دخانیات و شرکت گاز امسال به فروش میرسند
عرضه سهام شرکت ملی حفاری ایران، واگذاری باقی مانده سهام پست بانک و عرضه خرد شرکت دخانیات برای کشف قیمت از مهمترین برنامه های سال جاری سازمان خصوصی سازی است که توسط معاون این سازمان تشریح شد.
به گزارش پارس، عرضه سهام شرکت ملی حفاری ایران، واگذاری باقی مانده سهام پست بانک و عرضه خرد شرکت دخانیات برای کشف قیمت از مهمترین برنامه های سال جاری سازمان خصوصی سازی است که توسط معاون این سازمان تشریح شد. علاوه بر اینکه این مقام مسئول از واگذاری قریب الوقوع دو تیم ورزشی پرطرفدار استقلال و پرسپولیس نیز خبر داد.
ابوالقاسم شمسی جامخانه – معاون سازمان خصوصی سازی در گفت و گو با اقتصاد پرس، علاوه بر اینکه برنامه های سال جاری این سازمان را تشریح کرد، به ذکر دلایل عدم اجرا شدن کامل برنامه های سال گذشته سازمان خصوصی سازی پرداخت.
- سازمان خصوصی سازی در سال گذشته نتوانست همه برنامه های خود را اجرا کند و کلیه شرکتهایی را که در فهرست واگذاری قرار داشت، به فروش برساند، دلیل آن چه بود؟
برنامه واگذاری های سالیانه به دو گروه یک و دو تقسیم می شود. شرکتهای گروه دوم تا سال ۹۳ برای واگذاری مهلت دارند. بر همین اساس تعدادی از شرکت هایی که سال گذشته در فهرست واگذاری گروه دو قرار داشتند، به فروش رسیدند و آنهایی که باقی مانده اند، احتمالا امسال واگذار خواهند شد. درباره شرکت هایی که سال گذشته در فهرست واگذاری گروه یک قرار داشتند اما واگذار نشده اند نیز با توجه به تصویب بودجه سه دوازدهم تا خردادماه سال جاری برای واگذاری مهلت دارند. این شرکتها اگر تا پایان خرداد واگذار نشوند، پس از دریافت مجوز از مجلس در سال جاری واگذار می شوند.
- دلیل عدم واگذار شدن همه شرکتهایی که در فهرست فروش قرار داشتند و اجرایی نشدن کامل برنامه های سازمان خصوصی سازی چه بود؟
سازمان خصوصی سازی تمام اقدامات لازم برای عرضه شرکتهای فهرست یک و دو را انجام داد، اما برخی از این شرکت ها به فروش نرسیده اند یا پیشنهاد انحلال آنها ارائه شده ویا در مرحله پذیرش از طریق بورس ویا فرابورس بوده اند که امیدواریم در سال جاری واگذاری آنها را انجام دهیم.
- یکی از برنامه هایی که سازمان خصوصی اعلام کرده بود اما در سال گذشته اجرایی نشد، واگذاری دو تیم باشگاهی استقلال و پرسپولیس بود. سرنوشت خصوصی سازی این دو شرکت به کجا رسیده است؟
سال گذشته قرار بود تا اسفندماه کار پذیرش این دو تیم ورزشی پرطرفدار در فرابورس انجام شود که مشکلاتی درباره صورت جلسه مجامع آنها به وجود آمد و پذیرش این دو تیم به تعویق افتاد. در حال حاضر این مشکل برطرف شده و در سال جاری به طور جدی کارهای واگذاری استقلال و پرسپولیس آغاز شده است.
- چه مشکلی سال گذشته برای پذیرش این شرکتها ایجاد شده بود که امسال برطرف شد؟
مشکل دو شرکت استقلال و پرسپولیس صورت جلسه مجامع آنها بود که برطرف شده است و اگر در اداره ثبت شرکت ها نیز ثبت شوند، فرآیند افزایش سرمایه اجرایی خواهد شد.
- فکر می کنید کدام یک از این شرکتها زودتر وارد فرابورس شوند؟
با توجه به اینکه پرسپولیس برای واگذاری آماده تر است به زودی این شرکت در فرابورس پذیرش خواهد شد و در مرحله بعدی نیز پذیرش استقلال را انجام خواهیم داد.
- از مهترین برنامه های خصوصی سازی برای واگذاری های سال جاری بگویید؟
بر اساس برنامه پیشنهادی سازمان خصوصی سازی به مجلس و هیات واگذاری تعداد ۱۵۱ شرکت از گروه یک و ۱۶۵ شرکت از گروه دو در فهرست واگذاری قرار دارند که شرکت های گروه دوم همان طور که همیشه اعلام شده طبق قانون اصل ۴۴ تا پایان سال ۹۳ برای واگذاری مهلت دارند.
- در خصوص گروه یک توضیح دهید؟ چه شرکت های در فهرست واگذاری این گروه برای امسال قرار دارند؟
شرکت ملی حفاری ایران اززیرمجموعه های نفتی است که از مهمترین واگذاری های سال جاری گروه یک است. از کل سهام این شرکت، ۳۰ درصد متعلق به سهام عدالت و ۷۰ درصد دیگر متعلق به دولت است که حتماً باید بحث پذیرش در بورس یا فرابورس آن در سال جاری انجام شود.
بنابراین باید برای پذیرش این شرکت همکاری لازم انجام شود. از آنجایی که پرونده سهام عدالت با محدودیت زمانی مواجه و در مرحله بسته شدن قرار دارد ، لازم است ۳۰ درصد از سهام شرکت ملی حفاری به سرعت قیمت گذاری شود. به همین دلیل است که در سال جاری پذیرش و عرضه شرکت ملی حفاری ایران به طوری جدی پیگری و اجرایی خواهد شد.
پتروشیمی دماوند، پتروشیمی تبریز، شرکت فرش ایران، مجتمع صنعتی اسفراین، فولاد آذربایجان، مهندسی آب و خاک کشور، خدمات حمایتی کشاورزی و چند شرکت ذغال سنگ نیز در فهرست واگذاری پیشنهاد شده به مجلس در گروه یک قرار دارند.
- وضعیت شرکتهای گروه دو چگونه است؟
هرسال تعدادی از شرکت های گروه ۲ در فهرست واگذاری قرار می گیرند تا بتوان برنامه آماده سازی آنها را انجام داد و سپس واگذار شوند. در سال گذشته آماده سازی ۶۴ شرکت گروه دو که عمدتاً شرکت های گروه آبفای شهری و روستایی بودند، آغاز شد و در حال حاضر در مراحل پایانی به سر می برند.
۲۰ شرکت هم امسال به فهرست پیشنهادی واگذاری برای سال ۹۲ اضافه شده که بیشتر زیرمجموعه شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید هستند که باید در هیات واگذاری مطرح و مصوبه آن دریافت شود.
- در مورد مهمترین شرکت های پیشنهادی برای واگذاری گروه دو بیشتر توضیح دهید.
عمده شرکت هایی که قرار است از طریق بورس یا فرابورس واگذار شود شامل ۶۰ درصد پالایشگاه نفت کرمانشاه، پالایشگاه نفت بندرعباس است که در مرحله آگهی قرار دارند. عرضه ۱۳ درصد شرکت پست بانک نیز در برنامه سال جاری است.
البته ۲۵ درصد شرکت پست بانک به سهام عدالت تعلق دارد و ۱۱ درصد نیز در بورس عرضه شده که تا ۴۹ درصد باید تا قبل پایان برنامه پنجم توسعه واگذار شود و مابقی سهام آن به بعد از برنامه پنجم موکول می شود. بنابراین پیشنهاد این بود که ۱۳ درصد سهام پست بانک در سال جاری به سبد سهام عدالت برود که اگر هیات واگذاری تأیید کند انجام خواهد شدو در صورتی که هیات واگذاری مصوبه واگذاری این ۱۳ درصد را به سهام عدالت ارائه نکند، به صورت بلوکی به فروش خواهد رسید.
علاوه بر پست بانک، ۶۰ درصد شرکت دخانیات نیز در این فهرست پیشنهادی قرار دارد که ۴۰ درصد مابقی آن متعلق به سهام عدالت است. این شرکت در حال احراز شرایط پذیرش فرابورس است تا از ۶۰ درصد سهام شرکت دخانیات، ۵ درصد برای کشف قیمت به صورت خرد عرضه شود. ۵۵ درصد مابقی نیز ۵ درصد متعلق به سهام ترجیحی و مابقی آن به صورت بلوکی عرضه خواهد شد. همچنین واگذاری ۲۰ درصد از شرکت صنایع ملی مس و ۲۰ درصد از شرکت فولاد مبارکه اصفهان نیز در فهرست پیشنهادی واگذاری گروه دو در سال جاری قرار دارد.
هلدینگ گاز نیز در برنامه امسال قرار دارد. این شرکت همان شرکت توزیع گاز ایران است که شامل ۳۱ شرکت گاز استانی و شرکت بازرگانی گاز است که کارهای پذیرش آن در بورس پیگیری می شود.
ارسال نظر