نبض بازار مسکن سال ۹۱
اوضاع و احوال بازار مسکن در سال قبل که اکنون ۱۶ روز بیشتر از اتمام آن هم نگذشته است، به نقل از بسیاری از بنگاهداران املاک و متقاضیان، به عنوان یکی از بدترین سالها عنوان میشود. گرانی بیش از حد و اندازه در بازار خرید و اجاره واحدهای مسکونی، اعلام نرخهای حبابی و کاذب از سوی مالکان، کاهش قدرت خرید و اجاره متقاضیان، اجرای طرح تفصیلی جدید تهران، طرح عدم تنظیم مبایعه نامه توسط بنگاهداران، حضور دلالان در بازار معاملات و غیره مواردی بودند که در سال پیش رخ داد.
پارس به نقل از دنیای اقتصاد: ستون امروز نبض بازار، مروری بر اتفاقات نیمه دوم سال ۹۱ در بازار معاملات مسکن دارد تا شاید مسوولان مسکن با زنده شدن این خاطرات تلخ متقاضیان خرید یا اجاره مسکن، برای امسال تدابیری جدید و کارساز بیندیشند تا دوباره شاهد چنین رویدادهایی در بازار مسکن نباشیم:
- در سال ۹۱ فقط دو دسته از فروشنده ها مصمم به فروش واحدشان بودند. از یک سو فروشنده هایی که نیاز مالی داشتند و چاره ای جز فروش واحدشان نداشتند و از طرف دیگر فروشنده هایی که قیمت فروش واحدشان را بیش از ارزش واقعی تعیین کرده بودند تا در حد فاصل زمان فروش تا زمان خرید واحد جدید، دچار ضرر و زیان نشوند.
- اجرای طرح تفصیلی جدید تهران نیمه دوم سال قبل، به اصطلاح « نمکی بر زخم» بازار مسکن بود چراکه با پهنه بندی، ارزش ملکی اغلب مناطق با رشد چشمگیری همراه شد.
- همچنین در ۴-۳ ماه گذشته سازمان ثبت اسناد و املاک کشور طرحی مبنی بر عدم تنظیم مبایعه نامه توسط بنگاه های املاک و سپردن این وظیفه به محضرخانه ها به منظور کاهش تخلفات در قراردادها و معاملات را عنوان کرد که این مساله باعث شد تا موج مخالفت ها در صنف بنگاهداران املاک به پا شود؛ زیرا آنها براین باور بودند که اعتماد طرفین قرارداد از طریق تنظیم مبایعه نامه توسط مشاوران املاک ایجاد می شود.
- در ابتدای ۳ ماهه آخر سال گذشته شواهد در بازار رهن و اجاره ویلاهای مسکونی مختص اتباع خارجی، حاکی از این مساله بود؛ که حجم قابل توجهی از این دسته از متقاضیان خارجی، چینی ها بودند چراکه به دلیل شرایط اقتصادی و وضعیت تحریم ها درصد زیادی از خارجی ها افراد چینی بودند.
- سال گذشته ارزش وام خرید مسکن از هر سال دیگری با افت بیشتری مواجه شد به همین دلیل اغلب خریداران با توانایی مالی اندک به رهن واحد خریداری شده رو آوردند تا با کمک رهن و وام بتوانند کمبود نیاز مالی خود را برای خرید جبران کنند.
- علاوه براین در دو ماه باقیمانده به سال جاری بسیاری از بنگاهداران املاک خبر از حضور دلالان در بازار مسکن دادند؛ زیرا این دسته از متقاضیان در نظر داشتند در زمان مناسب خریدهای منصفانه داشته باشند و در شب عید سود زیادی را به جیب بزنند.
- ریسک تبدیل به احسن، معضل دیگری در سال پیش بود؛ چراکه قیمت های پیشنهادی فروش هر لحظه متغیر می شد و متقاضیان کمتر از ۲۴ ساعت باید معامله خرید و فروش را انجام می دادند زیرا در مدت یک شبانه روز ممکن بود ارزش مبلغ واحد فروشی شان با کاهش مواجه شود به همین خاطر بلافاصله بعد از فروش واحدشان باید برای معامله خرید واحد جدید وارد بنگاه می شدند.
- در سال ۹۱ عده ای از مالکان در ادای بی احترامی به خریداران سنگ تمام گذاشتند؛ چراکه هر روز بنگاهداران مسکن شاهد رفتار ناپسند فروشنده ها بودند که برای تنظیم معامله پای میز بدون اطلاع قبلی حاضر نمی شدند و از این طریق به اصطلاح دبه می کردند.
- نوسان قیمت فروش بر اساس نوسان قیمت اقلام مورد نیاز زندگی اتفاق دیگری بود که در سال قبل بسیاری از متقاضیان در بازار مسکن شاهد آن بودند و از طرف دیگر چشم و هم چشمی مالکان بر سر تعیین قیمت فروش ماجرای جداگانه ای بود.
- از ابتدا تا به انتهای سال گذشته واحدهای متراژ کوچک از بالاترین میزان مشتری برخوردار بودند به دلیل متراژ کوچک شان به ظاهر قیمت فروش آنها منصفانه تر به نظر می رسید در حالی که واحدهای کوچک از نرخ های بالاتری بهره مند هستند.
- همچنین شرایط پیش فروش برای پیش خریداران در سال گذشته دشوار شد چراکه اکثر فایل های پیش فروش مربوط به واحدهایی بود که کمتر از ۶ ماه به پیش خریداران تحویل داده می شد در حالی که متقاضیان به دنبال پیش خرید واحدهایی بودند که مدت زمان تحویل آنها بیش از یکسال باشد تا آنها بتوانند مبلغ خرید را در فرصت بیشتری تامین کنند.
ارسال نظر