وعده نیروگاه کردن پشتبامها به کجا رسید؟ !
درحالی که معاون وزیر نیرو در مردادماه سال گذشته جزییات طرح وزارتخانه برای تبدیل پشتبام خانهها به نیروگاههای خورشیدی را تشریح کرده بود، اما تا کنون این طرح اجرا نشده و اعتبارات وعده داده شده نیز محقق نشده است.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، محمد بهزاد در سال گذشته بر تاثیر نصب و استفاده از پنل های خورشیدی در صرفه جویی هزینه های خانوار و کاهش تلفات شبکه های برق بسیار تاکید کرد و درباره برنامه نصب پنل های خورشیدی برای مصارف خانگی که از سوی وزارت نیرو عنوان شد، گفت: این طرح باید با حمایت و همکاری برخی از دستگاه ها مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت پیگیری شود تا مشترکان بتوانند با استفاده از تسهیلات، چنین پنل هایی را در پشت بام خانه های خود نصب کنند.
گرچه معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی از ارائه تسهیلات برای نصب پتل های خورشیدی خبر داده بود، اما این موضوع تا کنون محقق نشده است.
معاون وزیر نیرو در ادامه صحبت های خود همچنین با تاکید بر این که نصب پنل های خورشیدی برای مصارف خانگی تقریباً در تمام نقاط کشور امکان پذیر است، اظهار کرد: هزینه اولیه این پنل ها حدود ۶۰ میلیون ریال به ازای هر کیلووات است.
وی گفت: پنل های خورشیدی هزینه نگهداری خاصی ندارد و انرژی های خورشیدی حاصل از آن تا دو روز ذخیره سازی می شود و می توان از آن استفاده کرد.
بهزاد با تاکید بر تصمیم وزارت نیرو برای اجرای برنامه مذکور اظهار کرد: تولید و استفاده از انرژی با نصب پنل های خورشیدی افزون بر اینکه به اقتصاد خانواده می کند، می تواند در کاهش پیک مصرف برق نیز موثر باشد. حال با گذشت هشت ماه از اظهارات وزارت نیرو، سانا در انتظار تصمیم مجلس برای پیشبرد چنین طرحی است.
چندی پیش رییس سازمان انرژی های نو ایران (سانا) از نبود امکان نصب پنل های خورشیدی برای تمام واحدهای آپارتمان ها در تهران با توجه به وسعت کم پشت بام ها نسبت به تعداد واحدهای آپارتمان ها سخن گفت.
یوسف آرمودلی در گفت وگو با خبرنگار انرژی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، اکنون در ادامه پیگیری های کار سانا برای تحقق برنامه وزارت نیرو با تاکید بر این که هم چنان برای ارائه ی سوبسید در راستای نصب سیستم فتوولتاییک برای استفاده از انرژی خورشیدی برای تولید برق توسط مشترکین مذاکرات ادامه دارد، گفت: یکی از دلایل کند پیش رفتن نصب سیستم های فتوولتاییک اختلاف قیمت برق شبکه و سیستم های مذکور است.
وی با اشاره به این که قیمت برق در کشور ما ارزان است، اظهار کرد: دولت به برق شبکه سوبسید پرداخت می کند اما برای تولید برق توسط انرژی خورشیدی سوبسید تعلق نمی گیرد. بنابراین راه اندازی سیستم فتوولتاییک با مشکلاتی مواجه است.
آرمودلی با اشاره به مذاکرات سازمان انرژی های نو در مجلس برای کمک به صنعت برق کشور اظهار کرد: با کمیسیون انرژی صحبت می کنیم تا به طریقی به صنعت برق کمک شود و برای نصب سیستم های فتوولتاییک سوبسید در نظر گرفته شود.
رییس سازمان انرژی های نو ایران (سانا) با اشاره به لزوم وجود منبع تامین اعتبار برای پرداخت سوبسید گفت: هنوز کار بودجه نهایی نشده اما در تلاش هستیم که این موضوع را جا بیندازیم.
به گزارش ایسنا، حدود دو سال است که موضوع استفاده از انرژی خورشیدی به صورت جدی تری پیگیری می شود و در سال گذشته مشترکین برق برای نصب سیستم فتوولتاییک و تولید برق در منازل تشویق شدند، اما هزینه ی نصب سیستم های فتوولتاییک نخستین مانع است که انگیزه برای این کار را تا حدود زیادی کاهش می دهد.
ارسال نظر