بانک های اروپایی تمایلی برای همکاری با ایران ندارند
رئیس بانک مرکزی گفت: با گذشت 4 ماه از لغو تحریمها علیه ایران، بانکهای بزرگ اروپایی همچنان تمایلی برای انجام پرداختهای ایران ندارند.
ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران موانعی که موجب پیوستن مجدد بانکهای ایرانی به سیستم مالی جهانی میشود نشان میدهد که آمریکا و اتحادیه اروپا به طور کامل به تعهداتشان بر اساس بر جام عمل نکردهاند.
با گذشت 4 ماه از لغو تحریمها علیه ایران، بانکهای بزرگ اروپایی همچنان تمایلی برای انجام پرداختهای ایران ندارند.
ولی الله سیف که در مصاحبه با گاردین گفت: دولتهای غربی باید کلماتشان را به عمل تبدیل کنند و نقشی فعالانهتر ایفا کنند تا اطمینان یابند که بانکها از عدم مجازات شدن در صورت همکاری با ایران مطمئن شوند.
وی روز پنجشنبه در حاشیه کنفرانس یورومانی ایران در لندن گفت: برخی اقدامات و مقامات غربی اظهارنظرهای مثبتی را صورت دادهاند، اما بانکها به تضمینهای ملموسی نیاز دارند تا از ادعاهای بی اساس (در زمینه نقض تحریمها) مصون باشند.
سیف با اشاره به اهمیت تضمین برای شبکه بانکی تصریح کرد: بانکها به تضمین کافی نیاز دارند، حتی اگر این به معنای بازنویسی دستورالعملها یا بازنگری در مقررات یا دادن تضمینهای مکتوب به بانکها باشد.
تا زمانی که طرفهای غربی ما به طور کامل به تعهداتشان بر اساس توافق هستهای عمل نکنند، ما شاهد تغییری واقعی در روابط بانکیمان نخواهیم بود.
رئیس کل بانک مرکزی ایران اظهار کرد: مؤسسات انگلیسی نظیر گروه بانکی لویدز و رویال بانک اسکاتلند از ارائه خدمات به همتایان ایرانیشان خودداری کردهاند و این مانع از بازگشایی شعب آنها در لندن شده است.
اولین انتظار ما از انگلیس، ارائه کمک است به نحوی که بانکهای ایرانی بتوانند مجدداً فعالیت در لندن را آغاز کنند.
دولت انگلیس بخش عمدهای از سهام رویال بانک اسکاتلند و گروه بانکی لویدز را در اختیار دارد. رویال بانک اسکاتلند از اظهارنظر در این خصوص خودداری کرده، اما سخنگوی لویدز گفته است: ما هیچ اطلاعی از مطرح شدن چنین موضوعی نداریم. ما پرداختهای مجاز بر اساس چهارچوبهای قانونی و نظارتی را محدود نمیکنیم.
سیف افزود: ایران به دلایل سیاسی در لیست (گروه کاری اقدام مالی در زمینه پولشویی) قرار گرفته و اکنون باید تصمیمی سیاسی برای خارج کردن نام ایران از این فهرست اتخاذ شود.
وی در ادامه بیان کرد: ایران در طول سالهای تحریم قادر به بازپرداخت بدهیهای خود به برخی از تأمین کنندگان خارجی نبوده، زیرا با وجود داشتن پول کافی، دسترسیای به هیچ کانال پرداخت نداشته است.
سیف در خصوص محدودیت های دسترسی ایارن به سیستم دلار ی یادآور شد: محدودیت در دسترسی ایران به سیستم دلاری مشکلات جدیای را حتی در مواردی که دلاری تبدیل نمیشود، به وجود آورده است.
اگر ما بخواهیم ریال عمان را به یورو تبدیل کنیم، به دلار نیاز نداریم، اما سیستم به شکلی طراحی شده که (ریال) اول باید به دلار تبدیل شود و سپس به یورو. آنها باید راهی بیابند تا این مشکل حل شود.
سیف خاطر نشان کرد: وضعیت اقتصاد ایران از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی در سال 2013، به میزان قابل توجهی بهبود یافته است.
شما نمیتوانید وضعیت امروز را با 3 سال قبل مقایسه کنید زیرا در 3 سال گذشته ایران وضعیت اقتصادی آشفته، افزایش تورم، بازارهای بی ثبات و نوسان در ارزهای خارجی را شاهد بود، اما اکنون دولت به شکلی موفقیت آمیز تورم را مهار کرده و ثبات را به بازار ارز باز گردانده است.
افت قیمت نفت کشورهای وابسته به نفت را شوکه کرد. حتی کشورهایی که مانند ایران تحت تأثیر تحریمها قرار نداشتند. اما ما به لطف مدیریت خوب و برنامه ریزی خوب سیاستهای مالیمان، شوکی احساس نکردیم.
ارسال نظر