بحرانی عظیم از دل انباشت سرمایه در بانکها بیرون میآید
نماینده سابق مجلس با اشاره به نقش مهم بانک ها در تعمیق رکود در اقتصاد کشور هشدار داد انباشت سرمایه در بانکها به جای هزینه در تولید، تبدیل به بحرانی عظیم در آیندهای نه چندان دور خواهد شد.
غلامرضا مصباحی مقدم در کنگره ملی عملیاتی کردن اقتصاد اسلامی در بستر اقتصاد ایران که در دانشگاه امام صادق (ع) در حال برگزاری است با اشاره به اینکه نظام اقتصادی ایران با چالشها و مشکلات زیادی روبروست گفت: نظام بانکی جزیره مستقلی از مجموع نظام اقتصادی نیست و مرتبط با مسائل اقتصادی دیگر است.
نماینده سابق مجلس با بیان این که نظام بانکی، نظام اقتصادی ما را با مشکلات خود مواجه کرده است ؛یعنی مشکلات نظام بانکی به نظام اقتصادی کشورمان انتقال پیدا کرده است؛ گفت: ذات نظام بانکی کشور به گونهای رقم خورده است که تفاوت جدی با نظام بانکی ربوی ندارد. پول را در مقابل سود معین میگیرد و با سود معین به مردم میدهد و مابهالتفاوت آن را برمیدارد. تفاوت آن در اعداد و ارقام است به حساب اینکه در کشور ما تورم دو رقمی است و سود حساب بانکی هم مشمول این منفعت ناشی از تورم میشود.
وی با اشاره به اینکه شخص سرمایه دار در سیستم بانکی بدون هیچگونه ریسکی سود میبرد؛ گفت: این موضوع باعث می شود که سرمایهگذاری از بخش مولد به بخش نامولد و بانکها انتقال پیدا کند و نتیجه آن این است که به تدریج سرمایه از بخش مولد حذف میشود و به سمت بانک می آید و اینگونه نظام بانکی ما بزرگ و بزرگتر میشود و نظام تولید اقتصادی ما کوچک و کوچکتر میشود.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انباشت سرمایه در بانکها به جای هزینه در تولید، تبدیل به بحرانی عظیم در آیندهای نه چندان دور خواهد شد. از سوی دیگر بانک ها منابع خرد مردم را جمع میکنند. بخش عظیمی از مردم به خاطر اینکه میخواهند هزینه زندگی خود را تامین کنند و از این راه ارتزاق کنند، سپرده گذاری در بانک را به عنوان یک راه انتخاب می کنند.
این در حالی است که سپرده گذاری در بانک بهترین راه نیست چراکه میتوانستند با سرمایهگذاری در بازار سرمایه در تولید سهیم شوند و به کمک تولید بیایند در صورتی که بانک ها لزوما سرمایه هایی را که جذب می کنند به سمت تولید انتقال نمی دهند و این یک عامل رکود است.
وی افزود: نتیجه این رویکرد آن می شود که پولی در بازار باقی نمی ماند و تبدیل به سرمایهگذاری در بانکها می شود و در نتیجه رکود در بخش تولید و بازار واقعی رخ میدهد.
ارسال نظر