روز گذشته بیست و یکمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پخش در حالی به کار خود پایان داد که با حاشیه هایی همراه بود. 

در روز پایانی مرضیه شاهدایی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی در نمایشگاه حاضر شد و ساعت 12 در نشست خبری نمایشگاه به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.

شاهدایی بعد از این نشست با رسانه‌های تصویری مصاحبه‌ای داشت که در کنار این مصاحبه زمانی برای گفتگو های اختصاصی ایجاد شد که تنها دو تا سه رسانه توانستند سؤالات خود را بپرسند زیرا رئیس دفتر و مسئولان روابط عمومی این شرکت اجازه طرح سؤال به دیگر خبرنگاران را ندادند.

همچنین خبرنگار یکی از رسانه‌های خارجی از مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی سوالی پرسید و وی حضور ذهن نداشت، از این رو معاون او مسئولیت پاسخگویی را برعهده گرفت که در میان پاسخگویی، رئیس دفترشاهدایی آن را به سمت دیگری برد که چنین رفتاری با انتقاد مسئولان روابط عمومی مبنی بر اینکه به خبرنگار خارجی بی احترامی شده است، همراه شد.

در مسیر حرکت شاهدایی برای رسیدن به استودیو، خبرنگار خبرگزاری دولت سوالی در رابطه با برخی از فازهای پارس جنوبی مطرح کرد که رئیس کل روابط عمومی از پاسخگویی شاهدایی جلوگیری کرد و به خبرنگار گفت:" تو پاسخ سؤال خود را نمی‌دانی؟".

حال با فرض آنکه خبرنگار پاسخ تمام سؤالات خود را بداند، خبرنگار اجازه انتشار پاسخ‌ها و فرضیات شخصی خود را به عنوان خبر ندارد و این در حالی است که مسئولین در رابطه با پاسخگویی یا عدم پاسخگویی به سؤال خبرنگاران مختارند، به نظر می‌رسد مداخله مسئولان روابط عمومی در چگونگی و اعلام نظر بر سؤال خبرنگاران آنچنان شایسته نیست.

در ساعت 14 آخرین روز نمایشگاه، امیرحسین زمانی نیا، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت، وزیر اقتصاد کشور هلند را در بازدید از نمایشگاه همراهی می‌کرد که در این حین اعلام شد مرضیه شاهدایی بازدیدی از غرفه‌ها خواهد داشت و در نهایت در غرفه شرکت صنایع پتروشیمی حاضر خواهد شد، این در حالی بود که مرضیه شاهدایی در روز اول نمایشگاه از غرفه‌ها دیدن کرده بود.

چنین خبری باعث شد تا چندی از خبرنگاران برای گفتگو اختصاصی خود را به سالن 8 و 9 برسانند و تا ساعت 16:30 در غرفه این شرکت منتظر معاون وزیر نفت ماندند و این در حالی بود که برای گفتگوی اختصاصی با رئیس کل روابط این شرکت هماهنگ شده بود.

زمانی که شاهدایی در غرفه شرکت خود حاضر شد، رئیس کل روابط عمومی از خبرنگارن خواست تا سؤالات خود را به وی نشان دهند و بعد سؤال را از مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کنند.

رئیس کل روابط عمومی این شرکت از سه سؤال خبرنگار یکی از خبرگزاری‌ها دو سؤال آن را رد کرد و  اجازه طرح تنها سؤال خبرنگار میزان را نداد، که با توجه به حیطه وظایف هر شخص روابط عمومی در جایگاهی نیست که برای خبرنگار خط مشی تعیین کند، مسئولان در هر شرایطی وظیفه دارند به سؤال خبرنگار گوش داده و در صورت صلاحدید پاسخ خبرنگار را بدهند.

در واکنش اعتراضی خبرنگار میزان به چنین رفتاری از سوی رئیس کل روابط عمومی، وی مدعی شد "من به خانم شاهدایی می گویم که به چه سوالی پاسخ دهد و به چه سوالی پاسخ ندهد"، با توجه به گفته این شخص می‌توان گفت مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از خود هیچ اختیاری ندارد و روابط عمومی برای معاون وزیر نفت خط مشی تعیین می‌کند.

با تمام این تفاسیر به نظر می‌رسد وزیر نفت، با انتخاب شاهدایی به عنوان مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی اشتباه بزرگی کرده است و می‌توانست رئیس کل روابط عمومی را به سمت معاون خود منصوب کند، زیرا وی برای رئیس خود تعیین تکلیف می‌کند و کاملاً به تمام مسائل حوزه پتروشیمی اشراف دارد.

و این در حالی است که در چهار روز نمایشگاه اخیر نفت روابط عمومی شرکت‌های تابع وزارت نفت و روابط عمومی این وزارت خانه تعامل بسیار خوبی با خبرنگاران داشته و تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به سؤالات خبرنگاران داشتند و رئیس کل روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی معتقد است در بین چهار شرکت اصلی زیرمجموعه وزارت نفت بهترین تعامل را با خبرنگاران دارد.