علت خاموشیهای شبانه شهر تهران
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: در سال جاری شاهد کاهش 10 درصدی انرژی های توزیع نشده، کاهش 20 درصدی حوادث منجر به خاموشی و کاهش 20 درصدی تماس های مردمی با سامانه فوریت برق هستیم.
کامبیز ناظریان در خصوص علت خاموشی های برق نیمه شب شهر تهران گفت: سیستم شبکه برق شهری با وسعت 30 هزار کیلومتر و 18 هزار ترانس برق در شهر برای تامین برق پایدار نیازمند تعمیر و سرویس تجهیزات است که این اقدام به نیمه شب به دلیل کاهش مصرف برق موکول شده است.
وی با اشاره به اینکه برای تعمیر تجهیزات برق از سه راهکار مختلف استفاده می شود، گفت: در صورت امکان جا به جایی بار خواهیم داشت تا از این طریق شبکه خارج شده از مدار را تعمیر کرده و خاموشی نداشته باشیم. راه حل بعدی استفاده از سیستم خط گرم است که در این روش نیز خاموشی نخواهیم داشت ولی در برخی مناطق امکان استفاده از دو روش مذکور وجود ندارد و به اجبار باید پس از قطعی برق اقدام به سرویس کاری تجهیزات کنیم که این عمل در نیمه شب و حداکثر مدت خاموشی 2 ساعت خواهد بود.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران با اشاره به حالت طبیعی و پایدار تامین برق شهر تهران، تصریح کرد: میزان انرژی توزیع نشده در سال جاری در مقایسه با سال گذشته 10 درصد کاهش داشته، همچنین حوادث منجر به خاموشی نیز کاهش 20 درصدی را تجربه کرد که برآیند این نتایج را از کاهش 20 درصدی تماس های مردمی با سامانه فوریت برق و افزایش رضایت مندی مشترکین مشاهده کرد.
ناظریان با اشاره به نرمال بودن شرایط پایداری برق تهران و محدودیت نداشتن در تولید برق اظهار کرد: از هر 1000 کیلووات ساعت برق تولیدی در حدود 6 صدم درصد به دلیل حوادث خاموشی داشته ایم که این نشان از ناچیز بود انرژی توزیع نشده دارد.
وی عنوان کرد: در برخی از موارد مصرف مشترکین بیش از قدرت قراردادی انشعاب برق است که مجموع این افزایش مصرف ها در یک منطقه و تناسب نداشتن آن سیستم برق آنجا خاموشی را به دنبال دارد که برای رفع این مشکل باید سیستم های شبکه برق بر اساس نیاز منطقه طراحی و ارتقا یابد.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع برق تهران خاطرنشان کرد: از رشد 5 درصدی پیک مصرف در تابستان سال جاری و ثبت رکورد 4 هزار و 370 مگاواتی مصرف در شهر تهران، بالغ بر 2 هزار مگاوات آن به سیستم های سرمایشی اختصاص دارد، که در صورت اصلاح الگوی مصرف مشترکین کاهش 10 تا 15 درصدی مصرف را خواهیم داشت که این امر به جلوگیری از خاموشی ها کمک می کند.
ناظریان اذعان داشت: به طور قطع پیک زدایی در مقایسه با روش های دیگر در اولویت قرار دارد که برای تحقق آن هزینه محاسبه برق در ساعات مختلف متفاوت است به گونه ای که در ساعات پیک این هزینه 2 برابر محاسبه می شود.
وی در انتها افزود: سامانه فوریت 121 به عنوان یکی از امکانات شرکت توزیع برق تهران در اختیار شهروندان تهرانی است که مشترکین خود به عنوان یک ناظر می توانند بر عملکرد شرکت توزیع برق تهران بزرگ نظارت داشته و در خصوص تجهیزات شبکه، روشنایی شهر و تجهیزات برقی داخل خانه از این سامانه راهنمایی بگیرند.
ارسال نظر