غوغای قاچاق در بازارچههای مرزی
رئیس شورای ملی زیتون از قاچاق و عرضه چشمگیر زیتون و روغن زیتون در بازارچههای مرزی خبر داد و گفت: روی در برخی مغازهها بزرگ نوشته شده است، فروش اجناس قاچاق در محل انجام میشود.
سید احمد بلندنظر با بیان اینکه در همه جای دنیا از روغن زیتون به عنوان غذای سلامتی یاد میشود، اظهارداشت: سال گذشته ما به دولت پیشنهاد دادیم که تعرفه واردات این کالا به کشور حذف شود.
وی با اشاره به اینکه کاهش تعرفه واردات منجر به ارزان شدن قیمت این روغن برای مصرف کنندگان میشود، گفت: البته مکانیزم عمل ما باید به گونهای باشد که این اقدام باعث ارتقای سلامت جامعه شود نه اینکه صرفا کاری به سود واردکنندگان باشد.
رئیس شورای ملی زیتون با تاکید بر اینکه ما به دنبال افزایش سود واردکنندگان نیستیم، گفت: در صورت حذف تعرفه واردات، قیمت روغن زیتون در بازار ۳۰ درصد کاهش پیدا میکند و این مساله کمک میکند تا مردم به مصرف روغن زیتون ترغیب شوند.
بلندنظر با بیان اینکه شبکه قاچاق در زمینه واردات روغن زیتون به شدت فعال است، اظهارداشت: افزایش تعرفه، قاچاقچیان را ترغیب میکند بیشتر در این زمینه فعالیت کنند.
وی تعرفه واردات روغن زیتون به کشور را ۲۸ درصد اعلام و اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال افزایش میزان تعرفه واردات است که ما با این مساله به شدت مخالف هستیم.
بلندنظر با تاکید بر اینکه قاچاق روغن زیتون به کشور هم به دولت و هم به مردم زیان وارد میکند، گفت: قاچاق باعث میشود دولت هیچ عوارضی دریافت نکند، سلامت مردم نیز به خطر بیفتد و مصرف کنندگان کالای بی کیفیت را گران بخرند.
به گفته وی روغن پومیس(تفاله زیتون) از راه قاچاق وارد کشور میشود و افزایش تعرفه واردات، واردکنندگان را بیشتر به واردات این نوع روغن ترغیب میکند.
رئیس شورای ملی زیتون با اشاره به قاچاق زیتون و روغن زیتون به کشور اظهارداشت: واردات و فروش روغن زیتونهای قاچاق در بازارچههای مرزی و بویژه در نقاط جنوب غربی کشور بسیار چشمگیر و گسترده است.
بلندنظر با تاکید بر اینکه کشوری باید درباره افزایش تعرفه سخن بگوید که توانایی کنترل مرزهایش را داشته باشد و بتواند مساله قاچاق را مدیریت کند، ادامه داد: ما اطلاعاتی داریم که نشان میدهد در نقاطی مانند کرمانشاه، ایلام تا خوزستان روغنهای قاچاق حضور پررنگی دارند و متاسفانه حتی روی درب برخی مغازهها بزرگ نوشته شده است «فروش اجناس ته لنجی در اینجا انجام میَشود، که منظور از ته لنجی همان محصولات قاچاق است».
بلندنظر واردات روغن زیتون از کویت به کشور را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: بنده نمیدانم کویت از چه زمانی به جمع تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن زیتون پیوسته است، این کشور، خود از واردکنندگان روغن زیتون است.
عکسهای زیر وضعیت چند بازارچه مرزی و عرضه زیتون و روغن زیتون قاچاق را در این بازارچهها نشان میدهد.
ارسال نظر