فصل برداشت لیموترش از باغ‌ها مدتی است که شروع شده و براساس گفته مسئولان مربوطه و باغداران کمبودی در تولید و عرضه محصول وجود ندارد اما با این وجود قیمت لیموترش با افزایش قیمت محسوسی در بازار مواجه شده است.

در حال حاضر هر کیلوگرم لیموترش درجه یک به طور متوسط ۱۲ هزار تومان در میوه فروشی‌ها عرضه می‌شود. هر چند که قیمت لیموترش در برخی مناطق شهر به کیلویی ۱۵ هزار تومان هم می‌رسد، نرخ‌هایی که دست کم در ماه‌های اخیر بی سابقه بوده و سبب شده لیموترش از قیمت منطقی خود فاصله بگیرد.

در این زمینه مجتبی شادلو - نایب رییس اتحادیه باغداران - قیمت هر کیلوگرم لیموترش در عمده فروشی‌ها را بین  ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان عنوان و تاکید کرده که به طور منطقی باید ۲۰ تا ۳۰ درصد بر این قیمت افزوده و در مغازه‌ها فروخته شود.   

به گفته وی، براساس گزارش‌های رسیده در مراکز عرضه‌ای مانند خیابان خورشید تهران یا همان خیابان شهید ناطقی، لیموترش کیلویی ۸۰۰۰ تا ۱۴ هزار تومان فروخته می‌شود و این افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت در بازار منطقی نیست.

نایب رییس اتحادیه باغداران همچنین درباره آخرین وضعیت تولید لیموترش عنوان کرد که گرچه سال‌هاست بیماری جاروک جادوگر لیموترش به تولید این محصول ضربه سنگینی وارد کرده است اما طی سال‌های اخیر بخشی از باغات اصلاح و جایگزین شده‌اند که هم‌اکنون در مراحل اولیه تولید بوده و هر سالانه تولیدشان بیشتر از سال‌های قبل می‌شود که با توجه به آمارها و ارزیابی‌های اولیه تولید امسال از سال گذشته بیشتر خواهد شد و به اندازه کافی لیموترش در بازار وجود دارد. از سوی دیگر نیز به گفته برخی میوه فروشان عرضه لیموترش درسال جاری به قدر کفایت بوده است و دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد.

قیمت انواع آبلیموهای کارخانه‌ای و دست‌ساز

افزایش قیمت لیموترش در بازار سبب شده قیمت آبلیموهای کارخانه‌ای و صنعتی و همچنین آبلیموهای دست ساز و سنتی بالا برود. آبلیمو کارخانه‌ای ۳۳۰ گرمی یکی از برندهای معروف ۷۵۰۰ تومان  قیمت دارد. آبلیمو ۴۲۰ گرمی برندی دیگر نیز ۷۲۰۰ تومان فروخته می‌شود. همچنین یکی دیگر از برندهای آبلیمو در حجم ۴۳۰ گرم ۶۵۰۰ تومان قیمت دارد.  

اما آبلیموهای دست ساز که به شکل سنتی درست می‌شوند و به گفته فروشندگان از مشتریان قابل توجهی هم برخوردارند، در بطری‌های ۱.۵ لیتری بین ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان عرضه می‌شوند و بطری‌های یک لیتری آن بین ۸۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان قیمت دارد.

در سال‌های گذشته به دلیل برخی مطالبی که پیرامون غیر استاندار و تقلبی بودن برخی از برندهای آبلیموهای کارخانه‌ای اعلام شد، بخشی از مصرف کنندگان به سمت مصرف آبلیموهای دست ساز و سنتی رفتند و همین اتفاق باعث شده تعداد محل‌هایی که به عرضه این آبلیموها اقدام می‌کردند، بیشتر شود و در نتیجه افرادی بدون اخذ مجوزهای لازم و در محل‌های که فاقد هر گونه استاندارد لازم و مسایل بهداشتی است آبلیمو تهیه می‌کنند.

در این زمینه رییس سازمان غذا و دارو اعلام کرده که بر اساس بررسی‌های سال گذشته ۶۰ درصد از آبلیموهای بازار تقلبی هستند. لذا کارشناسان حوزه سلامت و تغذیه و مسئولان مربوطه بر این موضوع تاکید دارند مصرف کنندگانی که مایل به استفاده از آبلیموهای سنتی هستند حتما این آبلیموها را از محل‌های مجوز دار که از استانداردهای لازم برخوردار هستند تهیه کنند.