به گزارش پارس به نقل از تسنیم، کار و رفاه اجتماعی سمنان، عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه گفت: اغلب کشورهایی که فرآیند موفقی از توسعه را تجربه کرده اند، به موضوع اشتغال توجه ویژه ای داشته اند.

وی توسعه و رشد اقتصادی اشتغال محور را حائز اهمیت دانست و افزود : رشد اقتصادی کفایت نمی کند و صرفا با افزایش رشد اقتصادی ، کاهش فقر و بیکاری رخ نمی دهد. بسته سیاستی اشتغال که در حال آماده سازی است، مشتمل بر لایه های اصلاح سیاست های کلان ، هماهنگی و تقسیم کار بین دستگاهی بوده و در لایه استانی بر مبنای مطالعات صورت گرفته 20 درصد از بخش هایی که 80 درصد اشتغال ایجاد می کنند شناسایی شده است.

وی بیان کرد: وزارت تعون، کار و رفاه اجتماعی بخش هایی که بیشترین ظرفیت اشتغال در کشور در سطح استانها دارند ، را احصاء نموده که یکی از استانهای در اولویت، استان سمنان است . در خصوص استان سمنان مزیت های نسبی شناسایی شده است که یکی از آنها صنعت توریسم است و انتظارتی در خصوص نقش آفرینی دستگاهها در تقویت این صنعت وجود دارد.

وی ضمن بیان برنامه های معاونت توسعه کارافرینی و اشتغال به دیگر برنامه های وزارت متبوع نظیر  ایجاد  بانک اطلاعات تامین مالی از همه دستگاهها، ایجاد سیستم اطلاعات بازار کار، فعال سازی سامانه رصد و بروزسازی اطلاعات آن و . . .  اشاره نمود.

اسماعیل غنیان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به اینکه نرخ مشارکت ، نرخ اشتغال  در استان از متوسط کشور مناسب تر بنظر می رسد، افزود: با عنایت به  پتانسیل ها و توانمندی هایی که در استان داریم بنوعی فرصت برایمان بشمار می رود.

وی مهمترین مشکل استان در اشتغال را وجود نیروی انسانی با تحصیلات دانشگاهی و عدم وجود شغل مناسب برای آنها دانست و گفت: مهمترین موضوع عدم تطابق آموزش با نیاز بازار کار است.

 غنیان بیان داشت: از آغاز سال تاکنون حدود سیزده هزار و600 نفر کارجو ثبت نام نموده اند که از این تعداد 4600 نفر مشغول به کار شده اند و با توجه به تعهدات دستگاههای اجرایی در زمینه اشتغال، از تعداد 66 دستگاه ، 25 دستگاه در راستای این تعهدات فعالیت نموده اند.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه در سند توسعه در سال 94 به میزان 11400 نفر تعهد داشتیم که تا کنون 5400 نفر وارد سامانه شده است افزود: در تعهد پنج ساله سند جمعا 51694 نفر تعهد داشتیم که تاکنون 67071 نفر وارد سامانه شده اند که به میزان 30% بیش از میزان تعهد بوده است.

 غنیان تصریح کرد: در بحث مشاغل خانگی تاکنون بیش از 17هزار مجوز در استان با همکاری دستگاههای مرتبط صادر کردیم که حدود 5 هزار منجر به اخذ تسهیلات شده است و در راستای توانمندسازی مشاغل خانگی در خصوص محل عرضه کالا نیز در قالب کارگروهی با همکاری دستگاههای مرتبط اقدامات لازم صورت گرفته است.تا کنون چندین فعالیت دستاورد محور در حوزه اشتغال و کارآفرینی در استان انجام شده که در نوع خود ریسک بالایی را در بر داشته است.