طبق آمارهای رسمی بانک مرکزی تعداد معاملات مسکن طی ۲‌ماه ابتدایی امسال در تهران با افزایش مواجه شده اما رئیس اتحادیه مشاوران املاک از کاهش ۳۵درصدی معاملات در سطح کشور خبر داده است.

 با این وجود بانک مرکزی افزایش معاملات در تهران را نشانه‌ای برای خروج از رکود در بخش مسکن طی ماه‌های آینده دانسته است. سخنگوی دولت نیز روز گذشته در نشست خبری هفتگی از رونق نسبی در بازار مسکن طی 2ماه فروردین و اردیبهشت در سال‌جاری سخن گفت.

فعالان بازار مسکن اما نظر دیگری دارند. عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران با تأکید بر اینکه هیچ نشانه‌ای از رونق در مسکن دیده نمی‌شود، گفت: در حوزه ساخت‌وساز دچار رکود شده‌ایم و دولت باید زیرساخت‌های لازم برای تولید را فراهم کند. ایرج رهبر ادامه داد: همیشه اینگونه بوده که در آستانه فصل جابه‌جایی‌ها مقداری معاملات بیشتر می‌شود و این مسئله به هیچ عنوان نشانه رونق بازار مسکن نیست.

وی با تأکید بر اینکه طی سال‌های اخیر به واسطه رکود شاهد نوسانات خیلی کمی در بخش مسکن بوده‌ایم، افزود: بازار مسکن در دوران پیک دستخوش تغییرات بسیار جزئی می‌شود و اینگونه نیست که فکر کنیم این بخش در حال خروج از رکود است. وی با بیان اینکه قدرت خرید مردم در سال‌های اخیر افزایش نیافته است، بیان کرد: دولت برای رونق‌بخشی به مسکن باید زیرساخت‌های لازم برای افزایش ساخت و سازها را فراهم کند، ما در این بخش دچار رکود هستیم.

افزایش ۱۰ درصدی معاملات مسکن

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ضمن اعلام افزایش معاملات در سال‌جاری و اینکه بازار مسکن به سراشیبی رونق افتاده است، گفت: خروج مسکن از رکود، تدریجی خواهد بود و خروج غیرتورمی را در بازار خواهیم داشت.

حامد مظاهریان درباره پیش‌بینی خود از بازار مسکن در سال‌جاری گفت: پیش‌بینی‌های آشکاری از حرکت بازار مسکن و خروج از رکود وجود دارد و با نگاهی به معاملات در فروردین‌ماه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش 10درصدی معاملات بودیم و در اردیبهشت‌ماه نیز این روند ادامه داشت. معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: طبق اعلام بانک مرکزی امسال 8.2درصد افزایش معاملات داشتیم که نشانه‌های خوبی برای بازار مسکن است و نیمه دوم سال شاهد خروج مسکن از رکود خواهیم بود. معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: خروج از رکود به‌معنای افزایش قیمت نیست و نرخ مسکن افزایش قابل توجهی نخواهد داشت.