به گزارش پارس، چیزی به پایان دولت یازدهم باقی نمانده است و نامزدها خود را برای ورود به انتخابات و رسیدن به کرسی ریاست جمهوری در دولت یازدهم آماده می کنند. شعار های زیبایی از سوی بسیاری از نامزدها مطرح می شود، از سربازی حرفه ای گرفته تا احیای دریاچه ارومیه با رود ارس و افزایش میزان یارانه ها. . هر یک به اندازه توان خود وعده می دهد اما کمتر کسی از واقعیت های موجود در اقتصاد سخن می گوید.

روز گذشته رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با استناد به آمار بانک مرکزی و اتاق بازرگانی مسایلی را مطرح کرد که هر شنونده ای را به تامل وا می دارد. هاشمی رفسنجانی گفت: " دولت در حال حاضر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهکار است، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به بانکها، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به بازرگانان و تجار، ۵۰ هزار میلیارد تومان بابت اوراق مشارکت و بخش زیادی نیز به پیمانکاران نیمه دولتی و خصوصی که اینها را باید دولت یازدهم پرداخت کند" .

اگر این آمار را بپذیریم (که با توجه به عملکرد چند سال اخیر چندان دور از ذهن نیست) چند مساله باقی می ماند که باید مسئولین به آن پاسخ قانع کننده بدهند:

۱. اول اینکه دولت با درآمد ۷۰۰ میلیارد دلاری که در این سالها داشته چه کرده است که تا این اندازه نیز بدهی ایجاد برجای گذاشته که به طور قطع دولت یازدهم را زمین گیر می کند. این حجم عظیم سرمایه در کجا هزینه شده است که امروز اقتصاد از هر زمان دیگری بحرانی تر بوده و وضعیت تولید و صنعت به بدترین شکل ممکن در سالهای پس از انقلاب رسیده است. آیا این همان تئوری زمین سوخته است که گفته می شد توسط دولت دهم در حال اجرا است؟

۲. نامزدهای انتخاباتی در این خصوص هیچ یک نظری ارایه نکرده اند و همه تنها از وعده های تو خالی سخن می گویند، یکی می خواهد سربازی را حرفه ای کند و دیگری آب ارس را به دریاچه ارومیه می ریزد بی آنکه بدانند قدرت رییس جمهور به این اندازه نبوده و نیست، حتی نمی دانند که از رودخانه مرزی نمی توان استفاده یک جانبه کرد. چرا نامزدها برنامه عملیاتی برای حضور در انتخابات ارایه نمی کنند و تنها شعار می دهند؟

۳. چرا سطح توقع مردم از دولت یازدهم را بالا می بریم؟ چرا با شعار یارانه ۲۵۰هزار تومانی و رفاه بیشتر مردم را از واقعیت ها دور می کنیم در حالی که همه می دانیم این حجم بدهی تنها با اقتصاد ریاضتی آنهم بر پایه تولید امکان احیا دارد. بنابراین القای فضای مطلوب از کشور بی آنکه به عاقبت آن اندیشیده شود، سمی است که دولت یازدهم را زمین گیر می کند، خواه این دولت حاصل اجماع اصولگرایان باشد و یا اصلاح طلبان. مهم این است که میهن اسلامی به بهترین شکل مدیریت شده تا از وضعیت دشوار اقتصادی عبور کند.

/یادداشت از ا. ابراهیمی/