بیژن نامدار زنگنه در شبکه خبر گفت: ما به اعضای اوپک و برخی کشورهای غیر عضو اوپک گفتیم که باید واقعیت بازگشت نفت ایران را به بازار درک کنند و اگر ایران بخواهد تولید نفت را در سطح ماه ژانویه تثبیت کند بدان معناست که هیچ اتفاقی در رفع تحریم های این کشور نیفتاده است.

وزیر نفت اظهارداشت: از آن جا که قرار نیست ایران طرح فریز نفتی را امضا کند ، بنابراین ضرورتی ندارد نماینده ایران در نشست دوحه حضور یابد.

وی افزود: ما به این نتیجه رسیدیم که نشست دوحه برای کسانی است که می خواهند طرح فریز نفتی را امضا کنند و اگر می خواستیم نماینده ای از ایران در این نشست حضور داشته باشد برای این بود که حمایت خود را از این طرح نشان دهیم.

زنگنه در این باره که انتشار خبر حاضر نشدن شما در این نشست سبب شد قیمت نفت بیش از یک دلار کاهش یابد، گفت: ممکن است هر گونه اتفاقی بیفتد، اما مهمترین موضوع برای ما این است که تحت هیچ شرایطی نمی توانیم از حق و سهم تاریخی خود از بازار نفت صرفنظر کنیم.

وزیر نفت تاکید کرد: ایران تحت هیچ شرایطی نمی تواند از حق و سهم تاریخی خود از بازارهای جهانی نفت خام صرفنظر کند.

وی خاطرنشان کرد: طرح فریز یا منجمد کردن تولید نفت خام در سطح ژانویه 2016، در نشست چهارجانبه وزیران نفت و انرژی روسیه، ونزوئلا، قطر و عربستان فوریه امسال در دوحه مطرح شد، در این نشست تصمیم گرفته شد برای سامان دادن بازار و برای این که نبود تعادل میان عرضه و تقاضا از میان رود (هم اکنون بیش از 2 میلیون بشکه مازاد نفت در بازار وجود دارد) تولید نفت در سطح ماه ژانویه 2016 تثبیت شود.

وزیر نفت تصریح کرد: در این طرح نخستین بار یک همکاری جدی، موثر و سازنده میان تولیدکنندگان اوپک و بخشی از تولیدکنندگان غیر عضو این سازمان به وجود آمده است.

وی گفت: روسیه، بزرگترین تولید کننده نفت دنیا و یکی از تولیدکنندگان بزرگ غیر عضو اوپک پیش از این حاضر نبود با اوپکی ها همکاری کند و این آغاز همکاری مناسبی است، به تبعیت مسکو برخی کشورهای دیگر غیر عضو اوپک نیز حاضر شدند با اعضای اوپک همکاری کنند.

زنگنه افزود: «با کاهش قیمت نفت عده ای از اعضای اوپک اعتقاد داشتند که باید بازار را به حال خود رها کرد و این سازمان نباید درباره قیمت تصمیم بگیرد، اما هم اکنون اعضا به این نتیجه رسیدند که باید برای بهبود وضع بازار اقدامی کرد که این تصمیم گیری جای خوشامد دارد.»

وزیر نفت با تاکید بر این که ایران از طرح فریز نفتی حمایت می کند،  اما آن را کافی نمی داند، یادآور شد: ما به اعضای اوپک و برخی کشورهای غیر عضو اوپک همچون روسیه که با ما در ارتباط بودند گفتیم که باید واقعیت بازگشت نفت ایران را به بازار درک کنند زیرا اگر ایران بخواهد تولید نفت را در سطح ماه ژانویه تثبیت کند بدان معناست که هیچ اتفاقی در رفع تحریم های این کشور نیفتاده است.

وی بزرگترین خواسته ملت و دولت را اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و رفع تحریم ها دانست و با بیان این که مهمترین تحریم علیه ایران، تحریم نفت بود، اظهار کرد: در دوران تحریم مقدار صادرات نفت ایران به یک میلیون بشکه در روز رسید، در حالی که این رقم پیش از تحریم ها 2 میلیون و 300 تا 2 میلیون و 400 هزار بشکه در روز بود.

وزیر نفت با بیان این که ایران پیش از لغو تحریم ها در نشست های متعدد با اعضای اوپک و همچنین نوشتن نامه، بازگشت نفت ایران را به بازار یادآورشده بود و اعضای اوپک نیز این موضوع را منظور کردند، افزود: اعضای اوپک نیز به طور عمومی با بازگشت ایران به بازار نفت برخورد مثبتی داشتند.

زنگنه بازگشت به بازار نفت را حق ایران دانست و با یادآوری این که ایران نقشی در  نامتعادل کردن بازار نداشته است و زمانی که بازار نامتعادل شده و عرضه بیش از تقاضا بوده است ایران حداقل تولید تاریخی خود را داشته است، تصریح کرد: انصاف و منطقی نیست و کسی هم نمی تواند از ایران چنین انتظاری داشته باشد که تحریمی خودخواسته بر خود تحمیل کند و با دست خود خودش را تحریم کنیم.