مصرف بنزین در ایام نوروز بزرگنمایی شد؟
بزرگنمایی های صورت گرفته در خصوص افزایش چشمگیرمصرف بنزین، گمانه زنی ها در خصوص فضاسازی دولت برای افزایش قیمت این فرآورده در سال جاری یا پررنگ کردن رشد سفرهای زمینی را افزایش داد.
به گزارش پارس، آذرجزایری: " ایران رکوردار مصرف بنزین در جهان شد" و" رکورد مصرف بنزین زده شد" از جمله تیتر خبرهایی است که هنوز مشخص نیست با چه هدفی از سوی مسوولان دولتی منتشر شده اند.
بر این اساس مسوولان نفتی از افزایش ۱۰ میلیون لیتری مصرف بنزین در سالجاری نسبت به سال گذشته خبر می دهند در حالیکه آمارها حکایتی دیگر دارند.
این بزرگنمایی ها در شرایطی عنوان می شود که مصرف بنزین در نوروز امسال رشد چشمگیری داشته که آمارهای مصرف این فرآورده در نوروز سال گذشته نسبت به امسال حکایت از رشد حدود ۳ میلیون لیتری بنزین در تعطیلات امسال نسبت به سال ۹۱ دارد.
بزرگنمایی های صورت گرفته در خصوص مصرف بنزین در ایام نوروز این ذهنیت را ایجاد می کند که دولت تلاش دارد تا بسترها را برای افزایش قیمت بنزین در قالب هدفمندی یارانه ها ایجاد کند و در این راستا تاکید بر افزایش چشمگیر مصرف بنزین و افزایش ۱۰ میلیون لیتری مصرف و احتمال ادامه این روند آغازی برای افزایش قیمت این فرآورده در سال جاری است.
این درحالی است که در شرایط فعلی دولت در بودجه سال ۹۲ درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها را دو برابر سال گذشته و حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته و اگر بهارستانی ها تلاش بر کاهش این رقم به میزان سال گذشته داشته باشند قطعا کشور با کسری بودجه محسوسی در سالجاری مواجه خواهد شد.
بنابراین کارشناسان معتقدند: در چنین شرایطی نمایندگان مجلس چاره ای جز تن دادن به خواسته دولت ندارند و در بهترین شرایط شاید بتوانند افزایش قیمت حامل های انرژی را در حد ۲۰ درصد مورد تصویب قرار دهند.
در چنین شرایطی بزرگنمایی ها در خصوص مصرف بنزین در نوروز امسال ادامه دارد که رکورد مصرف بنزین تنها در یک روز از تعطیلات نزدیک به رکورد مصرف در همین ایام طی سال ۸۶ است.
از سویی دیگر، آمارهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در نوروز سال ۹۱ نشان می دهد که متوسط مصرف این فرآورده در ایام تعطیلات ۷۴ میلیون و۶۵۷ هزار لیتر در هر روز بوده در حالیکه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی این رقم را در نوروز امسال ۷۸ میلیون لیتر در روز عنوان می کند.
این درحالی است که در سال گذشته سهمیه ویژه نوروز تخصیص نیافت و امسال علاوه بر سهمیه ماهانه ویژه فروردین ۵۰ لیتر بنزین ویژه نیز به کارتها واریز شد. براین اساس در نوروز امسال رانندگان ۱۱۰ لیتر بنزین سهمیه ای در اختیار داشتند و تعداد خودرو هم نسبت به گذشته رشد داشته که اگر بخواهیم این مساله را مبنایی بر استقبال از مصرف قرار دهیم باید بگوییم که امسال نسبت به سال گذشته استقبال چندانی از سفرهای زمینی نشده است.
البته به گفته مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی از یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر بنزین عرضه شده ۹۰ درصد آن به صورت یارانه ای و به نرخ ۴۰۰ تومان بفروش رسیده و اغلب مردم از سهمیه بنزین خود در سفرهای نوروزی بهره برده اند.
تنها ۹۰ درصد از این میزان به نرخ ۷۰۰ تومان بفروش رسیده و این امر حکایت ازافزایش هزینه های دولت دارد.
همچنین تا پیش از آغاز تعطیلات پیش بینی ها از احتمال مصرف ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در هر روز نوروز حکایت داشت با این حال مصرف این فرآورده به این رقم نرسید و بالاترین میزان مصرف که به نوعی از آن به عنوان رکورد مصرف یاد می شود مربوط به ۱۲ فروردین با مصرف ۹۸ میلیون لیتر می شود.
نوروز امسال علی رغم سال های گذشته دیگر شاهد صف های طویل در مقابل جایگاه های بنزین نبودیم و آرامشی بر عرضه سوخت در کشور حاکم بود که شاید به نوعی حکایت از عدم استقبال مردم از سفرهای زمینی داشته باشد.
براساس اظهارات مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در ایام نوروز یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون لیتر بنزین مصرف شده که از این میزان ۹۰ درصد آن به صورت ۴۰۰ تومانی عرضه و مابقی به قیمت ۷۰۰ تومان بفروش رسیده است.
این درحالی است که در روزهای پایانی سال گذشته علاوه بر ۶۰ لیتر سهمیه بنزین فروردین ماه ۵۰ لیتر بنزین به صورت عیدی به کارتهای سوخت واریز شد و با این حساب هر راننده برای سفر خود ۱۱۰ لیتر بنزین ۴۰۰ تومانی در اختیار داشته است.
براساس اظهارات مصطفی کشکولی، متوسط مصرف بنزین کشور در ایام نوروز امسال به طور میانگین ۷۸ میلیون لیتر بوده است که حکایت از افزایش ۱۰ میلیون لیتری مصرف بنزین در کشور دارد.
ارسال نظر