در چند سال اخیر به واسطه افزایش استفاده از  خودروهای شخصی میزان استفاده از بنزین در کشور افزایش یافته است و این در حالی است که میزان تولید بنزین کشور کفاف مصرف داخلی را نمی‌دهد، از این رو برای آنکه کمبود مصرف بنزین پوشش داده شود دولت دست به دامان واردات شده است.

بر طبق آمار اعلام شده در 4 سال اخیر با وجود آنکه ایران دارای منابع قابل توجه نفت و گاز است و در کنار آن شرکت‌های پالایشگاهی قابل توجهی در ایران فعال هستند اما در مجموع 12 هزار و 96 میلیون دلار محصولات گاز و فرآورده‌های نفتی به کشور وارد شده است. که به گفته علی مهرابی، مدیر طرح ساخت جایگاه‌های گاز طبیعی فشرده (CNG) شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، روزانه حدود 8 میلیون لیتر کسری بنزین در کشور وجود دارد که این میزان از طریق واردات تأمین می‌شود.

وزارت نفت در برنامه‌های خود به دنبال آن است تا با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس نیاز به واردات بنزین را از بین ببرد. این پالایشگاه قرار است بنزین یورو 4 را تولید کند که با تولید این نوع بنزین توسط این پالایشگاه بنزین یورو 4 در تمام کشور توزیع خواهد شد.

در حال حاضر بنزین یورو 4 در 10 کلان‌شهر ایران توزیع می‌شود و این در حالی است که قرار بر آن است که پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه 35 میلیون لیتر بنزین و 14 میلیون گازوئیل تولید کند، که با توجه به میزان واردات روزانه بنزین پیش بینی می‌شود حدود 25 تا 27 میلون لیتر بنزین مازاد مصرف وجود داشته باشد و این محصول راه صادرات به خود بگیرد.

در رابطه با تأثیر تولید بنزین پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ناصر رئیسی فر رئیس کانون جایگاه داران سوخت، اظهار کرد: ورود پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مدار تولید بنزین نیاز کشور به واردات این محصول را به طور کامل رفع خواهد کرد و امید می‌رود بنزین یورو 4 در تمام کشور توزیع شود.

وی افزود: بنزین یورو 4 در حال حاضر در 10 کلان‌شهر اراک، اصفهان، البرز، مشهد، آذربایجان شرقی و ... توزیع می‌شود.

رئیسی فر یادآور شد: میزان مازاد مصرف داخلی که توسط پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید شود به خارج از کشور صادر خواهد شد و این موضوع ایران را به یک صادر کننده بنزین بدل خواهد کرد.

وی در پاسخ به این سؤال که قیمت بنزین در فوب خلیج فارس و بازارهای صادراتی چقدر است، با اشاره به اینکه هر لیتر بنزین در فوب خلیج فارس در حدود 900 تا 1100 تومان است، گفت: با توجه به کاهش قیمت نفت در حال حاضر قیمت بنزین داخلی و فوب خلیج فارس  معادل یکدیگر بوده و در واقع توصیه‌های برنامه پنجم توسعه در این زمینه محقق شده است.

حال با توجه به میزان پیش بینی تولید ستاره خلیج فارس و قیمت فعلی بنزین در بازارهای منطقه در ارزان‌ترین حالت در پی صادرات بنزین مازاد تولید ستاره خلیج فارس از سال آینده برای کشور بیش از 22 میلیارد تومان درآمد به همراه دارد.

البته این درآمد زمانی محقق خواهد شد که میزان مصرف در کشور افزایش نیابد و قیمت بنزین به واسطه کاهش قیمت نفت، روند نزولی به خود نگیرد.