رئیس انجمن انبوهسازان کشور در گفتگو با پارس:
صنعت مسکن در حال ورشکستگی/ چرا به بخش مسکن بیتوجهی میکنند
بسیاری از کشورها در زمان رکود، هزینهها را پایین میآورند و بخشودگی مالیاتی ایجاد میکنند، اما در ایران اوضاع برعکس شده است.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- رئیس انجمن انبوهسازان کشور گفت: زمانی که بخش مسکن در رکود فرو میرود 1200 رده شغلی به حاشیه میرود و با راه افتادن این بخش میتوان شاهد شکوفایی بیش از هزار رده شغلی کشور بود. راه برونرفت از بحران رکود هم این است که دولت هزینههای عمرانی خود را افزایش دهد، اما اکنون شاهدیم هزینههای بودجه عمرانی در دولت، نزدیک به صفر شده است.
مجتبی بیگدلی، رئیس انجمن انبوهسازان کشور در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: ما سالانه یک میلیون ازدواج داریم که رقمی قابلتوجه و نیازمند مسکن است. در این میان 500 هزار ساخت برای حوادث غیرمترقبه در نظر گرفته میشود و بخشی هم در بافتهای فرسوده باید ساخته شود، اما رکود حاکم در بازار اجازه نمیدهد ساخت و ساز مانند گذشته انجام شود.
وی افزود: دولت برای خروج از بحران رکود خودروسازان با همکاری بانک مرکزی حدود 3000 میلیارد تومان را به آن بخش ورشکسته عقبمانده تزریق کرد، در حالی که مسکن یکی از نیازهای اصلی خانوارهاست، اما در بیتوجهی فرو رفته و در حاشیه نگاهها قرار دارد. در خودروسازی ما با کره همزمان فعالیت خود را آغاز کردیم، اما اکنون رده ایران و کره کجاست. ما نمیگوییم چرا به خودروسازی کمک کردند، اما میگوییم چرا به بخش مسکن بیتوجهی میکنند.
رئیس انجمن انبوهسازان کشور با اشاره به اینکه خروجی کار مسکن کارآفرینی است گفت: بانک مرکزی باید خط اعتباری بگذارد به این دلیل که این صنعت در حال ورشکستگی است. حجم مالی این صنعت 70 درصد صنعت نفت است. صنعت فولاد، صنعت سیمان و... که هر کدام شهری محسوب شده زیر مجموعه این صنعت هستند و اکنون بهترین فرصت برای اقدام دولت در این زمینه است.
وی افزود: بسیاری از کشورها در زمان رکود، هزینهها را پایین میآورند و بخشودگی مالیاتی ایجاد میکنند، اما در ایران اوضاع برعکس شده است.
بیگدلی اضافه کرد: اگر دو سال پیش در شهری مانند قم برای یک مجتمع 200 واحدی باید مبلغی را برای مالیات میپرداختیم، اکنون این مبلغ به 4 تا 5 برابر رسیده است. چندی پیش با 50 میلیون تومان افراد میتوانستند مسکن تهیه کنند، اما اکنون این مبلغ فقط پول جواز ساخت آن است. در تهران هزینه تراکم در خیابانی مانند انقلاب 5 برابر شانزلیزه پاریس است.
ارسال نظر