تعمیرات سنگین یک فروند ایرباس 320 در کشور
یک فروند ایرباس 320 پس از چهار سال زمین گیری به خط پرواز بازگشت.
هواپیمای ایرباس 320 با علامت ثبتی EP-IED پس از 4 سال زمین گیری با اتکا به دانش و توانمندی قسمت مهندسی و تعمیرات هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران "هما" به ناوگان هواپیماهای عملیاتی این شرکت بازگشت.
ابوالفضل محمدی راد، معاون مهندسی و تعمیرات هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: این هواپیمای ایرباس 320 ازسال 1388 وارد ناوگان "هما"شد و بعد از انجام 29 هزار و682 ساعت پرواز، درسال 1391در زمان انجام بازرسی های مورد نیاز به دلیل تحریم و نبود قطعات، بالاجبار از ناوگان هواپیماهای عملیاتی "هما" خارج شد.
بعد از زمین گیری طولانی، با توجه به اینکه این هواپیما از ساعت پروازی مناسبی برخوردار بود، درشهریور امسال، تعمیرات اساسی آن مجددا در دستور کار قرار گرفت.
محمدی راد در ادامه افزود: اگرچه در ابتدا انجام این کار غیرممکن به نظر می رسید اما سابقه درخشان انجام انواع تعمیرات سنگین هواپیماها توسط پرسنل آشیانه تعمیرات اساسی "هما"و همت و صرف ساعات کار طولانی متخصصان قسمت مهندسی و تعمیرات، آن را ممکن ساخت.
به طور معمول انجام تعمیرات اساسی هر هواپیما، براساس برنامه ریزی مجزا برای واحدهای ذیربط با نظارت کارخانه سازنده صورت می گیرد اما باتوجه به زمین گیر بودن طولانی این هواپیما، برنامه بسته تعمیراتی این هواپیما در سه مرحله تجدید و تکمیل شد.
بخش بدنه تمامی پنل های بال، بدنه، دم، پنل های دیواره، کف، و سقف انبارهای بار، کابین خلبان و مسافران، پنل های دسترسی به مخازن سوخت و جایگاه اتصال موتورها به بال پیاده و پس از انجام بازرسی های عادی و اختصاصی به کارگاه های مربوطه ارسال شدند.
کلیه این بازرسی ها ابتدا به صورت عادی و تخصصی چشمی در کلیه نقاط هواپیما و بر روی قطعات پیاده شده انجام و درنهایت بازرسی های غیرمخرب نیز در نقاط مورد نظر کارخانه سازنده صورت پذیرفت.
معاون مهندسی و تعمیرات "هما" در خصوص تعمیر بخش موتور این هواپیما گفت: موتورهای این ایرباس جهت انجام بازرسی های عادی و خاص خود موتورها و جایگاه اتصال آنها به بال پیاده و پس از انجام تمامی مراحل کار و انجام اصلاحیه های اجباری هوایپما براساس استانداردهای کارخانه سازنده، مجددا نصب شدند.
در بخش کابین خلبان پس از پیاده سازی و انجام بازرسی ها و نصب مجدد تمامی قطعات، تست های مختلف و متعدد سیستم های اویونیکی و مکانیکی همچون سیستم های ناوبری، سطوح کنترل هواپیما، سیستم باز و بسته کردن عادی و اضطراری ارابه های فرود، سیستم های پنوماتیکی (هوای فشرده)، هیدرولیکی، الکتریکی، سیستم آب و پساب، سیستم تهویه مطبوع، سیستم های رادیویی، سامانه خلبان خودکار، سامانه نشست خودکار هواپیما و همچنین کلیه تست ها و تنظیمات مربوط به موتورهای هواپیما انجام پذیرفت. در بخش کابین مسافر نیز تمام قطعات پیاده و بعد از انجام بازرسی ها مجددا نصب و تست های مختلف دراین بخش نیز انجام پذیرفت.
محمدی راد در خصوص مدت زمان تعمیر این ایرباس 320 گفت: تعمیر این هواپیما که از شهریور سال جاری آغاز شده بود در ابتدای آذر ماه به پایان رسید و این کار تنها به اتکا دانش و وجود همت بالا و توانمندی متخصصان فنی مهندسی و تعمیرات "هما" به ویژه همکاران پر تلاش آشیانه تعمیرات اساسی صورت پذیرفته است.
انجام بیش از 70هزار نفر ساعت کار در بخش های مختلف از جمله آشیانه تعمیرات اساسی، کارگاه های مختلف مکانیک هواپیما، کارگاه های مختلف اویونیک، واحد مهندسی، واحدبرنامه ریزی و کنترل تولید، واحد برنامه ریزی و کنترل موجودی، واحد تدارکات و اقلام فنی برای عملیاتی شدن این هواپیما، نشان دهنده عزم واراده ملی فرزندان این مرز و بوم درراستای منویات مقام معظم رهبری واثبات اراده ایرانی است.
وی درخصوص انجام پرواز آزمایشی این هواپیما گفت: پرواز آزمایشی این ایرباس 320 در اوایل آذر ماه سال جاری به مدت 4 ساعت توسط خلبان حسن قاسمی معاون عملیات هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران و خلبان بهنام شیرزاد انجام شد.
محمدی راد درخصوص پرواز این ایرباس 320 گفت: طی مکاتبات انجام شده با سازمان هواپیمایی کشوری، مجوز پرواز هواپیما هفته گذشته دریافت شد و هم اکنون در مسیرهای داخلی پرواز می کند.
ارسال نظر