سیدحسین سجادی در نشست خبری صبح امروز به مدیریت مصرف اشاره و بیان کرد: مدیریت مصرف چهار ضلع به نام قوانین و مقررات، تعرفه ها، حمایت های مالی و آموزش و آگاه سازی دارد که بدون یکی از آنها مدیریت مصرف امکان پذیر نیست.

وی درادامه به قوانین و مقررات اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه دراین زمینه و دربحث استانداردها  جزو رنکینگ های بالا در دنیا هستیم. بدون اینکه 32 استاندارد برای تجهیزات و 38 معیار برای فرآیندهای انرژی بر درحوزه برق اجباری شده است ولی متاسفانه با وجوداین موارد در زمینه عملکردونتیجه عقب هستیم.

سجادی در ادامه به  حمایتها اشاره و افزود: بر اساس ماده 14 قانون اصلاح مصرف مشوقهایی برای مشترکینی که از تجهیزات و فرآیندهای بهره ور استفاده کنند درنظر گرفته ایم. به طور مثال یارانه سود تسهیلات و بحث حمایتی به اندازه بضاعت این سازمان پرداخت شده که در پروژه افزایش راندمان یخچالها دیده می شود.

مدیر عامل سازمان بهره وری تصریح کرد: در سال گذشته اعتباری به میزان 20 میلیارد تومان درخصوص طرح های یارانه سود تسهیلات هزینه شد.

وی با اشاره به ارسال 9 طرح به شورای اقتصاد در زمینه کاهش مصرف انرژی گفت: بر اساس ماده 12 قانون رفع موانع تولید طرح هایی که باعث کاهش مصرف انرژی و برق شود ازمحل میزان کاهش هزینه ها به صاحبان آن پرداخت می شود که این طرح آیین نامه اش تصویب شده و منتظر تصویب شورای اقتصاد هستیم.

سجادی در خصوص بحث تعرفه ها گفت: از این ظرفیت به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه کمتر استفاده شده و از همین رو تشویق بخص خصوصی برای ورود به طرح های بهینه سازی انرژی سخت تر شده ا ست.

مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی به طرح های حوزه آموزش و اگاه سازی اشاره و بیان کرد: اقدامات خوبی دراین زمینه صورت گرفته به طور مثال برای سرویس کاران لوزام خانگی در 13 استان با همکاری انجمن لوازم خانگی کلاسهایی برگزار شده که بازخورد خوب این طرح ها نیز به سازمان بهره وری انرژی برگشت داده شده است.

گفتنی است از طرح های آموزشی درحوزه بسیج ادارات و روحانیون نیز در نظر گرفته شده است.

وی به افتتاح مرکز آموزشی کشاورزی در کرج با کمک وزارت جهادکشاورزی خبر داد و گفت: با کمک وزارت جهاد کشاورزی سه دوره متخصصین و مروجین، بخش گلخانه ها و پرورش طیور برگزار خواهد شد که این آموزشهای تا 10 درصدکاهش مصرف انرژی را به دنبال خواهد داشت.

سجادی خاطر نشان کرد: در بخش صنعت نیز دراستان آذربایجان و تبریز دوره های آموزشی را برگزار خواهیم کرد به طور مثال درسال گذشته 600 نفر از مدیران تحت این آموزشها قرار گرفتند.

مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی به سیستم های هوشمند قرائت کنتور اشاره و بیان داشت: سیستم های قرائت  درحال حاضر یکطرفه بوده و تنها از سوی شرکت توانیر قابل بازبینی است ولی به دنبال نصب کنتورهای هوشمند با ظرفیت قرائت دو طرفه هستیم که این کنتورها توانایی چکاپ ورودی و خروجی کنتور را دارند.

وی در ادامه افزود: درحال حاضر برای 400 هزار مشترک بزرگ و با مصرف بالای صد کیلووات تامین این کنتورها در نظر گرفته شده که تا حال حاضر 28 هزار از این کنتورها نصب شده است.

سجادی در خصوص حوزه بهره وری انرژی گفت: قراردادهایی در زمینه نیروگاه های سیکل ترکیبی در مقیاس هفت هزار مگاوات با راندمان بالا بسته شده که سازمان بهره وری انرژی طرح خنک سازی هوای ورودی این نیروگاه های را بر عهده دارد که این امر افزایش یک درصدی راندمان وافزایش ظرفیت 400 الی 500مگاواتی را به دنبال خواهد داشت.

مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی درخصوص تلفات شبکه برق گفت: درحال حاضر تلفات شبکه برق یازده درصد محاسبه شده است.

وی به افزایش بهره وری درطرح های آب و فاضلاب اشاره و بیان کرد: درراستای افزایش بهره وری آب و فاضلاب باید اصلاح پروژه های پمپاژ آنها را در دستور کار داشته باشیم تا از این طریق راندمان آنها را افزایش دهیم.

سجادی به پاشنه آشیل بهره وری انرژی درایران اشاره و بیان کرد: لامپ های رشته ای معضل صنعت برق به حساب می آیند که بنابر مصوبه جدید هیات دولت ساخت و واردات لامپ های رشته ای بالای 40 وات از فروردین ماه امسال غیر قانونی شده است.

مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی در ادامه به مزایای استفاده از لامپ های کم مصرف اشاره و بیان داشت: لامپ های کم مصرف با طول عمر بالا و مصرف کم نقش بسزایی درسبد خانوار خواهد گذاشت.

وی درادامه به نقش مصرف موتورها اشاره و بیان کرد: 60درصد مصرف انرژی مختص موتورهای فعال در وسایل الکتریکی هستند که متاسفانه بخش قابل توجهی از آنها موتورهای تک فاز با راندمان پایین را تشکیل می دهند.

سجادی به طرح تعویض وسایل خانگی فرسوده اشاره و بیان داشت: طرح تعویض یخچال و فریزر فرسوده با همکاری سه تولید کننده داخلی به صورت پایلوت درحال اجراست که برای آن اعتباری به میزان 6 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی در خصوص مدیریت انرژی در ساختمان ها اظهار داشت: به دنبال طراحی و اجرای ایزو 5001 هستیم تا از این طریق در بحث مدیریت انرژی درکشور نیز موثر واقع شویم.

وی به دوران پسا تحریم و ورود سرمایه گذاران دراین حوزه اشاره و بیان کرد: خوشبختانه مراجعات دراین دوران بسیار قابل توجه بوده و تاکنون یکی از آنها به مرحله امضای تفاهم نامه رسیده است.

سجادی خاطر نشان  کرد: پیش بینی ما این ا ست که با حذف لامپ های رشته ای درحدود 1700 مگاوات کاهش مصرف داشته باشیم که اجرای این پیش بینی نهایتا تا چهار ماه آینده اجرایی خواهد شد. همچنین با خروج لامپ های رشته ای از مدار کاهش مصرفی درحدود 1700 مگاواتی خواهیم داشت.

مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی به تبدیل خط تولید کارخانه های تولید کننده این لامپ ها اشاره و بیان داشت: در کشور چهار کارخانه در زمینه تولید لامپ های رشته ای فعالیت می کنند که تاکنون یکی از آنها از این طرح استقبال و تغییر خط تولید خود را آغاز کرده است.

وی با اشاره به اینکه سه کارخانه باقیمانده 60 میلیون لامپ رشته ای در سال تولید می کنند، گفت: برای تغییر خط تولید این چهار کارخانه 52 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.

سجادی به طرح های ارسال شده به شورای اقتصاد اشاره و بیان کرد: طرح های پیشنهادی سازمان بهره وری ا نرژی به این شورا نیاز به اصلاحات مختلف دارد تا به عالی ترین شکل ممکن تبدیل شود از همین رو زمان تصویب اصلاح آنها مشخص نیست.

مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی در پاسخ به سوال مبنی بر سرطان زا بودن لامپ های کم مصرف گفت: بحث سرطان زا بودن این لامپ های شایعه ای بوده تا سهم آنها را در بازار داخلی کاهش دهند.  گفتنی است لامپ سالم و قابل ا ستفاده آن به هیچ عنوان مشکلی برای سلامتی نخواهد داشت و در صورت شکسته شدن آنها با رعایت نکات بهداشتی  جمع آوری آنها مضر نمی باشد.

وی در پایان به ادغام سازمان بهره وری انرژی و سازمان انرژی نو اشاره و بیان کرد: وزارت نیرو به دنبال اجرایی کردن این طرح است.