طیبنیا در ژاپن چه کرد؟
وزیر امور اقتصاد و دارایی در جریان سفر خود به ژاپن ضمن دیدار با وزیر اقتصاد ژاپن، پژوهشگران اقتصادی ژاپن و برخی صاحبان صنایع این کشور دیدار کرد و در گفتوگو با یک نشریه ژاپنی از احتمال انعقاد قراردادی میان شرکت خودروسازی رنو و سایپا خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، علیطیبنیا سهشنبه هفته گذشته به قصد توسعه روابط اقتصادی با ژاپن، تهران را به مقصد توکیو ترک کرد.
او روز چهارشنبه در جریان یکی از برنامههای کاری خود در این سفر که در موسسه اقتصاد انرژی ژاپن برگزار شد، در یک برنامه سخنرانی نسبت به حضور سرمایهگذاران ژاپنی در ایران به قصد مشارکت در اجرای پروژههای کشور به اشکال مختلف در ایران ابراز علاقه کرد و خواهان تقویت زمینه روابط راهبردی دو کشور شد.
وزیر اقتصاد همچنین از برنامهریزیهای وزارت اقتصاد و دارایی در راستای بهبود محیط کسب و کار سخن گفت و اظهار کرد: در دو سال گذشته رتبه جهانی ایران در فضای کسب و کار بهبود یافته و انتظار داریم رتبه ایران در سال آینده 14 یا 15 رتبه دیگر نیز ارتقاء پیدا کند و قصد داریم تا پایان برنامه ششم توسعه یعنی پنج سال آینده، ایران را در میان 50 کشور برتر در حوزه کسب و کار قرار دهیم.
طیبنیا که در جمع پژوهشگران اقتصادی و همچنین اصحاب رسانه سخن میگفت، از آمادگی ایران برای ارائه پروژههای مختلف کشور به سرمایهگذاران خارجی سخن گفت و بیان کرد: این پروژهها در صنایع بالادستی و پاییندستی نفت، صنایع پتروشیمی، خودروسازی، ماشینسازی، داروسازی، گردشگری و معادن تعریف شدهاند.
در ادامه سفر طیبنیا به ژاپن، وی با برخی از سیاسیون از جمله نمایندگان مجلس ژاپن دیدار کرد که در این دیدارها، بر افزایش همکاریهای دو کشور تاکید شد.
همچنین او با نمایندگان 60 شرکت مطرح ژاپنی از جمله شرکتهای خودروسازی و صنایع الکترونیک، نفت و بانک دیدار کرد و در گفتوگو با یک نشریه ژاپنی از احتمال انعقاد قرار دادی میان سایپا و رنو خبر داد. طیبنیا همچنین فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصاد ایران را برای این نشریه ژاپنی تشریح کرد.
وزیر اقتصاد، در ادامه سفر کاری خود به ژاپن با «تارو آسو» وزیر دارایی ژاپن دیدار و با او درباره زمینه همکاریهای اقتصادی دو کشور گفتوگو کرد. طیبنیا در این گفتوگو به علل عقبماندن ژاپن از چین در خودروسازی اشاره و اظهار کرد: مشکل ژاپن در صنعت خودروسازی قیمت تمامشده بالاست که همین موضوع قدرت رقابت با چین را از ژاپن گرفته است.
او با تشویق ژاپنیها به سرمایهگذاری در ایران گفت: انرژی و نیروی کار ارزان در ایران و وجود بازار بزرگ منطقه، مزیت خوبی برای ژاپنیها محسوب میشود تا با استفاده از توان فنی خود، بتوانند محصولات خود را رقابتی کنند.
تارو آسو وزیر دارایی ژاپن نیز از آمادگی کشورش برای انتقال تکنولوژی از جمله سرمایهگذاریهای مشترک در پروژههای زیر بنایی و اقتصادی به ایران خبر داد و اظهار کرد که سفر طیبنیا تاثیر فراوانی در افزایش سطح مناسبات سیاسی ایران و ژاپن و همچنین توسعه همکاریهای اقتصادی دو کشور بر جای خواهد گذاشت.
وزیر اقتصاد و دارایی همچنین در جریان سفر خود به ژاپن، روز پنجشنبه با ایرانیان مقیم ژاپن دیداری داشت و با بیان اینکه دولت ایران از ایرانیان مقیم خارج از کشور برای سرمایهگذاری در کشور حمایت میکند، از آنها برای سرمایهگذاری در ایران دعوت کرد.
ارسال نظر