به گزارش پارس، عضوهیات مدیره بانک توسعه صادرات گفت: ۳۰ سال از تدوین  قانون بانکداری بدون ربا می گذرد و تجربه این سال ها نشان میدهد که مباحث زیادی باید تحول پیدا کنند و نهادهای زیادی باید  رویه فعلی فعالیت خود را تغییر دهند.

 

حسین عیوضلو در گفتگو با خبرنگار اقتصاد پرس ادامه داد: به نظرمی رسد صرف اجرای بانکداری بدون ربا و قوانین مربوطه آن قابلیت اجرایی در کشور را ندارد بخاطر اینکه بُرد این قوانین و لایحه ها در وضعیت فعلی اقتصاد و سیستم بانکی کشور بسیار کم بوده و انتظارات قانون اساسی و جامعه را برآورده نمی کند.

 

  وی توضیح داد: برای مثال، با قبول همین نظام بانکداری بدون ربا لازم است تغییرات جدی در قوانین دیگر نظیر قانون مدنی، قانون تجارت، قوانین نظارتی، روشهای حسابداری و حسابرسی و نظام بیمه و… رخ دهد، اما چنانچه انتظار جامعه تحقق بانکداری اسلامی باشد، در اینجا باید این سوال را مطرح کرد که تا چه میزان در جامعه مطالبه و درخواست و بازخواست نسبت به بانکداری اسلامی وجود دارد؛ به همین ترتیب، مدیران و مسئولان کشور تا چه حد علاقه مند به اجرای این قانون و پیگیر مباحث در چارچوب قانون بانکداری اسلامی هستند؟ !

 

عضوهیات علمی دانشگاه امام صادق با بیان اینکه به هر حال باید توجه داشت که بانکداری اسلامی با بانکداری بدون ربا تفاوت ماهوی دارد تصریح کرد: البته این بحث جمع بندی بنده است، از همین رو باید دید که کارگزاران جامعه تا چه حد به این موضوع اهمیت می دهند و اجرای بانکداری اسلامی را در دستور کار خود قرار داده اند؟ ! باید دید که آیا واقعاً اجرای بانکداری اسلامی در دستور کار کارگزاران جامعه است یا خیر؟ ! بنده احساس نمی کنم که این مطالبه در جامعه و در بین کارگزاران کشور وجود داشته باشد.

 

وی ادامه داد: این موضوع علت العلل مشکلاتی است که نظام بانکداری کشور با آن مواجه است؛ یک موقع فرض این است که عده ای میخواهند نظام بانکداری را در چارچوب اقتصاد آزاد تحلیل کنند. بااین فرض باید از همان رویه های بانکداری سنتی و از همان قوانین متعارف  پیروی کرد و بر همان مبنا در خصوص نظام بانکداری قضاوت و ارزیابی انجام شود.