آزاد عمرانی عضو هیئت رئیسه ارگانیک ایران با اشاره به ممنوعیت کشت محصولات تراریخته اظهار داشت: کشت محصولات تراریخته در 38 کشور دنیا ممنوع اعلام شده ضمن آنکه واردات این محصولات نیز با محدودیت مواجه شده است.
وی با اشاره به مهم ترین دغدغه کشاورزان گفت: کشت محصولات تراریخته به سبب مخاطرات زیست محیطی که این محصولات دستکاری شده ژنتیک با خود به همراه دارند از جمله دغدغه های کشاورزان به شمار می رود.
عمرانی ادامه داد: محصولات تراریخته اکثرا برای خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد و در برخی مواد غذایی با درصد پایینی مورد استفاده قرار می گیرد .
وی با بیان اینکه ممنوعیت کشت محصولات تراریخته در کشورها رو به فزونی است، بیان کرد: با تصویب قوانین جدید ممنوعیت کشت محصولات تراریخته در کشورها روبه افزایش است به طوریکه کشت آزمایشی این محصولات در یک فضای بسته بدون ارتباط با محیط با قوانین ایمنی زیستی در کشورهای ممنوعه انجام می شود.
عضو هیئت رئیسه ارگانیک ایران در خصوص کشت محصولات تراریخته در کشور ما یادآور شد: در مشاهدات میدانی از برخی مزارع تولیدی محصولات دستکاری شده ژنتیکی هیچ فضای جداگانه ای بین مزارع آزمایشی و مزارع اطراف مشاهد نشده ، این امر بدان معناست که بذر محصولات تراریخته به سهولت توسط گرده افشانی و باد جابه جا می شود از این رو لازم است که شورای ملی ایمنی زیستی تمهیدات و مقرراتی برای آزمایش این گونه محصولات به کار گیرد.
وی ادامه داد: تولید و کشت محصولات تراریخته باید در فاصله 100 تا 300 متری یک مزرعه صورت گیرد که با توجه به شکل اراضی پنبه و برنج چنین حالتی را نمی توان پیاده کرد.
عمرانی با بیان اینکه در کشت محصولات تراریخته باید قانون ایمنی زیستی رعایت شود، بیان کرد: توسعه و کشت محصولات تراریخته در فضای مزرعه باید رعایت قانون ایمنی زیستی باشد تا از آلوده شدن مزارع به ژن ها جلوگیری شود .
ارسال نظر