به گزارش پارس به نقل از ایسنا، گرچه در دولت یازدهم این اولین باری است که لایحه بودجه با تاخیر و آنهم تا بیش از 40 روز روانه مجلس می شود اما این اولین بودجه پسا تحریم محسوب و با اجرای برجام همراه شده است. در عین حال که لایحه برنامه ششم توسعه را نیز رییس جمهوری همراه با این لایحه به مجلس تقدیم خواهد کرد. لوایحی که به طور حتم متفاوت تر از گذشته و بر اساس شرایط و فضای بدون محدودیتهای بین اللملل و با دستی بازتر از گذشته تدوین شده است.

گرچه باید تا رونمایی از لایحه بودجه منتظر تفکرات دولت و به ویژه سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای سال مالی آینده ماند اما آنطور که نوبخت - رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی - اعلام کرده است بخش هایی از لایحه از جمله برخی ارقام درآمدی به گونه ای به اجرای برجام وابسته بوده است که این موضوع در تاخیر در ارائه لایحه و صبر تا بعد از اعلام لغو تحریم ها بی تاثیر نیست.

همانطور که از قبل هم قابل پیش بینی بود دولت برای سال آینده میزان صادرات نفت و فرآورده های آن را نسبت به سال جاری افزایش داده و حدود 2.3 میلیون بشکه در روز پیش بینی کرده است. این در حالی است که در سال جاری میزان صادرات نفت و میعانات گازی روزانه حدود 1.3 میلیون بشکه در روز بود.

درآمد نفتی دولت در بودجه آینده سهم حدود 22 درصدی از بودجه عمومی را پوشش داده و رقمی حدود 40 دلار در هر بشکه حدود 68 هزار میلیارد تومان را تامین خواهد کرد. پیشنهاد دولت برای مبنای تبدیل دلار به ریال درآمدهای ارزی نیز حدود 2997 تومان است.

شواهد حاکی از پیش بینی بودجه عمومی حدود 267 هزار میلیاردی، اعتبارات هزینه ای حدود 197 هزار میلیاردی و همچنین نزدیک به 60 هزار میلیارد تومان بودجه های عمرانی است.

به هر حال بودجه سال آینده که همراه با برنامه و بر اساس آن تصویب خواهد شد باید بتواند در مسیر اهداف تعیین شده برای سال آینده و برنامه ششم توسعه از جمله ارتقای رشد اقتصادی که تا 5 درصد پیش بینی شده و البته برنامه ششم آن را حدود 8 درصد تعیین کرده است و همچنین تورم حدود 12 درصدی حرکت کند.