عضو کمیسیون عمران مجلس در گفتگو با پارس:
تا کی مشکل مسکن و بیکاری را به دولت قبل حواله می دهید؟/ بی توجهی دولت به راهکار اقتصاددانان برای حل مشکل مسکن
بهتر است رئیس جمهور وعده های خود در دوران انتخابات درخصوص حل صد روزه مشکلات اقتصادی، مشکل مسکن، بیکاری و.. را به یاد بیاورد و بگوید چرا کاری در هیچ کدام از این حوزه ها انجام نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت فکری به حال مشکل مسکن نماید تا کی می خواهند مشکلات اقتصادی از جمله مسکن را به گردن دولت گذشته بیاندازند.
مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس و نماینده مردم لنگرود در گفتگو با پارس اظهار داشت: بهتر است رئیس جمهور وعده های خود در دوران انتخابات درخصوص حل صد روزه مشکلات اقتصادی، مشکل مسکن، بیکاری و.. را به یاد بیاورد و بگوید چرا کاری در هیچ کدام از این حوزه ها انجام نشده است.
وی با اشاره به وضعیت مسکن گفت: با توجه به آماری که در اختیار است کشورمان سالانه به بیش از 1.5 میلیون واحد مسکونی نیازدارد، اما میبینیم با توجه به سیاستهای انقباضی دولت و رکودی که در این بازار شکل گرفته گروهی از سازندگان از بازار تولید مسکن کنار رفته اند.
وی افزود: به همین دلیل میبینیم تعداد جوازهای ساخت مسکن در بسیاری از شهرها بخصوص تهران به کمتر از نصف کاهش یافته است که نتیجه این موضوع یعنی برهم خوردن تعادل عرضه و تقاضا و به نوعی انباشت تقاضا.
وی خاطرنشان ساخت: نامتقارن شدن عرضه و تقاضا به دلیل تاثیر قابل توجه در بازار آینده مسکن ایجاد نماید باعث نگرانی اغلب مسئولان و دست اندرکاران این صنعت شده است؛ چون همه میدانیم تقریبا 14 درصد از اشتغال کشورمان در این صنعت خلاصه شده و رکود در بازار مسکن یعنی رکود در بسیاری از زیرشاخهها و صنایع وابسته به آن که در نهایت این امر فشاری مضاعف به دوش اقشار پایین و دهکهای پایین کشورمان خواهد آورد.
لاهوتی افزود: سوال اصلی این است که در شرایط فعلی چه باید کرد تا مسکن که اکنون رکودش نگرانکننده شده و در آینده ممکن است باعث آشفتگی بازار شود، دوباره به تعادل رسیده و رونقی قابل قبول به خود ببیند و در پی خود صنایع دیگر را نیز به حرکت درآورد؟
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به راههای که به سادگی از سوی اقتصاددانان برای حل مشکل مسکن ارایه شده اشاره و بی توجهی دولت را مورد اشاره قرار داد و گفت: منطقی شدن درصد سود تسهیلات و توان متقاضیان واقعی، به دلیل آن که تسهیلات کنونی به عنوان کمکهزینه خرید واحدهای مسکونی برای متقاضیان در نظر گرفته شده به گونهای است که میزان وام و همچنین درصد سود آن تناسبی با توان مالی خریداران واقعی که عمدتا در دهکهای پایین جامعه هستند، ندارد و به نوعی صرفا برای بخش متوسط به بالای جامعه درنظر گرفته شده است .
وی اضافه کرد: هرچند امکان دیگری از لحاظ عملی وجود دارد و اینکه دولت میتواند با ارایه یارانه به اقشار و دهکهای پایین بخشی از میزان سود بانکی تسهیلات خرید مسکن را جبران کند تا این قشر هم توان استفاده از تسهیلات خرید مسکن را داشته و به صف خرید مسکن وارد شوند.
لاهوتی افزود: در بخش دوم میتوان برای کاهش قیمت مسکن که در نهایت به افزایش توان خرید متقاضیان واقعی منجر خواهد شد، به نوعی با امکانات موجود زمینهای ارزانقیمت را برای ساخت در اختیار سازندگان واقعی و تعاونیها قرار داد تا این تعاونیها با تولید مسکن که عمده قیمت آن مربوط به زمین است، بتوانند شرایطی را فراهم کنند تا خریداران واقعی نیز وارد بازار خرید شوند.
عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: درنهایت راهکار سوم، این است که با ایجاد اشتیاق برای ورود دوباره انبوهسازان آنها را تشویق به ساخت مسکنهای ارزان و متناسب با توان خرید دهکهای پایین کرد تا به این ترتیب علاوه بر کنترل تقاضای انباشت شده بتوانیم زمینه رونق تعادل بازار را نیز فراهم کنیم.
ارسال نظر