تیر ماه سال جاری و براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعرفه هر پالس (یک دقیقه) مکالمه با تلفن ثابت از 30 به 45 ریال رسید تا به این طریق بخشی از هزینه‌های شرکت مخابرات ایران از طریق افزایش تعرفه‌ها، تعدیل شود.

مخابرات که از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم به طور جد دنبال افزایش تعرفه‌های ارتباطی و وزیر ارتباطات هم در جناح مقابل معتقد بود اگر این شرکت برای آینده برنامه توسعه‌ای نداشته باشد از گردونه رقابت حذف می‌شود و شرکت‌های دیگر جایگزین آن می‌شود.

این اختلاف نظر تا پایان عمر کاری هیات مدیره قبلی به درازا کشید و بعد از آن وزارت ارتباطات و مخابرات به شکل عجیب و یکباره با هم دوست و رفیق شدند.

دلیل اصلی این رفاقت یکباره و شاید کمی دور از انتظار هم، چینش مهره‌های جدید هیات مدیره مخابرات طبق نظر دولت بود.

گذشته از این موضوع که تحلیل‌های فراوانی پیرامون آن ارائه شده است، کمیسیون تنظیم مقررات در همان مصوبه (237) ردیفی به عنوان "حداقل مکالمه" را درج کرد که طبق آن مشترکان شهری و روستایی باید به ترتیب حداقل 330 و 200 دقیقه مکالمه در هر دوره صورتحساب داشته باشند.

این بند جدید که از اول مرداد ماه در سیستم بیلینگ مخابرات لحاظ شده، بر رقم قبوض تلفن ثابت این دوره مشترکان افزود.

این بند قانونی، درآمد تضمین شده مخابرات از محل نگهداری خطوط بلااستفاده است.

با این ردیف مشترکان شهری و روستایی اگر در طول دوره صورتحساب مکالمه‌ای نداشته باشند باید به اندازه 330 دقیقه(1485 تومان) و 200 دقیقه(900 تومان) پالس شهری هزینه بپردازند.

اگر بیش از این مقدار هم با تلفن ثابت صحبت کنند باید هزینه مربوط به پالس را بابت هر دقیقه بپردازند.

اکنون اگر به قبوض صادر شده مخابرات در بازه زمانی اول مرداد تا اول مهر (95/5/1 تا 95/7/1) نگاهی بیندازید متوجه درج این نرخ‌های جدید می‌شود.

از آن جهت که قبوض مخابرات هر دو ماه یکبار صادر می‌شود، حداقل مکالمه برای مشترکان شهری در بخش هزینه شهری 2970 تومان و مشترکان روستایی 1800 تومان درج شده است.

اما نکته قابل تأمل در این است که برخی قبوض با بند هزینه‌ای جدید "معوقه مبلغ ثبت نام تلفن" مواجه و رقم 10 هزار تومان برای آن درج شده که هنوز دلیل آن مشخص نیست.