بعد از نوسانات شدید قیمت ارز در دولت قبل زمزمه های تک نرخی شدن آن از ماه ها قبل شروع شد که دولت اجرای آن را به تعویق انداخته بود که تا به امروز به نتیجه نهایی نرسیده است.

اما به تازگی ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که امسال قرار است سیاست ها و برنامه ریزی های مربوط به یکسان سازی نرخ ارز عملیاتی شود و در این مسیر اقداماتی تدریجی در دست انجام است تا بانکها مجاب شوند که با ارز آزاد بتوانند عملیات ارزی انجام دهند.

سیف افزود: اکنون ممنوعیت های گذشته برای انجام عملیات ارزی برداشته شده و صادرکنندگان می توانند با اطمینان خاطر، ارزهایشان را به نظام بانکی عرضه کنند و در مقابل بانکها هم می توانند از این ارزها برای گشایش اعتبار به منظور واردات محصولاتی که ارز آزاد دارند، استفاده کنند.

رئیس کل بانک مرکزی بیان کرد: این اقدام باعث می شود خطری که صادرکنندگان و وارد کنندگان در انجام فعالیت ها با ارز آزاد داشتند، کاهش یابد و فعالیت ها در بستر امن نظام بانکی انجام گیرد.

تسریع در تک نرخی شدن ارز یکی از الزامات کشور است

در همین راستا محمد رضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: در حال حاضر یکی از فاکتور های مهم در حوزه اقتصادی، نرخ ارز است که بر روی دیگر متغیر ها تاثیر می‌گذارد و آثار آن در دیگر بخش های مختلف کاملا مشخص است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اذعان کرد: در هر کشوری که پدیده چند نرخی شدن ارز وجود دارد زمینه برای فساد اقتصادی، نابسامانی اقتصادی و رانتخواری ایجاد می شود که تمام سعی و تلاش کشور ها در جهت هدایت آن به سمت تک نرخی شدن است.

به گفته وی از سال 91 تاکنون وجود نرخ های چند گانه اثرات نامطلوبی را در زندگی مردم ، فعالان اقتصادی و کل مجموعه نظام اقتصادی کشور گذاشته است.

ابراهیمی با بیان اینکه تک نرخی شدن ارز یکی از اصلی ترین چالش های نظام اقتصادی است گفت: دولت و بانک مرکزی باید هر چه سریعتر به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کنند و از آن در جهت اتخاذ تصمیمات بهینه اقتصادی کشور کمک بگیرند.

وی با بیان اینکه مجلس از این امر استقبال می کند عنوان کرد : ارز چند نرخی حضور دلالان را در بازار افزایش می‌دهد و باعث می‌شود مردم با هزینه بالاتری کالای مورد نظر را خریداری کنند که این امر باعث حذف دلالان می‌شود.