‌ها را بفروشد.