سایه دکل های حفاری بیکاری شده امریکا بر نتیجه تصمیم اوپکی ها
همزمان با توافق اوپک و غیراوپک و احتمال گرانی نفت، نشانههایی از بازگشت دکلهای حفاری بیکار شده به صنعت نفت آمریکا دیده میشود که ادامه این روند نتایج تصمیم اوپکیها را در سایه قرار می دهد.
توافق تاریخی اوپکیها و سپس پیوستن کشورهای بزرگ غیر اوپکی به منظور کاهش در مجموع روزانه حدود یک میلیون و ۹۰۰ تا دو میلیون بشکهای تولید نفت خام از ابتدای ژانویه ۲۰۱۷ میلادی هر چند منجر به تقویت قیمت طلای سیاه در بازار خواهد شد اما یک تهدید دیگر را در بازار زنده کرده است.
در طول دو سال گذشته برخی از کشورهای عضو اوپک همچون عربستان سعودی به بهانه مقابله با افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز از ذخایر نامتعارف جهان و به ویژه آمریکای شمالی، طرح دست کاری و کاهش قیمت نفت در بازار را کلید زدند که ثمره این تصمیم سقوط قیمت طلای سیاه از بشکهای بیش از ۱۰۰ دلار به کمتر از ۳۰ دلار در برخی از هفتههای سال ۲۰۱۶ میلادی شد.
اما طی چند روز گذشته تصمیم اوپکیها و غیر اوپکیها برای کاهش تولید و در نهایت احتمال افزایش قیمت نفت به بشکهای بیش از ۵۰ دلار منجر به افزایش قیمت نفت شده و این انگیزه ای ایجاد کرده تا تعداد دکلهای فعال حفاری در آمریکای شمالی به ویژه آمریکا و کانادا افزایش یابد.
بر این اساس تا دوم دسامبر امسال تعداد ۳۰ دستگاه دکل حفاری که در طول دو سال گذشته در آمریکا و کانادا بیکار شده بودند به جمع دکلهای فعال حفاری در صنایع نفت و گاز این دو کشور اضافه شدهاند.
در حال حاضر (دوم دسامبر ۲۰۱۶ میلادی) تعداد دکلهای حفاری فعال در آمریکا به ۵۹۷ دستگاه رسیده که در مقایسه با هفته ما قبل آن تعداد کل دستگاههای حفاری ۴ دستگاه افزایش یافته است.
با وجود این افزایش در تعداد دکل های حفاری در آمریکا اما در مقایسه با مدت مشابه پارسال در مجموع ۱۴۰ دکل حفاری در صنعت نفت آمریکا بیکار هستند که پیش بینی می شود با آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی و افزایش تدریجی قیمت نفت عملا این دکلها هم در صنعت نفت این کشور بار دیگر مشغول به کار شوند تا به مدد فعالیت این دکلها تولید نفت و گاز این کشور از ذخایر نامتعارف افزایش یابد.
در کانادا هم همچون آمریکا تا دوم دسامبر امسال تعداد ۲۶ دکل حفاری در صنعت نفت این کشور فعال شده و نکته قابل توجه آن است که در این مدت و در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۵ میلادی تعداد دکلهای حفاری کانادا نه تنها کاهشی نداشته بلکه ۲۳ دستگاه نیز افزایش داشته است.
اما نکته شگفت انگیز در بازار دکلهای حفاری نفت آن است که بر خلاف آمریکای شمالی که تعداد دکلهای حفاری با افزایش همراه شده و عملا از تعداد دکلهای بیکار کاسته شده اما در کل جهان شاهد کاهش تعداد دکلهای حفاری هستیم.
در شرایط فعلی حدود ۹۲۰ دستگاه دکل حفاری در صنایع نفت و گاز مشغول به فعالیت هستند که تعداد این دکلها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میلادی ۱۹۱ دستگاه کاهش یافته است.
با ورود به سال ۲۰۱۷ میلادی و اجرای تصمیم کاهش تولید نفت اوپک و غیر اوپک، عیار «شیل گس» بیشتر آشکار خواهد شد و معلوم می شود که آیا با افزایش قیمتها، تولید از ذخایر نامتعارف با افزایش بیشتری همراه خواهد شد و یا تولید شیل اویل و شیل گس ها در محدوده فعلی تثبیت میگردد.
ارسال نظر