به گزارش پارس، سعید سلطانی در گفت وگو با ایسنا اظهارکرد: بر اساس تفاهم نامه منعقد شده در سال گذشته باید هر کیلوگرم شیر خام پایه با بار میکروبی ۱۰۰ هزار و ۳.۲ درصد چربی، کیلویی ۹۳۰ تومان از دامدار خریداری شود اما از اواسط سال گذشته کارخانه های لبنی به تعهدات خود عمل نکرده و بهای شیر خام تحویل گرفته از دامداران را کمتر از نرخ مصوب پرداختند.

 

وی افزود: دامداران در برخی از استان ها مانند آذربایجان غربی اعلام کرده اند که کارخانه ها شیر را ۱۰۰ تومان پایین تر از نرخ مصوب می خرند اما با توجه به فسادپذیری شیر، دامداران مجبورند محصولشان را به کارخانه ها تحویل دهند.

 

مدیرعامل اتحادیه مرکزی دامداران افزود: علی رغم افزایش نیافتن قیمت شیر خام که تشکیل دهنده ۷۰ درصد از قیمت لبنیات است، باید از کارخانه ها و دستگاه های نظارتی پرسید که چرا قیمت فرآورده های لبنی افزایش یافته است.

 

در شرایطی که برخی از کارخانه های لبنی قیمت محصولات خود را افزایش داده اند، حسن رادمرد - معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت - تاکید کرد: هیچ پیشنهاد یا موضوعی در رابطه با افزایش قیمت لبنیات در ستاد تنظیم بازار مطرح نشده و اگر برخی از کارخانه های لبنی، قیمت ها را افزایش داده اند غیر قانونی است و باید افزایش قیمت محصولات لبنی مورد تایید یا رد سازمان حمایت قرار گیرد.

 

به گفته دبیرانجمن صنایع لبنی یک درصد مالیات بر ارزش افزوده براساس مصوبه وزارت اقتصاد و دارایی از ابتدای امسال بر قیمت فرآورده های لبنی افزوده شده است.