25 درصد بنگاههای صنفی مجوز ندارند
رییس اتاق اصناف ایران از نداشتن مجوز 25 درصد بنگاههای صنفی در کشور خبر داد.
علی فاضلی در رابطه با نداشتن پروانه ثبت شده بنگاههای صنفی در کشور اظهار کرد: در مجموع دو میلیون و 173 هزار بنگاه صنفی دارای پروانه ثبت در کشور داریم و 750 هزار بنگاه بدون پروانه هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه براساس قانون برنامه پنجم توسعه باید بنگاههای صنفی در کشور ساماندهی شوند، بیان کرد: براساس بند ب ماده 101 قانون برنامه توسعه باید بنگاههای صنفی در کشور ساماندهی میشدند اما تاکنون شرایط به طور مطلوب فراهم نشده است.
رییس اتاق اصناف ایران افزود: علاوه بر این شاهد محیط کسبوکار غیر هدفمند و غیرقانونمند در کشور هستیم. اقتصادی که با تورم و مشکلات اشتغال همراه است باید در جهت ساماندهی بنگاههای صنفی گام بردارد. امیدواریم با تعاملی که میان اتاق اصناف و وزارت صنعت، معدن و تجارت میشود به این سمت حرکت کنیم.
فاضلی با اشاره به اینکه یکی از ضعفهای موجود در اقتصاد نبود آمار صحیح است، عنوان کرد: اصناف نیز از این قضیه مستثنی نیستند. طی سه مرحله بنگاههای کوچک شناسایی شدند که از این تعداد 750 هزار بنگاه بدون پروانه و دو میلیون و 173 هزار بنگاه دارای پروانه ثبت شده هستند که این بنگاهها در تمام مشاغل تولیدی، خدماتی و توزیعی فعالیت میکنند.
وی همچنین به مقوله قاچاق کالا در بنگاههای بدون مجوز اشاره کرد و در خصوص بیشترین کالاهای قاچاق شده در این بنگاهها گفت: لوازم موبایل، پوشاک، لوازم تحریر و لوازم یدکی بیشترین کالاهای قاچاق شده در بنگاههای صنفی بدون مجوز هستند.
به گفته فاضلی، برخورد با کالای قاچاق یک عزم ملی می طلبد و دراین خصوص اصناف قطعا در کنار دولت قرار دارند و موضوع ساماندهی بنگاههای صنفی به منظور جلوگیری از ارائه کالاهای قاچاق در دستور کار قرار دارد.
ارسال نظر