۷۵ درصد خط تولید واگن پارس تعطیل شد
مدیرعامل شرکت واگن پارس با تاکید بر اینکه واردات واگنهای دستدوم باعث شده تا با ۲۵ درصد ظرفیت فعالیت کنیم، گفت: شرکتهای مسافری داخلی به دلیل ارزان بودن اقدام به واردات واگنهای دست دوم میکنند.
محمدرضا مختاری در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه قراردادهای جاری شرکت واگن پارس حدود 250 میلیارد تومان است اظهار کرد: 650 دستگاه واگن شامل 50 واگن مسافری و 600 واگن باری در قالب این قرارداها برای شرکتهای داخلی طرف قرارداد ساخته و تحویل میشود.
وی با بیان اینکه تحویل این واگنها بر اساس برنامه زمانبندی شده منوط به تزریق به موقع اعتبارات توسط شرکتهای سفارشدهنده است، تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر این شرکتها به دلیل نبود نقدینگی قادر به تزریق اعتبارات نیستند و به همین دلیل اجرای قراردادهای ریلی واگن پارس به تعویق افتاده است.
وی با یادآوری اینکه هماکنون تنها 25 درصد ظرفیت شرکت واگن پارس فعال است مهمترین دلیل این اتفاق را بههمریختگی جو بازار به واسطه واردات واگنهای دست دوم اعلام کرد و گفت: به دلیل قیمت ارزان واگنهای دست دوم، شرکتهای مسافری این واگنها را وارد میکنند و به ازای هر دستگاه بین 200 تا 300 میلیون تومان پرداخت میکنند، در حالی که برای ساخت یک واگن نو در داخل باید 2.5 تا 3 میلیارد هزینه شود.
مدیرعامل واگنپارس در ادامه با اشاره به اینکه در تولید واگنهای مسافری و باری به ترتیب65 و 90 درصد خودکفا هستیم، بیان کرد: واگنپارس سالانه ظرفیت تولید 100دستگاه واگن مسافری، 1000دستگاه واگن باری، 40دستگاه لکوموتیو و 70 دستگاه واگن مترو را دارد.
به گفته مختاری، 30درصد واگنهای مسافری و 50 درصد واگنهای باری در حال سیر در شبکه ریلی کشور ساخت شرکت واگن پارس بوده است.
ارسال نظر