سید حمید کلانتری معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگوی تلویزیونی اظهار کرد: 28 درصد تعاونی ها در بخش خدمات فعالیت می کنند و یک میلیون و 650هزار نفر در تعاونی ها مشغول به کار هستند.

وی افزود: ایجاد اشتغال در تعاونی ها کم هزینه است که یک چهارم تا یک پنجم میانگین ایجاد شغل را در کشور به خود اختصاص می دهند.

کلانتری بیان کرد: میانگین تعداد عضو در تعاونی ها 100 نفر است که در دنیا این میانگین حدود 400 نفر است و جا دارد که تعداد عضو در تعاونی ها را گسترش دهیم تا اقتصادی تر شود و ظرفیت شغلی سه تا چهار برابر فعلی افزایش پیدا کند.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: فرهنگ تعاون نیاز به توجه بیشتری دارد تا درک بیشتری نسبت به تعاونی ها ایجاد شود و در مناطق محروم نیز برای جمع آوری منابع خرد مردم از تعاونی ها استفاده شود.

وی اظهار کرد: به نظر می رسد که باید شناخت کامل تری از بخش تعاون پیدا شود و جایگاه تعاونی ها در بین مردم مشخص شود.اصولاَ از گذشته یک بدفهمی نسبت به تعاونی ها شکل گرفته که تعاونی ها کارهای محدودی انجام می دهند و تنها برای رفع پاره ای از مشکلات مردم هستند.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر دنبال این هستیم که جامعه ای سالم داشته باشیم یکی از بهترین روشها توسعه تعاونی‌ها است به شرطی که اعضای آن با هم تفاهم داشته باشند و آموزش‌های لازم را ببینند و تعاونی‌ها در چارچوب قانون فعالیت کنند. تعاونی‌ها برای دبیرستانی ها این بستر را فراهم می کنند که کسب و کار، خرید و فروش و حسابداری را یاد بگیرند و در انجام کار عملی مهارت پیدا کنند تا بتوانند گزینه مورد علاقه خود را برای کار در آینده انتخاب کنند.

وی اظهار داشت: ورود به فضای کسب و کار از جمله مسائلی است که در تعاونی ها مورد توجه بوده و انتظار می رود که طبق قانون اساسی محقق شود.

کلانتری مأموریت تعاونی ها را آموزش دانست و افزود: با توجه به گسترش جمعیت تعاونی‌ها، آموزش وبه روز شدن آنها کار دشواری است.

تعاونی‌ها با امکانات فراهم شده می توانند اطلاعات قانونی لازم راکسب کنند که برای ادامه فعالیت باید چگونه عمل کنند.افرادی که در فعالیت خود درستکار باشند می توانند به عنوان یک انتخاب مناسب برای هیئت مدیره برگزیده شوند.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی افزود: مدیران عامل باید تجربه کافی را برای انجام فعالیت ها داشته باشند و با توانایی به مسئولیت خود ورود کنند.

وی در خصوص نگاه غلطی که بر روی تعاونی‌ها از گذشته تا کنون بوده است، اظهار کرد: باید برنامه‌های ویژه ای برای ایجاد جذابیت و علاقه برای افرادی که به سوی تعاونی ها تمایل دارند ایجاد شود تا تعاونی ها گسترش پیدا کنند.

کلانتری گفت: یکی از کارهایی که در هفته تعاون برای گسترش تعاونی ها انجام شده است، انتخاب و معرفی تعاونی های برترکشور است تا در ایجاد اشتغال و گسترش صادرات مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به محدودیت تعاونی ها در بورس بیان کرد: شرکت های تعاونی سهامی عام با ضوابطی می توانند در بورس پذیره نویسی کنند و فعالیت خود را آغاز کنند.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شرایط لازم برای راه اندازی تعاونی ها را به این صورت مطرح کرد که حداقل برای ایجاد یک تعاونی 7 نفر داوطلب نیاز است که باید اساسنامه خود را مشخص کنند، همچنین سقف سهام در ابتدا 30 درصد است.

کلانتری در خصوص سرمایه مورد نیاز برای ایجاد تعاونی ها اظهار کرد: هیچ محدودیتی در زمان آغاز به کار یک تعاونی وجود ندارد و بسته به  پروژه و فعالیت حداقل 20 تا 30 میلیون سرمایه نیاز است.

وی در خصوص تسهیلات اعطایی به تعاونی‌ها افزود: بانک توسعه تعاون تا 70 درصد تسهیلات به افراد ارائه می دهد اما تاکنون در رابطه با  تسهیلات ارزان قیمت درایجاد تعاونی ها کار انجام نشده است.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در پایان تصریح کرد: صندوق کار آفرینی در ایجاد تعاونی ها وام قرض الحسنه اعطا می کند که می تواند کمک خوبی به افراد باشد.