تبدیل عمان به قطب گازی خلیج فارس با گاز ایران
وزیر انرژی عمان با اشاره به پروژه انتقال گاز ایران به این کشور گفت: من فکر می کنم این به ما کمک خواهد کرد تا مسقط را به قطب گازی کشورهای حوزه خلیج فارس تبدیل کنیم.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، وزیر انرژی عمان گفت، اکنون که تحریم ها علیه تهران برداشته شده، کشورش انتظار دارد خط لوله طراحی شده برای واردات گاز طبیعی از ایران با سرعت بیشتری تکمیل شود.
ایران یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان را در اختیار دارد و عمان امیدوار است تا از ایران برای تامین نیاز صنایع نیازمند گاز و کارخانه های صادرات ال ان جی خود استفاده کند.
اختلاف بر سر قیمت، تحریم های غرب و فشار آمریکا بر عمان برای یافتن تامین کننده ای دیگر، مانع از پیشرفت واقعی در پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به عمان شده است.
در سال 2013، دو کشور موافقتنامه ای 25 ساله به ارزش 60 میلیارد دلار در زمینه عرضه گاز به عمان به امضا رساندند. اما از آن زمان به این طرف، این پروژه که شامل ساخت یک خط لوله در زیر دریاست، متوقف مانده است.
محمد بن حمد الرومحی، وزیر انرژی عمان در مصاحبه ای تلفنی با رویترز گفت: «من خیلی خوش بینم اکنون که تحریم ها برداشته شده، پروژه خط لوله انتقال گاز در مسیری سریعتر از قبل حرکت کند.»
وی افزود: «ما با مشکلات زیادی مواجه هستیم. اکنون ما می توانیم کمپرسورها را سفارش بدهیم، لوله ها را سفارش بدهیم، به دنبال کمک مشاوره ای باشیم و می توانیم با بانک ها درباره تامین مالی صحبت کنیم. وضعیت تغییر کرده است.»
رومحی در ادامه گفت: «ما فکر می کنیم می توانیم طراحی مهندسی اولیه را در بازه زمانی 5 ماهه به اتمام برسانیم.»
«بنابراین ما داریم تا پایان سه ماهه دوم امسال درباره اتمام طراحی مهندسی اولیه به خودمان وقت می دهیم و امیدواریم تا پایان سال یا تا سه ماهه نخست سال آینده، کارهای مهندسی، تهیه تجهیزات و ساخت را که برای ما 2 سال تا 18-2017 زمان خواهد برد آغاز کنیم.»
رومحی گفت، برنامه ما استفاده از گاز ایران برای مصارف داخلی و صدور آن به بازارهای جهانی پس از مایع سازی آن در عمان است.
وزیر انرژی عمان گفت، این خط لوله ظرفیت انتقال روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز را خواهد داشت اما این ظرفیت ممکن است به دلیل تقاضای بالا در منطقه به 1.5 تا 2 میلیارد فوت مکعب افزایش یابد.
«من فکر می کنم این به ما کمک خواهد کرد تا مسقط را به قطب گازی کشورهای حوزه خلیج فارس تبدیل کنیم. ما می توانیم گاز را صادر و وارد کنیم و به هر کسی که در منطقه تمایل به خرید دارد عرضه کنیم. »
«با احداث خط لوله از ایران... این گامی مهم به سمت تحقق هدف ما در تبدیل عمان به مرکزی برای تجارت گاز در منطقه خواهد بود.»
ارسال نظر