محمدباقرنوبخت عصر امروز در جلسه شورای اداری استان آذربایجان شرقی، با اشاره به گذشت 3 سال از عمر دولت یازدهم و افق یکسال آینده دولت‌ اظهار داشت: یک سال به پایان دولت تدبیر و امید باقی مانده که باید اقدامات تکمیلی انجام شود، ضمن اینکه روند ریل‌گذاری 5 سال آینده کشور در برنامه ششم توسعه نیز بر عهده این دولت قرار دارد و مجلس شورای اسلامی فعالیت‌های تقنینی در این حوزه را مقدمه‌سازی می‌کند.

 

وی افزود: با همه فراز و فرود‌ها در 3 سال گذشته، همه مساعی ما، برای رفع تحریم‌ها و عبور از شرایط سخت، موثر شد و در ‌‌نهایت زمینه برای فعالیت داخلی و حضور هیئت‌های خارجی آماده شده که نشان دهنده اراده بین‌المللی برای حضور موثر در ایران است.

 

معاون رئیس جمهور با اشاره به راهکارهای دولت برای تقویت چرخ‌های اقتصادی کشور‌ گفت: نخستین راه استفاده از منابع بودجه عمومی، فعال‌سازی دوباره پروژه‌های نیمه‌تمام است که این مسئله را در آذربایجان شرقی قصد داریم تا پایان دوره ریاست جمهوری  در قالب بودجه 94 انجام دهیم.

وی با اشاره به عدم تخصیص کامل بودجه سفر ریاست جمهوری در سال گذشته افزود: اعتبارات لازم باید به 23 پروژه آذربایجان شرقی پرداخت می‌شد که در نیمه دوم سال 94 به دلیل محدودیت منابع ناشی از کاهش قیمت نفت انجام نشد.

نوبخت با اشاره به پرداخت 280 میلیارد تومان اعتبارات باقی مانده سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی‌ گفت: 416 میلیارد تومان به علاوه این 280 میلیارد، در مجموع 696 میلیارد تومان برای تحقق مصوبات سفر استانی رئیس جمهور در نظر گرفته شده که امیدواریم این بودجه از محل منابع عمومی به سرمایه‌گذاری منتهی به تولید و اشتغال منجر شود.

وی افزود: زیبنده رئیس جمهور و دولت نیست که با اظهار نظر و ایجاد توقع، قول خود را عملی نکند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه‌ با اشاره به مسیر مساعدت دولت به اقتصاد کشور و پروژه‌های عمرانی از طریق بخش خصوصی‌ خاطرنشان کرد: از طریق نظام بانکی 7500 واحد تولیدی را شناسایی کرده‌ایم که برای پروژه‌های بالای 80 درصد پیشرفت فیزیکی، سرمایه در گردش متناسبی تزریق کنیم.

وی ادامه داد: فصل مشترک انتقادات از بانک‌ها در ارائه تسهیلات است و ما نیز قبول می‌کنیم بانک‌ها بیمارند و مشکل دارند.

نوبخت با اشاره به مشکلات ارائه تسهیلات بانکی در بانک‌های کشور‌ گفت: بانک‌ها برای ارائه تسهیلات باید سرمایه و سپرده داشته باشند و بخش عمده کسانی که از بانک‌ها پول گرفته و پس نداده‌اند، خود دولت است که باید برای توانمندسازی نظام بانکی برای ارائه تسهیلات، دولت باید به بازپرداخت بدهی‌های خود اقدام کند.

وی افزود: بدهی دولت به بانک‌ها در سال 92، 38 هزار میلیارد تومان بود که اکنون این بدهی با افزایش 4 هزار میلیارد تومانی به 42 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بانک‌های خارجی به دلیل مناسب نبودن صورت‌های مالی با بانک‌های داخلی همکاری نمی‌کنند و ما برای سال آینده برنامه ششم را در پیش داریم که با نوآوری در آن مقرر کرده‌ایم هر استان و منطقه برنامه مختص خود را نیز داشته باشد.