مذاکرات ایران و ترکیه برای افزایش صادرات گاز
برخی از منابع خبری از مذاکره جدید ایران با شرکت بوتاش ترکیه در مورد افزایش صادرات گاز به این کشور خبر میدهند.
برخی از منابع خبری از مذاکره جدید ایران با شرکت بوتاش ترکیه در مورد افزایش صادرات گاز به این کشور خبر میدهند.
در حال حاضر براساس قرارداد صادرات گاز به این کشور باید سالانه 10 میلیارد متر مکعب گاز به این همسایه غربی صادر شود که هم اکنون به طور میانگین روزانه 25 میلیون متر مکعب گاز از مرز بازرگان به ترکیه ارسال می شود.
قرار است مرزهای جدید مانند سرو و رازی نیز مسیرهای جدید صادرات گاز به ترکیه باشد، به طوری که
براساس برنامه های تعریف شده، ایجاد زیرساخت ها لازم و استقبال کشور ترکیه، علاوه بر مرز بازرگان، شرایط لازم برای افزایش حجم صادرات گاز از دو مرز سرو و رازی نیز فراهم شده است.
هم اکنون نقشه برداری و مسیریابی اجرای خط لوله انتقال گاز در خاک ترکیه انجام شده و طرح پیشنهادی صادرات گاز به ترکیه از دو مرز دیگر با درخواست سرکنسول این کشور و تایید نماینده وزارت امور خارجه در اختیار آن ها قرار گرفته است.
ظاهرا علاوه بر توسعه زیرساخت های گازرسانی و صادرات از طریق خط لوله، مذاکراتی نیز برای ارسال گاز به شهرهای مرزی کشورهای همسایه از طریق سی ان جی نیز در دستور کار قرار دارد.
ترکیه به جای پول جریمه از ایران گاز می گیرد
هفته گذشته ولکان اوزدمیر، رئیس مؤسسه بازارها و سیاست های انرژی ترکیه،درباره قطع گاز شرکت ترکمن گاز ترکمنستان به ایران، این اقدام ترکمنستان را نشان دهنده مشکلات مالی ایران دانست و گفت: "بخش گاز طبیعی ایران سال ها است به دلیل کمبود سرمایه گذاری، تکنولوژی و منبع مالی بخش ناکارآمد است.
وی ادعا کرده بود اما نگرانی بابت قطع گاز صادراتی ایران به ترکیه وجود ندارد زیرا این کشور در داوری گازی 2 میلیارد دلار باید به ترکیه جریمه پرداخت کند و چون پولی ندارد که به ترکیه دهد، قطعا به جای آن گاز صادر خواهد کرد.
اخیرا گزارشی در خبرگزاری فارس با عنوان 2 سناریو برای پرداخت جریمه گازی ایران به ترکیه منتشر شد که در آن گفته شده بود، همانطور که پیشتر مسؤولان صنعت نفت اعلام کرده بودند وضعیت نحوه پرداخت جریمه 2 میلیارد دلاری بابت شکایت گازی ترکیه علیه ایران تا ابتدای سال 2017 (ژانویه) باید مشخص شود.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یک ماه قبل به خبرنگار فارس گفته بود ایران پولی ندارد که به ترکیه پرداخت کند به همین دلیل رایزنی های خود را در مورد نحوه پرداخت این جریمه با ترک ها آغاز کردهایم که تا ژانویه به جمع بندی برسیم.
با این تفاسیر و گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، دو سناریو در خصوص پرداخت این جریمه به ذهن میرسد که یا باید به مدت حداقل 2 سال ایران گاز خود را به صورت رایگان به ترکیه صادر کند و یا اینکه در مدت زمان طولانی تر دریافت گاز بها از ترکیه به طور کامل نخواهد بود، تا این جریمه پرداخت شود.
ارسال نظر