پس از آنکه برخی از کارکنان زن هواپیمایی ایرفرانس اعلام کردند که نمی‌خواهند هنگام حضور در ایران مجبور به داشتن حجاب شوند، این شرکت اعلام کرد که کارکنان زن این اختیار را خواهند داشت که از پروازهای این شرکت به تهران حضور نداشته باشند.

ایرفرانس در تدارک از سرگیری پروازهای خود به تهران از 17 آوریل و پس از هشت سال وقفه به دلیل تحریم‌هاست.

پس از دیدار مدیریت ایرفرانس و اتحادیه‌ها در روز دوشنبه این هواپیمای فرانسوی اعلام کرد که کارکنان زن این شرکت این انتخاب را دارند که در پروازها به سمت ایران حضور نداشته باشند.

اتحادیه‌های کاری فرانسه نسبت به قوانین ایرفرانس مبنی بر موظف بودن خلبانان و خدمه زن به داشتن حجاب هنگام خروج از هواپیما ابراز نگرانی کرده بودند.

پیشتر ایرفرانس مهمانداران زن را ملزم کرده بود در پروازهای این شرکت هواپیمایی به تهران روسری سر کنند. مسئولان ایرفرانس با ارسال اطلاعیه‌هایی از کارکنان زن خود خواسته بودند در طول پروازهای تهران لباس گشاد پوشیده و به هنگام ترک هواپیما روسری سر کنند. مدیریت ایرفرانس حتی احتمال جریمه علیه کسانی که این مقررات پوشش را رعایت نکنند را مطرح کرده بود.

اما باوجودی که این موضوع تقریبا در کشورهای اسلامی عرف است، مقررات مذکور به مذاق کارکنان خوش نیامده و اتحادیه‌های خدمه پرواز به این مقررات اعتراض کرده بودند.

مناظره بر سر داشتن روسری و دیگر نمادهای مذهبی در محافل عمومی به ویژه در فرانسه بالا گرفته است.

ایرفرانس در بیانیه‌ای اعلام کرد: این وظیفه در طول پرواز اجرا نمی‌شود و مورد احترام تمام شرکت‌های هوایی بین‌المللی است که به ایران خدمات‌ رسانی می‌کنند.

سخنگوی شرکت هوایی بریتیش ایرویز که قصد دارد پروازهای خود به ایران را 14 ژوئیه از فرودگاه هیترو لندن از سر بگیرد، اعلام کرد: با نزدیک شدن به زمان از سرگیری پروازها، این شرکت در این خصوص به خدمه خود توصیه‌های لازم را خواهد داشت.

هواپیمایی لوفتهانزا آلمان که در طول دوران تحریم‌ها پروازهای خود به تهران را ادامه داده بود، اعلام کرد که هیچ مشکلی در این زمینه ندارد و خدمه این شرکت از مقررات مبنی بر داشتن حجاب هنگام حضور در ایران پیروی می‌کنند.

نیکول بابلی رییس اتحادیه خدمه پرواز لوفتهانزا گفت: برخی خدمه نگرانی‌هایی را مطرح کرده بودند، اما شرایط همانند ایرفرانس نیست.